Reklama

Reklama

Raven's Hollow

všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupinka kadetů je po objevení zavražděného muže vtažena do temné legendy nedaleké vesničky Raven's Hollow. Kadet Edgar Allan Poe (William Moseley) se záhy se svými kolegy pouští do vyšetřování záhadných úmrtí ve zdejší komunitě. (PetriK12)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (21)

bourec 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut jsem měl pocit, že ten film už sem buď začal sledovat, a vypnul ho, a nebo sem ho už sjel celej, zapoměl napsat hodnocení, a zapoměl jsem to. Nakonec nic z toho. Film s hnusnou atmosférou, nudným dějem, a prapodivně vyznívajícíma trikama jsem ale mohl klidně vynechat. Moje chyby. Skoro vše, co je spjato s jménem Edgara Poea stojí za hovno. 30%. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Lacná inscenácia nejakej Poeovskej kokotiny (sám Poe je pre Európana prázdnym vzduchom, tuná nepoznajú ani Erbena) - keptn vojačikov sa volá Edgar Poe, vo vidlákove riadi "Havran" a už tam chýbala len Matka Tereza. Kavaléria nováčikov nájde ukrižovaného pastora s črevami vonku, dôjdu do "dediny" a snažia sa tomu prísť na kĺb a po jednom kapú. Budget asi 500$ (za požičanie kostýmov a koní) + od kamoša CGI za "Havrana" + natočené za humnami v parku. Taká študentská diplomovka FAMU s odretými ušami. Nevermore! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběh básníka E. A. Poa z doby, kdy byl ve vojenské akademii, odkud ho vyhodili kvůli hazardu a pití. Tenhle mysteriózní příběh je však z říše fantazie a odkazuje na dílo básníka a autora povídek. A protože jeho povídky jsou kromě hororových především detektivní, Poe bývá považován za zakladatele detektivního žánru, tak nesmí chybět pátrání po šíleném vrahovi. Připomenuty jsou: Havran (nesprávný překlad slova The Raven, což je ve skutečnosti krkavec, se v češtině už ustálil), Zánik domu Usherů, Zrádné srdce, Lenora. Nešťastná láska k vlastní sestřenici drtila Poa po jejím skonu až do jeho smrti, alkohol se mu stal průvodcem do hrobu. Vynikající temný vizuál + atmosférická hudba - místy strašidelná. Úvod je efektní a zlověstný, dojde na rozřezanou mrtvolu, několikrát střeva ven a krvavé podříznutí. Ač se nabízí, vzhledem k zavádějícímu názvu, srovnání s Ospalou dírou, je třeba říci, že mnoho společného, kromě záhadných vražd, s ní nemá. Celkově pak je film zcela jinde a více jej ocení ti, co znají život a dílo básníka a spisovatele, jehož pro pro Evropu objevil prokletý Charles Baudelaire. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Oceňuju snahu přiblížit velezajímavou osobu E. A. Poea dnešní popkulturní generaci. Jen škoda, že se mistrův duch dočkává pouze podřadných béček jako je toto, nebo jako byl třeba nedávný Raven s Cusackem. S Poeovou osobou a dílem má tahle slátanina společného jen havrana, nevermore, pár jmen (Lenore, Usher) a fakt, že Poe v mládí opravdu krátce studoval na vojenské akademii. A tak spíš než s Poem je film příbuzný s Burtonovým Sleepy Hollow, a to nejen názvem a vizuálem, ale vzdáleně i dějem. Ale je to úplně jiný level. Copak výprava a exteriéry, ty nejsou vůbec špatné, i herci ujdou, ale achich ouvej, ten scénář, ten scénář... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Opravdu velké překvapení. Samozřejmě, Havraní díra není Ospalá, ale není v ní o nic menší sranda. Tak předně - atmosféra je naprosto luxusní. Dobovka s gotickými kulisami, mlhou, divným venkovem a jeho ještě podivnějšími obyvateli. Funguje tady napětí (společně se skvělou hudbou se občas dostaví i příjemné mrazení) a stejně tak ústřední zápletka je ohromně sympatická. Funguje tady detektivní i mysteriózní rovina, rychle to utíká a příjemně se na to kouká, a to i díky naprosto fantastické kameře. Tenhle film se prostě povedl a do děje fakt vtáhne, navrch je tu i velmi sympatické obsazení (a navíc ne nijak zásadně hvězdné, což je výhoda) a ačkoliv rozuzlení úplně nepřekvapí, nijak to nevadí. Tahle parádní atmosférická a místy i dost temná záležitost plná odkazů na dílo velkého autora umí být pěkně zlověstná a znepokojivá. Není to nijak zásadní veledílo, zvlášť, když už máte něco nakoukáno, ale to jí na kvalitě rozhodně nijak neubírá. Podobně parádní nenápadný klenot jako Eight for Silver. Přesně tyhle skvěle natočené žánrovky mám rád a ani tahle ani v nejmenším nezklamala. 80 % a rád se znovu podívám. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama