Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomhle animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. (Netflix)

Recenze (552)

Nuf 

všechny recenze uživatele

Jeden ze seriálů mého dětství. Dodnes když se řekne Byl jednou jeden život vzpomenu si na tu dobu a pocit kdy jsem se těšil na další díl Magionu (nebo Vegy) abych mohl sledovat další dobrodružství mých nejoblíbenějších hrdinů z "letky bílých krvinek". Opravdu úžasná propracovanost, forma a hlavně nápaditost, kterou se zde představuje lidské tělo a jeho problémy dětskému divákovi. ***** ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Edukativní charakter tohoto počinu je nezanedbatelný, ale sami nejspíš uznáte, že když vám je něco podobného, dle nejlepší tradice metody Ludovico, nedobrovolně pouštěno kdykoliv nemá kantor (a ne nutně biolog) náladu a sílu vyvíjet vlastní činnost, musí nutně dojít k vypěstování slušné averze. Slovo "základka" a jednoduchá animace Života mi pomalu splývá v jeden celek. Obzvlášť v neoblibě mám epizodu Trávení, viděnou přinejmenším čtyřikrát. Děkuji, už jsem zasycen... do konce života. Zajímavé komentáře: Mr.Pumpkin, Nuf, SharpChick ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

4,5  Veľmi kvalitný seriál, ktorý je jednak zábavný pre deti a jednak je mimoriadne poučný. Pár prvých časti sa seriál pomalšie rozbieha, ale potom šľape skvele skoro až do konca. Akurát pár posledných častí je slabších, takých akoby z iného seriálu, bez poučnej informácie, akoby už tvorcovia nevedeli, čo by tam ešte mali dať, ale počet častí bol pevne stanovený. Pritom tých tém a informácií, ktorým sa seriál vyhol, bolo pomerne dosť. Výnimkou je posledná časť, ktorá celý seriál krásne poeticky zakončuje, aj pomocou sci-fi prvkov. Ešte jedna výtka ide k opakovanému používaniu rovnakých animovaných sekvencií. To zase pripomína, že každá časť musela mať rovnakú, presne stanovenú dĺžku, tak niekedy musela prísť vata. Škoda takýchto škvŕn na inak dokonalom diele. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Většina z nás byla ještě dítě… ale i naši rodičové si jistě vzpomenou na konec osmdesátých let, kdy jsme netrpělivě očekávali další díly v té době nejoblíbenějšího seriálu Byl jednou jeden život. Nejúspěšnější animovaný seriál Alberta Barillé o stavbě a funkci jednotlivých orgánů lidského těla obletěl svět a všude se setkal s příznivým ohlasem. Ostatně když zabrousíte na internet, zjistíte, že dnešní třicátníci na něj dodnes vzpomínají v superlativech. Dokázal je totiž nejen zaujmout a pobavit, ale ještě jim netradiční formou přiblížil to, o čem se učili ve škole – ať už v prvouce nebo v biologii. "Tisíc podob život mívá, kdo ho chce znát, ať se dívá".. . Znělka, kterou musí znát každý. Skvělý, ale hlavně taky velmi poučný seriál z mého dětství. Doporučuji do všech škol místo učitelek:-). Oblibu dokazuje i v dnešní době v podobě vyprodaných DVD v trafikách. Chystám si koupit celou edici za 300 Kč. Pro mě jasných 5 hvězd. ()

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele

Ono je to původně produkováno pravděpodobně pro děti, nicméně já se na "Byl jednou jeden..." vždycky rád podívám... Jako malého mě tento seriál, respektive jeden z jeho dílů, dokonce donutil k tomu denně si čistit zuby. Když jsem viděl ty potvůrky, co lezou z cukru a usazujou se na zubech a pak tvoří kaz, jenž jinak než zubařským vrtákem opravit nejde? Brrr! Cobydup jsem byl v koupelně a leštil zuby snad 20 minut. 89% - 17.1.2010 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama