Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... člověk

(seriál)
  • Francie Il était une fois... l'homme (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Animované dějiny světa ve slavném francouzském seriálu pro děti aneb Co byste měli vědět o své minulosti. (oficiální text distributora)

Recenze (190)

Lalaith22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě perfektní série z Byl jednou jeden... Líbí se mi, jak se nebojí kontroverzních témat. Otroctví, přirozený výběr, apod, která by byla, pokud by se seriál vytvářel dnes, nemyslitelná. Trochu mi vadí zaměření na francouzské dějiny, které mají přednost před dějinami země a z pohledu celého světa nejsou tak významné, ale to je vzhledem k tomu, že se jedná o FR seriál, pochopitelné. Velmi se mi líbí, že děti se mohou nadchnout nějakým tématem z naší historie a když toto téma není zpracované kompletně, tak i tak získají slušný základ. Vše je navíc přehledně a rychle vysvětleno. Já se na seriál ráda dívám i v dospělosti a pořád baví. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Historioidní obdoba Byl jednou jeden život. Pravda - tenhle kousek je původní, ale zase ne až tak dobrý jako následovník. Ale jinak jde o celkem vyrovnané seriály - oba jsou velmi poučné a to zábavnopu formu. Dodneška mám v hlavě zaseklej díl o renesanci a to jsem to viděl jen jednou - fakt se podle toho skoro dá učit se :) ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden… člověk je první ze série animovaných francouzských vzdělávacích seriálů od Alberta Barillého a musím říct, že je skvělý. Na něj pak navázaly další úspěšné řady, na které se v budoucnu rádi podíváme také. Na celý seriál jsme se dívali pravidelně s dcerkou a jí se to také moc líbilo. Dá se tak říci, že seriál je prověřen mnoha lety i několika generacemi. Líbil se mi jako malému, líbí se mi i jako dospělému a oblíbený je i u mých dětí. To je samo o sobě důvod k vysokému hodnocení. Mimo fajn animaci jsem uvítal lehké osvěžení v oblasti historie a také otevřenost a postoj tvůrců k některým otázkám. Nesmyslnost válek, nebezpečná ega vojevůdců, chování k naší planetě a prospěšnost přátelství. Nic z toho nám tvůrci nesunou násilně za každou cenu, stačí se nechat jen unášet jednotlivými příběhy v různých epochách a ono to samo vyplyne. To je další můj důvod k vysokému hodnocení. Vytýkal bych jen drobnosti a to dělat nechci. Dávám čtyři hvězdy a my doma už se těšíme na další sérii Byl jednou jeden… život. ()

Miany 

všechny recenze uživatele

Zajímá vás historie? Kdo co dokázal, čím pro nás byl a díky komu můžeme třeba dnes svítit? V animovaném podání se dozvíte téměř vše. Moudrý, chytrý bílo-šedovlasý děd vás provede pravěkem skoro až do nedávné minulosti. Animace (ta starší) nemá chybu, je dotažená a mnohem lepší než ta, co je v seriálu použita nyní. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Další z řady francouzských,animovaných klasik,tentokráte o nás a naší minulosti.Opět je to velmi zábavné,velmi poučné a velmi jednoduše animované.No a opět to perfektně plní svůj účel-děti se tetelí blahem,k tomu se opravdu učí a rodiče jsou spokojení(a většina se taky učí...a taky tetelí blahem...)."Život"dávám na první místo a tak "Člověk"má u mě jasných 95%. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (2)

  • Seriál poměrně přesně předpověděl, že v roce 2010 bude na světě žít 7 miliard lidí. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama