Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... člověk

(seriál)
  • Francie Il était une fois... l'homme (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Animované dějiny světa ve slavném francouzském seriálu pro děti aneb Co byste měli vědět o své minulosti. (oficiální text distributora)

Recenze (190)

Sosak 

všechny recenze uživatele

Historioidní obdoba Byl jednou jeden život. Pravda - tenhle kousek je původní, ale zase ne až tak dobrý jako následovník. Ale jinak jde o celkem vyrovnané seriály - oba jsou velmi poučné a to zábavnopu formu. Dodneška mám v hlavě zaseklej díl o renesanci a to jsem to viděl jen jednou - fakt se podle toho skoro dá učit se :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden člověk... a ten stvořil seriál o sobě a o své minulosti. Ten člověk musel být génius, protože stvořil další dílo, které němá v seriálech obdoby a jako už třikrát mu teď tleskám za odvahu přivést do světa televize něco víc než obyčejný seriál pro děti. Opět to přesáhlo mé očekávání a zase jsem s radostí nad dobře obětovaným časem hleděl na kreslené postavičky, kterým nechyběl vtip, nápad ani příjemná poučnost. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Další z řady francouzských,animovaných klasik,tentokráte o nás a naší minulosti.Opět je to velmi zábavné,velmi poučné a velmi jednoduše animované.No a opět to perfektně plní svůj účel-děti se tetelí blahem,k tomu se opravdu učí a rodiče jsou spokojení(a většina se taky učí...a taky tetelí blahem...)."Život"dávám na první místo a tak "Člověk"má u mě jasných 95%. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Změna hodnocení ze **** na **. Asi jsem si to spletl s Životem, protože tohle je hodně chabé. Zhuštěné informace vychrlené jedna za druhou, ale blíže se jim nic a nikdo nevěnuje, je to jak nějaké zrychlené shrnutí učiva za minulý měsíc během pěti minut - zbytek dílu zabere většinou třískání po hlavách několika hlavními postavičkami mezi sebou a přejíždění a kopání do nohou, což ale nemá vůbec nic společného s vyprávěním historie. Je vidět, že v Životě se už autoři naučili, jak to dělat. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden… člověk je první ze série animovaných francouzských vzdělávacích seriálů od Alberta Barillého a musím říct, že je skvělý. Na něj pak navázaly další úspěšné řady, na které se v budoucnu rádi podíváme také. Na celý seriál jsme se dívali pravidelně s dcerkou a jí se to také moc líbilo. Dá se tak říci, že seriál je prověřen mnoha lety i několika generacemi. Líbil se mi jako malému, líbí se mi i jako dospělému a oblíbený je i u mých dětí. To je samo o sobě důvod k vysokému hodnocení. Mimo fajn animaci jsem uvítal lehké osvěžení v oblasti historie a také otevřenost a postoj tvůrců k některým otázkám. Nesmyslnost válek, nebezpečná ega vojevůdců, chování k naší planetě a prospěšnost přátelství. Nic z toho nám tvůrci nesunou násilně za každou cenu, stačí se nechat jen unášet jednotlivými příběhy v různých epochách a ono to samo vyplyne. To je další můj důvod k vysokému hodnocení. Vytýkal bych jen drobnosti a to dělat nechci. Dávám čtyři hvězdy a my doma už se těšíme na další sérii Byl jednou jeden… život. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (2)

  • Seriál poměrně přesně předpověděl, že v roce 2010 bude na světě žít 7 miliard lidí. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama