Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... vynálezce

(seriál)
  • Francie Il était une fois… les découvreurs (více)

Epizody(26)

Seriál o záblescích geniality a bláznivých pokusech, které stály na počátku fantastické cesty k objevům a vynálezům důležitým pro celé lidstvo. (Netflix)

Recenze (91)

Everyone 

všechny recenze uživatele

Osobne si myslim, ze videt tento "detsky serial" v dospelem veku je lepsi a za jisteho penza znalosti, protoze pak teprve divak muze ocenit i dejovou/vykladovou zkratku tvurcu, kterou se chte-nechte museli dopustit a nasledne ji i ve zpetne smycce (o zdurazneni podstatneho a vypusteni mene duleziteho az zbytecneho) kvitovat. ()

psycholog 

všechny recenze uživatele

Z těch byl jednou jeden... se mi tento zamlouval nejvíce. Především i díky výběru dílů, vybrali přesně ty osobnosti, co pro lidstvo toho udělali hodně, i když samozřejmě jsou další, kteří by si zasloužili být též jedním z těch velikánů, ale nejsou tu(např. Koperník mi tu chybí, ale ne zas tolik je tu přece Galileo:)))). O některých informacích, jsem se dověděl až právě prostřednictvím tohoto seriálu, za což jsem vděčný, že jsem si přisvojil další znalosti v oblasti fyziky, matematiky, chemie i dějepisu samotného. Na závěr chci pochválit i samotný český dabing.......90% ()

Reklama

Moly 

všechny recenze uživatele

Děti (tedy i já) se hravou formou učí o všem možném i nemožném v průřezu několika sérií "Byl jednou jeden...". Dle mého geniální nápad s milou animací a úvodní znělkou. Důležité je, že i ten nejmenší prcek ihned pochopí, že Archimédes byl ten hodný a naopak poťouchlý rádce jakožto zrzavý skrček je zlý, zlý, zlý. Vděčná náplň hodin matematiky a chemie. Díl o Mendelovi se mi vryl do paměti už jako malé. Dostala jsem chuť na hrášek. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vynálezci patří mezi jedny z nejdůležitějších osobností v historii lidstva. Nebýt jich pravděpodobně žijeme ve špatných podmínkách někde v lese, protože si neumíme ani pořádně vyčistit zuby kusem kosti našeho mrtvého kamaráda. Další série skvělého seriálu z francouzských lesů a hájů přináší další důležitý aspekt dějin a já opět a stále tleskám autorům. Kdo uvidí všechny díly všech seriálů, nemusí chodit na základní škole na pár předmětů. Je zdě tolik informací a tak skvěle zpracovaných, že žádný učitel ani dokument vám je lépe nepřiblíží. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Pokud ten starej zarostlej senilní dědek, kterej si ve vousech založil černou skládku směsného odpadu, zrovna nechrápe, nejspíš blábolí něco o číňanech nebo řecích. A protože je navíc francouzskej fašis... nacionalista, nejspíš tam propašuje i nějakej zveličenej pseudoúspěch dobovýho žabožrouta. Když už jeho zmatené vyprávění dává smysl, jsou po povšechně příhody zcela nevhodné pro cílovou skupinu diváků, která, v případě tohoto stoletýho pedofila, tvoří, logicky, dětské publikum. Tak považte třeba da Vinciho, který kdeco dělal a nic nedodělal, Edisona, který prodával jakýsi bulvární plátek za nekřesťanské ceny, zapaloval budovy a prodával předražené krámy (kapitalista jeden hnusnej), Gutenberga, jenž oškubal svého pologramotného kamaráda o poslední šesták, zoofila Darwina, krvežíznivýho žoldáka a chlípníka, Forda, vynálezce práce u pásu nebo ten J. Mendel(e), jak dělal pomocí fazolí pokusy na lidech. A navíc ten línej důchodce nadržuje tý přechytralý tmavovlasý krávě, která mu vytrvale leze do zadku. A o Cimrmanovi ani slovo, verbež jedna francouzská. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve verzi s českým dabingem mluví v čase 21:04 vypravěč o roce 1930, nicméně v grafice je uveden roku 1913. (David7)

Reklama

Reklama