Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předlohou filmu je skutečný příběh o splněném přání dospívajícího hráče videoherní závodní série „Gran Turismo“ Janna Mardenborougha, jehož herní dovednosti a výhry ho dovedly až na dráhu skutečného profesionálního závodního jezdce. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (338)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když si film pustíte s pocitem, že hru Gran Turismo znáte a tak tušíte nějaký na stopadesátý pokus průměrně zpracovaný herní příběh, můžete dojít k poměrně solidnímu osvícení. Já jsem popravdě netušil, o čem film je, a pak jsem byl velice mile překvapen tím, jak to tu tvůrci pojali. V podstatě totiž odvyprávěli příběh podle skutečné události. No a jelikož se režie ujal Neil Blomkamp, pojal to velice efektivně, nápaditě a poutavě. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

točit film podle hry, kde jde čistě jen o závody mi přišlo jako docela nesmysl a na úplném začátku sem se bál co s tím Blomkamp a spol. provedou. K velkému překvapení a spokojenosti pak musím konstatovat, že z toho nakonec vybruslili asi nejlépe jak šlo a přišli s odsýpajícím filmem, který je povinností nejen pro fanoušky Sony a Gran Tursima, ale také pro všechny příznivce aut a závodů. Samozřejmě to není taková bomba jako Rush, Le Mans nebo Ford vs. Ferrari, ale zase je podstatně lepší než třeba Need For Speed a ono to tak nějak stačí. Plusové body nahání opření o skutečnosti, díky kterému Gran Tursimo překvapivě slušně funguje i po emoční stránce. Dalo by se sice tvůrcům vyčíst, že si v zájmu větší dramatičnosti dost hrají s časovou osou (třeba Jannova nehoda se stala až 2 roky po Le Mans), ale upřímně to ničemu moc nevadí a nejde o první ani poslední případ...70% + 10% protože sem fanda jak GT tak PS ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Jann vs. Šulín (sorry, musel som). V druhej polovici je to prehnane patetické, ale zas herci sú sympatickí (Orlando Bloom sa definitívne prehral do úlohy fotrov, David Harbour je solídny drsný mentor) a postavy fajn, takže to až tak nevadí. Hoc jedným dychom musím dodať, že prinútiť Djimona Hounsoua (Djimona Hounsoua!) plakať, to je číre zverstvo. Závodné scény v pohode, na zadok ma neposadili, ale raz za čas sa tvorcom podarilo prísť s originálnou chuťovkou na oživenie (parádny moment, v ktorom v hrdinových predstavách dôjde k rozmontovaniu vozidla, alebo zábavný okamih, v ktorom mechanik stráca kľúčovú súčiastku). Za mňa to dopadlo oveľa lepšie, než som čakal, ale k zázraku to má ďaleko. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Očekávaný průměr. Na snímek Gran Turismo od talentovaného režiséra Neilla Blomkampa jsem se velmi těšil, jelikož tato legendární hra mě provází celý život, stejně jako láska k autům obecně. Ale i když jsou závodní složky a auta obecně nasnímána skutečně velkolepě a dravě, tak i tak na Vás začne bohužel vystrkovat růžky nedotažený laciný příběh a olbřímí stopáž. Právě tyto atributy chtě nechtě kazí celkový divácký zážitek, což ani skvělé závodní elementy nezachrání. Ve finále tedy dostaneme fajn nenáročnou jednohubku bez větších diváckých výzev, z níž by se dle mého názoru dalo vykřesat mnohem více. Potenciál ikonické značky a atraktivního motorsportu totiž skýtá daleko více než jen plochou podívanou na volné odpoledne. PS: David Harbour je prostě neskutečný sympaťák! „If you miss a line in the game, you reset. You miss it on the track, you could die.“ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍME VŠEM DOKÁZAT, ŽE SEM PATŘÍME!… “ Nepatřím k „obejvákovejm“ závodníkům. Vlastně ani motosport mě nijak nerajcuje. O to víc jsem nadšenej, když mě někdo dokáže tímhle tématem pobavit! A tenhle film je o sportu, o lidech s vůlí a ctižádostí… a ty závody jsou udělaný fakt dobře. Je v nich všechno – rivalita, vítězství, porážky, smrt i Le Mans. Patří k tomu i kus toho patosu, ale vážení…. vono je to (tak nějak) podle skutečnosti! /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film má základ ve stejnojmenném videoherním simulátoru a vypráví skutečný příběh Janna Mardenborougha, který se stal profesionálním závodním jezdcem. 2.) Tvůrci sklidili kritiku za časové posunutí nehody na okruhu v Nürburgringu. Ta se totiž stala před závodem v Le Mans. 3.) Thx za titule „Petr Zenkl“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (35)

Zajímavosti (35)

  • Po závodě v Dubaji se odehrává scéna v kavárně/restauraci. Většina nápisů je v arabštině, ale na jednom je napsáno: „Párisi udvar.“ Jedná se o hotel v Budapešti v Maďarsku. (Johnny.ARN)
  • Na ceduli v boxové uličce je napsáno: „Circuit de Catalunya,“ a to na německém Hockenheimu. Catalunya (Katalánsko) je však ve Španělsku. (Johnny.ARN)

Související novinky

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

29.07.2023

Máme dva týdny od začátku herecké stávky a místo nějakých pozitivních zpráv nebo náznaků, že si chtějí zástupci studií sednout s odbory a domluvit se na férových kompenzacích tak, aby se celý byznys… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Gran Turismo nabírá obsazení

Gran Turismo nabírá obsazení

17.09.2022

PlayStation produkce filmů podle her se pomalu ale jistě rozjíždí na plné obrátky a jeden projekt, který nyní studio Sony prioritně tlačí před kamery, je závodní Gran Turismo. To před několika týdny… (více)

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Reklama

Reklama