Reklama

Reklama

Critters se vracejí v supernapínavém sci-fi vesmírném dobrodružství! Tentokrát to ale nejsou obyčejní Critters – jedná se o speciální druh geneticky zkonstruovaných mutantů, kteří byli stvořeni, aby převzali vládu nad vesmírem. Tentokrát jsou lačni dobýt galaxii a zvláštní chuť mají na lidstvo, které je mimo tento svět. Přidejte se k majitelům oscarových nominací Angele Bassett (nejlepší herečka, Tina Turner, 1993) a Bradu Dourifovi (Pán prstenů: Dvě věže, nejlepší herec ve vedlejší roli, Přelet nad kukaččím hnízdem, 1975), Donu Keithovi Opperovi a Terrenci Mannovi, kteří se vracejí ke svým populárním rolím, a bojují o přežití proti Critters, nukleární zkáze a o osud vesmíru! (Magic Box)

(více)

Recenze (107)

castor 

všechny recenze uživatele

Pláchly z jedné vesmírné lodi, napáchaly dole na Zemi dost škody, aby se zase objevily v jiné lodi, na které posádka objeví podivná vejce. Tehdy jich byla plná televize. Kruh se uzavírá, hodně žravé potvůrky se ovšem vracejí naposledy. Propadáme se, propadáme. Ostatně se to dalo čekat, ač bych klidně přivítal nějaký remake. Lehká zvrácenost, černý humor, napětí, na svou dobu velmi dobré efekty – to všechno bohužel odvál čas a čtyřka vznikla jednoduše proto, aby to zacinkalo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Brutálna kópia Votrelca + Votrelcov. Tu sa zjavne nikto ani len netvári, že ich nevykráda. Keďže sú to ale filmy môjho detstva, vadilo mi to rovnako, ako napr. pri Deep Star 6. Čiže vôbec. Skôr naopak, užil som si úžasnú výpravu a skvelú atmosféru gigantickej vesmírnej základne, v ktorej sa však tradične zas niekto hral na Boha, experiment sa vymkol spod kontroly a nastal masaker. Pomáha i prekvapivo kvalitný kasting (fakt tu hrajú Brad Dourif, Angela Bassett a Eric DaRe?!) a vydarené napojenie na univerzum série. Lenže, práve v tom drieme istý problém, ktorý so štvorkou mám. Z celej ságy najviac zbožňujem asi práve vesmírnych lovcov a Charlieho. na rozdiel od trojky som si ich tu síce užil, majú veľký priestor. Problém je v tom, že jeden z nich (nebudem spoilerovať ktorý) drasticky mení svoj charakter a z charizmatického klaďasa sa stáva sviňou, s ktorou by si Carter Burke suverénne podal ruku. To je twist, ktorý síce scenárista vysvetlil a ja mu plne rozumiem, ale je to ako keby niekto vzal moje detstvo, opil ho, zdrogoval, znásilnil, hodil do jarku a išiel preč. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Příšerná slátanina, která má s původníma Critters společný jen to, že zase šefíkovy crittrers ustřelí háro a druhej se mu vysměje, jinak se jedná o takovej hodně nepovedenej pokus o okopírování Vetřelce3,bohužel naprosto nepovedenej a nudnej, ani to zabíjení critters mě tady už nebavilo, což už je co říct ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

O dost vážnější než předchozí díly. Což je bohužel na škodu. Critters nebyli nikdy hororem v pravém slova smyslu a proto vážnější nota filmu rozhodně neprospívá. Ne že by se Critteři nesnažili, ale skoro celý film jsou jen dva a s tím se moc nadělat nedá. Dá se na to koukat, ale moc slavné to není. Myslím, že série měla skončit třetím dílem. 40 % ()

Darren98 

všechny recenze uživatele

Horor-komediálního mrňouse mezi kulty jsem v dětství hltavě nakoukal pochopitelně pro hltavé legrační ježky, kde mě tedy čtvrtý film bavil s přehledem nejméně. Nejspíš neobvykle jsem však Critters stihl dříve než přeslavné Vetřelce, takže napětí čpící z korporace zamezující vyhubení nebezpečného netvora mám pevně spojené s tímto světem, a po dohnání i docenění vyspělejší xenomorfní ságy musím přiznat, že atmosféru zdejšího vesmírného závěru shledávám rozhodně působivější. Po mnohaletém odstupu navíc přišla potřeba vidět "odpadový film" jako finále ságy znovu, kdy zdaleka více obdivuji Charlieho a Ugovu loajálnost sérii jako i velmi povedený vývoj jak obou charakterů tak vztahu vůči sobě nebo kritům. Zároveň odešla potřeba maxima groteskních scén po vzoru staršího bratrance Gremlins, protože čtverka nadmíru uspokojivě pracuje s více faktory než jen ikonickými příšerkami; završuje příběh intergalaktického universa pro původní vězeňský únik, soukromé lovce odměn, jejich mocné nadřízené spolu se zvratem okolo odhaleného zvráceného vědeckého projektu, a samozřejmě dějovou linii unikátního protagonisty proměniv z opileckého břídila do charismatického zachránce. Mimo průběžně bonusového alternativního Charlese Lee Raye tedy zdánlivě béčkové kvarteto končí překvapivě intenzivním chladným koncem dvou přátel jako seriózní pocta původních oblíbených Critters. 70% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Pouze herci Terrence Mann a Don Keith Opper se objevili ve všech dílech série. (5150)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Všechny externí záběry z vesmíru jsou z filmu Android (1982). (HellFire)

Reklama

Reklama