Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomhle animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. (Netflix)

Recenze (552)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Albert Barillé bol francúzsky režisér, filmár, scenárista a producent. Svoju tvorbu zasvätil predovšetkým náučným animovaným sériam pre deti a mládež "Bol raz jeden..." (II était une fois...). Začalo to v roku 1978 seriálom "Bol raz jeden... človek", v roku 1982 nasledoval "Bol raz jeden... vesmír", v roku 1987 natočil projekt "Bol raz jeden život", v roku 1994 sa pustil do série "Bol raz jeden... vynálezca", no a v roku 1997 prišiel na rad titul "Bol raz jeden... objaviteľ" a posledná séria, ktorú natočil, nesie názov "Bola raz jedna planéta". Zrejme najznámejší a divácky najpopulárnejší bol seriál "Bol raz jeden život". Prehľadnou, zrozumiteľnou a zábavnou formou ukazoval ako funguje ľudské telo. **** ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle seriál jsem koukal už v mých školkových letech a možná že to byl můj nejoblíbenější kreslenáč, to už si nepamatuju... Maximum informací o tom, jak vlastně fungujeme podáno velmi zábavnou formou. Líbilo se mi sledovat příběhy ze života krvinek a různých buněk. Opravdu skvostné. No, ale přece jen - Objevitel je o malinko lepší. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Edukativní charakter tohoto počinu je nezanedbatelný, ale sami nejspíš uznáte, že když vám je něco podobného, dle nejlepší tradice metody Ludovico, nedobrovolně pouštěno kdykoliv nemá kantor (a ne nutně biolog) náladu a sílu vyvíjet vlastní činnost, musí nutně dojít k vypěstování slušné averze. Slovo "základka" a jednoduchá animace Života mi pomalu splývá v jeden celek. Obzvlášť v neoblibě mám epizodu Trávení, viděnou přinejmenším čtyřikrát. Děkuji, už jsem zasycen... do konce života. Zajímavé komentáře: Mr.Pumpkin, Nuf, SharpChick ()

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Je to nesnesitelné... Jednou jsme se na to dívali ve škole při biologii. Podruhé to bylo, když několik lidí přesvědčilo fyzikáře, ať nám to pustí. On nechtěl, protože je to prý pro malý děti, ale nakonec svolil. Já mu po deseti minutách oznámil, že jestli to nevypne, že odejdu. "Máte pravdu, to se fakt nedá vydržet," řekl a vypnul to. Já to dříve hodnotit nechtěl, ale když jsem se dnes tak rozjel v hodnocení dříve viděných věcí, tak si nenechám ujít příležitost, jak tomuhle aspoň symbolicky snížit to nehorázně vysoké hodnocení. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokumentární seriál pro nejmenší, ale i pro odrostlejší jedince, kteří z nostalgie zavzpomínají na mladická léta strávená ve společnosti červených krvinek, bacilů, leukocytů a spoustou dalších hrdinů v našem těle. Postupně se tu dozvíme o fungování celého lidského organismu. Jedinečné a nezapomenutelné. 95% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama