Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(8)

Zlověstné dopisy, podivní sousedi a děsivé výhrůžky. Rodina se konečně nastěhuje do vysněného domu na předměstí, kde na ně ale čeká hrůzostrašná noční můra. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Přeplácané, zahlcené falešnými stopami, bizarní / hororové jen okrajově a ve druhé polovině třeskutě nelogické a nudné. Přitom ta premisa se strašidelným domem a creepy sousedy je chytlavá a Watts / Cannavale jsou fajn pár. Bohužel vyvrcholení je jak Poirot po oboustranný mrtvici a tý moralitě o hamižnosti se nedá moc věřit. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Seriál od začátku zaujme perfektní atmosférou, taková mírně děsivá, temná a lehce mysteriózní, dále také povedeným vizuálem a slušně napsanými postavami, které jsou rovněž velice dobře zahrané. Příběh údajně čerpá ze skutečných událostí, je napínavý jak kšandy, má hned několik zajímavých a překvapivých momentů, funguje i jako celek a nutí diváka při sledování dávat pozor a přemýšlet u toho. Výtky mám k počtu epizod, stopáž bych snesl o malinko kratší, a především k vyloženě slabému závěru, který mi vůbec nesedl a upřímně jsem čekal naprosto odlišné zakončení. Až na tyhle dva aspekty se mi Vidím vás líbil, dal se bez větších obtíží sjet na jeden zátah, k vyššímu hodnocení mu však chybí propracovanější scénář a krapet svižnější tempo. 7/10. ()

Reklama

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Sedmidílná minisérie The Watcher, kterou režíroval Ryan Murphy musí být zákonitě dobrá už jen kvůli jeho jménu - kdo neví tak, Amrican Horor Story, The Ratched, Dahmer... Je to inspirováno skutečnými událostmi - koho zajímá origoš případ, tak doporučuju podcast opravdové zločiny a díl 208, kde se tomu Lucka věnovala a dopodrobna Vás s případem seznámí. Jedná se o případ Stalkera, který psychicky terorizoval všechny, kteří v domě žili - hodně zkráceně. Vše začíná zasíláním dopisů, které jsou směřovány majitelům a končí paranoiou, která donutila majitele svůj vysněný dům prodat. Seriál oproti tomu jede víc na psycho vlně, kdy vlastně celou dobu nevíte na čem jste a buduje si dost pěknou atmosféru, která Vás vtáhne. Je to psychothriller se vším všudy, který se dá velmi lehce sjet na jeden zátah a od kterého se jen těžko odlepuje. Obsazení skvělý, atmosféra více než hutná a celkově si s tím Murphy poradil za mě na jedničku.  Případ do dneška není vyřešený, i když v seriálu je samozřejmě více méně jasné, kdo ten obávaný stalker je.  Zkouknuto za 2 dny.  Moje hodnocení: 9/10 ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale tohle se mi líbilo. Jeden dům, jedna rodina, jeden pronásledovatel a spousta pošahaných sousedů a samozřejmě pořádně zamotaný příběh s plno odbočkami a matení. Spíše než horor se jednalo psycho thriller, ale podívaná to je opravdu slušná, která baví a slušně to odsejpá. V podstatě velká spokojenost, jen jsem zpočátku čekal něco jiného, ale konečný dojem je opravdu dobrý. Tohle se povedlo a můžu opravdu doporučit. ()

incognito 

všechny recenze uživatele

Podle skutečného příběhu... jo tak fajn to zní dobře. Rodinka si koupí barák snů nad jejich poměry a utopí v něm i školné pro několik budoucích generací. Po nastěhování zjistí, že sousedé jsou dost divní a mají představy co by noví majitel měl a neměl s domem dělat.  Navíc se v domě dějí divné věci a vypadá to, že tam má přistup i někdo další než jen rodina. A ještě k tomu začnou chodit dost divné dopisy, které by mohl psát kdokoliv. Takhle to zní opravdu skvěle, ale finální zpracování kdy každý druhý soused je ještě divnější než ten první a všichni v okolí vlastně mají nějaký teoretický motiv k tomu všemu co se tady děje, dává celému vyznění takový lehký parodický rozměr, který tam podle mě neměl být. Celkově vzato si při sledování nebude chtít vyrvat mozek z hlavy a bez problémů to dokoukáte, ale otázka je jestli si to někdy budete chtít pustit znovu? Podle mě rozhodně ne. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (8)

  • Skutočný The Watcher posielal rodine Broaddusových listy s chybou v ich mene: oslovoval ich ako „Mr. and Mrs. Braddus". (Arsenal83)
  • Základom série je článok od Reevesa Wiedemana, ktorý napísal v novembri 2018 pre New York Magazine. (Arsenal83)
  • Seriál vychází ze skutečného příběhu rodiny Broaddusových. Dům koupili v roce 2014 za 1,35 milionu amerických dolarů, následně zažili špehování, výhružky a nakonec byli o pět let později nuceni ho prodat za 959 000 dolarů a milované město opustit. To vše kvůli osobě, která si říkala „Watcher“. Její identita nikdy nebyla odhalena. (bigjames)

Reklama

Reklama