foto

Djimon Hounsou

  • nar. 24.4.1964 (52 let)
    Cotonou, Dahome (nyní Benin)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dámy, čo hovoríte na chlapa menom Djimon Gaston Hounsou? Výškou sa nebezpečne blíži k dvom metrom, svalnaté telo, zaujímavá tvár, hlboké oči, holá hlava, ktorú by ste akiste radi pohladili (keby ste dočiahli). Atraktívny, ale aj rešpekt vzbudzujúci muž. A pritom patrí k ľuďom, na ktorých by sme mohli použiť známe „nesúď podľa prvého pohľadu“. Ktorá z nadšene vzdychajúcich obdivovateliek vie, že Hounsou nedokončil ani základnú školu a niekoľko rokov prežíval ako bezdomovec? Ak je niečo ešte neuveriteľnejšie, tak snáď už iba to, že sa napokon stal špičkovým modelom pre renomovaného návrhára Thierryho Muglera. K plusom patria aj jeho tanečné schopnosti, čo využili napr. Madonna alebo Janet Jacksonová, v ktorých klipoch hral.

Objavil sa v pilotnom dieli populárneho mládežníckeho amerického seriálu BEVERLY HILLS 902 10 a odvtedy hosťoval aj v ďalších úspešných seriáloch, napr. POHOTOVOSŤ alebo ALIAS. Predstavil sa v maličkých úlohách pomerne úspešných hollywoodskych hitov, ako boli triler ZHUBNÁ VÁŠEŇ s Kurtom Russellom. S ním hral aj v Emmerichovej sci-fi o HVIEZDNEJ BRÁNE.

D.H. sa snaží svetu dokázať, že nie je všetko iba o fyzickej kráse. Ochotnú pomoc našiel u takých významných režisérov, ako sú Steven Spielberg, Ridley Scott či Michael Bay. Ten prvý ho obsadil do svojej historickej drámy o vzbure na lodi AMISTAD. Za rolu vzbúrenca bol nominovaný na Zlatý glóbus. Vizuálny mág Scott zase do úlohy hrdinovho (oscarový Russell Crowe) kamaráta Jubu bojujúcich v Koloseu v historickom hite GLADIÁTOR. A Bay mu ponúkol vedľajšiu rolu rázneho a neodhadnuteľného nájomného lovca Laurenta, so svojou čatou stoj čo stoj sa snažiaceho polapiť utečencov Scarlett Johanssonovú a Ewana McGregora v kontroverznom prepadáku OSTROV. Zaujímavú kreáciu predviedol aj ako „neutrálny“ ne-človek Midnite v sfilmovanom komikse s Keanu Reevesom CONSTANTINE.

Z tých menej šťastných Djimonových úloh musíme spomenúť účinkovanie v pokračovaní rozpačito prijatej adaptácie Lary Croftovej TOMB RAIDER 2: KOLÍSKA ŽIVOTA, prípadne rozporuplne prijatý akčný horor Stephena Sommersa CHOOTNICA, kde Djimon stelesnil jedného z novodobých pirátov, ktorí prepadnú nesprávnu loď.

Ivan "tron" Kučera

Herecká filmografie

2018 How to Train Your Dragon 3
2017 Blazing Samurai
Král Artuš: Legenda o meči
Lion's Share, The
Same Kind of Different as Me
2016 Legenda o Tarzanovi
Městečko Pines (TV seriál)
Bedtime Story (S02E10)
Walcott Prep (S02E09)
Pass Judgment (S02E08)
Time Will Tell (S02E07)
City Upon a Hill (S02E06)
další epizody
2015 Povětří
Rychle a zběsile 7
The Vatican Tapes
2014 Jak vycvičit draka 2
Sedmý syn
Strážci Galaxie
2013 Výdejna zavazadel
2011 Bílý Elephant
Speciální jednotka
2010 Black Panther (TV seriál)
Bouře
2009 Push
2008 Nikdy to nevzdávej
2006 Eragon
Krvavý diamant
2005 Constantine
Ostrov
Salon krásy
2004 Blueberry
2003 Heroes
Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života
Motorkáři
2002 Blbec na krku
Čtyři pírka: Zkouška cti
In America
2001 Alias (TV seriál)
Tag, The
2000 Gladiátor
Le Passage du milieu - vyp.
1998 Chobotnice
1997 Amistad
Ill Gotten Gains
Small Hours, The
1994 Hvězdná brána
Pohotovost (TV seriál)
1992 Zhoubná vášeň
1990 Beverly Hills 90210 (TV film)
Without You I'm Nothing

Dokumentární

2005 Strength and Honor: Creating the World of 'Gladiator'
2001 AFI's 100 Years, 100 Thrills: America's Most Heart-Pounding Movies (TV film)
Filmography (TV seriál)
1999 Making of 'Amistad', The

TV pořady

2009 MTV Video Music Awards 2009 (TV pořad)
2007 Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
1998 70. Annual Academy Awards (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace