Reklama

Reklama

Vidím vás

(seriál)
  • USA The Watcher
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(8)

Zlověstné dopisy, podivní sousedi a děsivé výhrůžky. Rodina se konečně nastěhuje do vysněného domu na předměstí, kde na ně ale čeká hrůzostrašná noční můra. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

The Watcher sice po logické stránce občas kulhá na obě nohy a některé postavy jsou až moc prvoplánově batshit crazy, ale jinak je tahle série jednou z nejlepších Murphyovek. Trošku sem se sice chvíli bál, že tvůrčí tým vytáhne z klobouku nějaké to strašidlo, ale to se naštěstí nestalo a prim hraje brnkání na psychologickou strunu, které po většinu času funguje tak jak by mělo. Trošku zamrzí - spoiler - absence nějakého uchopitelnějšího uzavření, ale vzhledem k tomu, že se to v základech opírá o skutečnost, kdy se také nic nezjistilo je ta finální mnohoznačnost vlastně celkem elegantní a každý divák si to může pobrat po svém...70% ()

FemmeFragile 

všechny recenze uživatele

Kdyby bylo Proustovo Hledání ztraceného času zfilmované, vzniknul by s největší pravděpodobností tenhle seriál. Protože těch 6 hodin, co jsem strávila jeho sledováním, už mi nikdy nikdo nevrátí. SPOILER: V tomhle seriálu se snad ani nic vyspoilerovat nedá. Ono to totiž nemá žádné rozuzlení, které by se dalo prozradit. A když říkám žádné, myslím tím opravdu žádné. Nedozvíte se absolutně nic o historii jakékoli z postav. Nedozvíte se, kdo je kdo. Nedozvíte se, jestli je Hlídač jen jeden, nebo se jej v průběhu seriálu někdo snaží napodobit. Nedozvíte se, kdo Hlídač je. Celý seriál zkrátka vidíte asi desítku podezřelých, už tak od druhého dílu tušíte, kdo by to mohl být, a i když svůj názor postupně přehodnocujete nebo se k němu opakovaně vracíte, na konci vás nečeká VŮBEC NIC. Myslím, že jedna otevřená dějová linka může v hororu fungovat velice efektně, ale tady skončily otevřené úplně všechny, jako kdyby si tvůrci vprostřed řekli, že už je to vlastně nebaví točit a že na to kašlou. Chápu, že je to podle skutečné události, ale v takovém případě, kdy jde o vysloveně nevyřešenou událost, bych si buď vybrala nějaký uzavřenější materiál, nebo tomuhle zprostředkovala nějaký alternativní, alespoň pravděpodobný konec. U Vidím vás šlo bohužel o krajně nešťastné držení se reality (viz například zde), které je pro diváka nadmíru frustrující. ()

Reklama

Miller 

všechny recenze uživatele

Hezky vypadající, dobře natočený, Cannavale několik dílů hrál divně, ale jiank dobrý,  Watts dobrá, Coolidge divná, ale ušlo, Farrow jak z noční můry (v dobrym smyslu). Strhávám body za psyop s adrenochromem, roztahanost a občas špatný hraní, hodnocení tak nějak odpovídá, já bych to viděl nějak kolem těch 70 % ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý je akurát tak námet, inak som solídne zajebal skoro 6 hodín svojho života. Divák sa nedočká žiadnych hororových vsuviek, pričom zaradenie do tohto žánru, je čistým omylom i vtipom na účet diváka zároveň. Pár twistov túto mysterióznu drámu síce osvieži, koho bavia príbehy, ktoré tak nejak klamú telom, ten možno bude spokojný. Ostatok sa môže "The Watcher-ovi" smelo vyhnúť. V rámci horor žánru skrátka nemá čo ponúknuť. Nie je ani strašidelný, ani krvavý, ani nijaký .. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Predstavte si, že by vám chodili dopisy s vyhrážkami po tom, čo sa nasťahujete do nového vysneného bytu. Úvod a záver ma úplne nepresvedčili, no stred seriálu je dosť zaujímavý a miestami aj celkom napínavý. Zhltol som to na šupu, nie je to moc dlhé, casting je celkom vydarený, príbeh je zaujímavý až dokonca, niektoré scény sú silné, mrazivé. Obzvlášť ak si uvedomíte, že sa niektoré udalosti skutočne stali (dopisy, vražda inšpirovaná Johnom Listom). 75% - 4* ()

Galerie (96)

Zajímavosti (8)

  • V seriáli nebolo ukázané, že skutočný Derek Broaddus, ktorý je predlohou pre postavu Deana (Bobby Cannavale), si po tom, čo mu nepomohli kamery ani polícia, nechal kňazom dom vysvätiť. (Arsenal83)
  • Manželia Derek a Maria Broaddusoví, ktorí sú predlohou filmových Brannockových, mali na tvorcov seriálu dve požiadavky. Aby neboli použité ich skutočné mená a aby sa rodina v seriáli nepodobala na ich reálnu - v skutočnosti mali nie dve ale tri deti, ktoré všetky boli v mladšom veku oproti seriálovým. (rudeboy)
  • Seriál vychází ze skutečného příběhu rodiny Broaddusových. Dům koupili v roce 2014 za 1,35 milionu amerických dolarů, následně zažili špehování, výhružky a nakonec byli o pět let později nuceni ho prodat za 959 000 dolarů a milované město opustit. To vše kvůli osobě, která si říkala „Watcher“. Její identita nikdy nebyla odhalena. (bigjames)

Reklama

Reklama