Reklama

Reklama

Capra cu trei iezi

  • USA The Goat and Her Three Kids
Trailer

Obsahy(1)

Rumunský vidiek v 19. storočí. V dedine izolovanej od sveta žije vdova a matka troch detí (Maia Morgenstern), ktorá je jedného dňa nútená postaviť sa starému rodinnému priateľovi (Marius Bodochi), ktorý, keď ich vidí bezbranných, odhalí svoju skutočnú sadistickú povahu. (Arsenal83)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co je mi známo, tak pohádky bří Grimmů jsou docela drsárny, takže jsem byl na tuhle rumunskou "grimmovinu" pro dospělé samozřejmě zvědavý. A povedlo se. Milý komorní příběh z odlehlé transylvánské samoty, který bych dětem před spaním určitě nepouštěl. Scénář by sice potřeboval trochu zpestřit a matka měla být aspoň o deset járů mladší, ale killera se tvůrcům povedlo trefit dobře, ten chlap měl tedy zatraceně nepříjemnou držku. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Zajímavá atmosferická evropská jednohubka, která potěší nejednoho milovníka slowburn hororů z rurálního prostředí připomínající trochu The Witch z roku 2015. Těch dětí mi sice líto nebylo a uvítala bych klidně i trochu explicitnější gore a zatlačit trochu na pilu, ale jinak to uteklo pěkně a hlavní housel hrála prostě funkční řemeslná stránka navozující hutnou atmošku, což mi bohatě stačilo na ty slušné tři hvězdy. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Adaptace pohádky o neposlušných kůzlátkách. Já moc tenhle typ Hororu nemusím a nevyhledávám, ke všemu tu hrají převážně děti, ale tahle Rumunská verze, mi teda sedla. Skvělá, tajemná až skoro děsivá atmosféra, baráček uprostřed ničeho, v něm utrápená žena a dvě neposlušné děti, které nedají pokoj tomu třetímu, nejmladšímu/nejhodnějšímu. Dojde samozřejmě na scénu, kdy se "vlk" dostane do baráku a zabije děti, to bylo celkem krutý a neříkám, že mě pak emoce té matky nedostaly - uříznuté hlavy v okně. Slušný Horor - spíše pro starší diváky. (14. hodnocení) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ve stavení na samotě u lesa žili byli tři bratři se svojí matkou. Ta však musela jednoho dne odejít do města a bratry zanechala samotné. U stavení se objevil záhadný cizinec který začal bratry ohrožovat. Za mě vskutku povedený převedení rumunský pohádky do hororovýho hávu. Má to svoje kouzlo, svoji atmosféru a v patřičných chvílích notnou dávku napětí. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Chodí Rumun okolo, nedívej se na něho.“ Jako gastarbajtři tedy nic moc (pamatuju je z Alfmeieru), ale se sekerou a dětmi to Rumuni umí. Chatrná chaloupka, v ní jako noc ošklivá maminka a tři synáčci. Nejmladší byl hodnej, skromnej a pracovitej, prostě blbec, dva starší, typu Ceaușescu, byli chytřejší. Jen se flákali a rostli pro šibenici. Rodina byla chudá tak, že i kostelní myš proti nim byla Onassis. OKÉNKO PASTOUŠKY: [][] Co všechno neměli: Neměli koně, neměli kozu, neměli jedinou ovečku, neměli ani krávu. Shrnuto, u pastoušky se nepáslo vůbec nic. Na okně neseděla kočka a venku nehlídal pes. To ale nevadilo, ukrást stejně nebylo co. [][] Tři věci přece jen měli. Mámu bez autority, hroznej hlad a děsnej pech. Kdosi jim ze sýpky udělal kůlničku na dříví a spálil poslední pytel plesnivé kukuřice. Podezřelých, pravda, nebylo mnoho, neb kromě mámy a tří dětí byla ve filmu už jen jedna jediná postava. Nejvíc mě rozsekala scéna Capry s Lupulem a vágusova  žádost... o ruku! Docela chucpe a SPOILER, když uvážíme, že už jí sežral dvě děti. Zůstaly jí jen dvě hlavy a oči pro pláč. A za dveřmi... „Kůzlátka, kůzlátka, otevřete vrátka. To jsem já, váš Omnibus a nesu vám tři hvězdy. ()

Zajímavosti (2)

  • Povesť o mame koze a jej troch kozliatkach, na ktorej je založený tento horor, je založená na rozprávke bratov Grimmovcov "Vlk a sedem kozliatok". (Arsenal83)

Reklama

Reklama