Reklama

Reklama

Capra cu trei iezi

  • USA The Goat and Her Three Kids
Trailer

Obsahy(1)

Rumunský vidiek v 19. storočí. V dedine izolovanej od sveta žije vdova a matka troch detí (Maia Morgenstern), ktorá je jedného dňa nútená postaviť sa starému rodinnému priateľovi (Marius Bodochi), ktorý, keď ich vidí bezbranných, odhalí svoju skutočnú sadistickú povahu. (Arsenal83)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ve stavení na samotě u lesa žili byli tři bratři se svojí matkou. Ta však musela jednoho dne odejít do města a bratry zanechala samotné. U stavení se objevil záhadný cizinec který začal bratry ohrožovat. Za mě vskutku povedený převedení rumunský pohádky do hororovýho hávu. Má to svoje kouzlo, svoji atmosféru a v patřičných chvílích notnou dávku napětí. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Adaptace pohádky o neposlušných kůzlátkách. Já moc tenhle typ Hororu nemusím a nevyhledávám, ke všemu tu hrají převážně děti, ale tahle Rumunská verze, mi teda sedla. Skvělá, tajemná až skoro děsivá atmosféra, baráček uprostřed ničeho, v něm utrápená žena a dvě neposlušné děti, které nedají pokoj tomu třetímu, nejmladšímu/nejhodnějšímu. Dojde samozřejmě na scénu, kdy se "vlk" dostane do baráku a zabije děti, to bylo celkem krutý a neříkám, že mě pak emoce té matky nedostaly - uříznuté hlavy v okně. Slušný Horor - spíše pro starší diváky. (14. hodnocení) ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co je mi známo, tak pohádky bří Grimmů jsou docela drsárny, takže jsem byl na tuhle rumunskou "grimmovinu" pro dospělé samozřejmě zvědavý. A povedlo se. Milý komorní příběh z odlehlé transylvánské samoty, který bych dětem před spaním určitě nepouštěl. Scénář by sice potřeboval trochu zpestřit a matka měla být aspoň o deset járů mladší, ale killera se tvůrcům povedlo trefit dobře, ten chlap měl tedy zatraceně nepříjemnou držku. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že se dočkám chvíle, kdy někdo dorovná, ba překoná (to berte s rezervou), hororovou atmosféru pohádek bratří Grimmů, Vojtěcha Martínka a Čarodějova učně. Tím méně jsem něco takového čekal od Rumunů, protože jejich pohádky neznám, takže jsem na podobný zážitek nebyl jaksi připraven. Abych uvedl své hodnocení na pravou míru, musím přiznat, že šlo spíše o tříhvězdičkový snímek, který jsem svévolně povýšil z důvodu, k němuž se dostanu později. S příběhem jsem neměl problém, atmosféra byla nádherně pochmurně bezútěšná, ale přes všechny klady mě trochu zklamalo tempo. Děj se zkrátka nejednou tak trochu táhl, takže jsem měl opakovaně pocit, že čekám na něco, co musí každou chvíli přijít, jen abych následně zjistil, že si budu muset počkat ještě o něco déle. S lepší dynamikou by to byl mnohem hodnotnější zážitek. Má verze byla navíc krajně bizarní, protože původní rumunské znění bylo nedokonale překryto ruským nesynchronním dabingem a já jsem si k tomu četl české titulky (velice kvalitní, musím říct, klobouk dolů). No, byl to slušný bizárek, který ale nepřebil fakt, že šlo o opravdu svéráznou úpravu pohádky O kůzlátkách, jež nezapřela značný výchovný potenciál, za který jsem přidal čtvrtou pěticípou. Takovéto pohádky by totiž sice mohly v dětech vyvolávat neurózy, s velkou pravděpodobností by ale pochopily důsledky neposlušnosti vůči rodičům, i to, jak má vypadat adekvátní trest za páchání zla. Jedna samota, pět herců a jaký slušný výsledek. / Poučení: Pokud smísíš vápno, krev a vodu ve správném poměru, dostaneš jemně růžovou. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

HOROROVÝ VÝBĚR, ZEMĚ Č.7 - RUMUNSKO - Ale jo, dobře to dopadlo, moje oblíbené Rumunsko mě nezklamalo ani tady. Jen je škoda, že celá zápletka je jasná už od úvodních titulek a film ji jen do slova a do písmene naplňuje, takže i přes skvělou atmosféru to působí zbytečně utahaně a to dokonce naprosto vědomě, vzhledem k tomu přehnanému opájení záběry na přírodu a tehdejší život. Neříkám, že by to bylo automaticky špatně a nefungovalo to, ale ta snaha protáhnout to na co nejdelší stopáž je z toho dost patrná. Jinak je to ale povedený počin a veškerá úmrtí jsou natočená a udělaná solidně, až mě to mile překvapilo, vzhledem k tomu, že tu umírají děti a tvůrci neměli problém to ukázat. Jen mi teda přijde, že ten menší pytel s folk horory, co se roztrhl od úspěchu Eggersovy Čarodějnice, trvá už nějak dlouho a každá země jako by chtěla mít svůj. Ale tady si to naštěstí jde celou dobu vlastní cestou, čímž je mi to mnohem sympatičtější. Silné 3* ()

Zajímavosti (2)

  • Povesť o mame koze a jej troch kozliatkach, na ktorej je založený tento horor, je založená na rozprávke bratov Grimmovcov "Vlk a sedem kozliatok". (Arsenal83)

Reklama

Reklama