Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý student práv si přivydělává v nemocnici, kde pracuje jako noční hlídač. K jeho smůle se jeho nástup do práce kryje se dnem, kdy neznámý sériový vrah začne terorizovat město. Všechny stopy totiž vedou právě k němu. Policie stahuje smyčku a on se stává hlavním podezřelým. Aby očistil své jméno, musí si zachránit život: pravý vrah je mu totiž v patách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je aspoň thriller jak se patří. Výborně zde hraje můj oblíbenec, "skotský obojživelník" Ewan McGregor stejně jako Nick Nolte, na kterého jsme zvyklí většinou jinak, tj. v jiných rolích. Ukázal, že je ale opravdu téměř univerzální a zvládne cokoliv. Přesvědčivé výkony podali i Josh Brolin a Patricia Arquette. Verdikt: 3* a 70 %. ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Kedysi ma to nadchlo. Po novom zhliadnutí mám však pocit, že to bolo predsa len trochu umelé (čo je škoda, rád by som tomu dal 5 hviezdičiek). Mám na mysli profil a uvažovanie vraha (to si na konci naozaj ešte myslel, že dokáže svoje zločiny zhodiť na Martina?), bláznivé výčiny kamaráta Jamesa (v podaní Josha Brolina) či logiku a city až príliš slabomyseľnej slečny Joyce. A i ten doktor bol divný. Na druhej strane, sú to práve všetky tieto trochu bizardné postavy a situácie, ako aj neustále vystresovaný hlavný hrdina (E. McGregor), inšpektor Davis či charizmatická tvár inšpektora Craya (N. Nolte), ktoré majú - napriek čiastočnej nerealistickosti - slušný potenciál diváka upútať. Je mi totiž nápadné, že jediná vcelku normálna dôležitejšia postava, Katherina (P. Arquette), bola pre mňa zároveň postavou najnudnejšiou. Ústredný motív nočného stráženia márnice je pekne atmosferický. Geniálny nápad. Skúste sa ako diváci do takej pozície vcítiť! Celkovo je to slušný thriller. A slušné panoptikum psychicky narušených či nie celkom štandartných postáv. ()

Reklama

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Docela solidni prace s McGregorem a Noltem. Atmosfera opustene nocni marnice je skutecne paradni, ale bohuzel to trva jen prvni ctvrtinu filmu, pote uz zacne byt chozeni po chodbach a mezi nabalzamovanymi teli znacne stereotypni. Vykony hercu - nebyly nejhorsi ale ani nejak oslnive, beru vsak na vedomi, ze v takovem filmu ani nelze cekat neco nadprumerneho. Po skonceni sem trochu zapremyslel, jestli u nas taky neshaneji hlidace krematoria, jelikoz tahle prace snad ani nemuze zevsednet :) ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Skandinávským originálem jsem nedotknut a možná i proto na mě vcelku zabíral styl, kdy s každým dalším důkazem, každým dalším dialogem se vina přelívala na další a další podezřelé. Navíc prostředí márnice samo o sobě naskýtá obrovské možnosti děsivé atmosféry, a to by ani nemusely věčně přeblikávat žárovky. Jenže kdykoli se děj dostává vně márnice, film se stává nezajímavým, nudným a vůbec ztrácí vše čím tolik baví při Martinových(Ewan) obchůzkách. Rozzuzlení nakonec celkový dojem o něco vylepšuje, ale stejně se nedokážu zbavit pocitu, že Hlídač mrtvých mohl a měl v rámci svého potenciálu dopadnout daleko lépe. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Na mě příliš obyčejné, průměrné a předvídatelné. Svým způsobem ani nebylo těžké uhodnout, kdo je vrahem, když na to jde člověk logicky. No a závěr už byl hodně přehnaný a klišoidní. Nejlepší herecký výkon zde podal asi Nick Nolte, ikdyž působí dost usedle. Atmosféra márnice mohla být o něco strašidelnější. Nevím, nevím, podle mě hodně slabý film, maximálně tak na jedno podívání. 50% ()

Galerie (127)

Zajímavosti (6)

  • Jméno herce Johna C. Reillyho se neobjeví ani v úvodních, ani závěrečných titulcích, přestože hraje důležitou vedlejší postavu zástupce inspektora. (=woody=)
  • Na záhadné fotografie na nástěnce je Lewis Thornton Powell, který byl komplicem Johna Wilkese Bootha, při vraždě amerického prezidenta Abrahama Lincolna. Stejná fotografie byla použita i v původním filmu Nattevagten (1994). (Chatterer)
  • Film je americkým remakem o tři roky staršího dánského Nattevagten stejného režiséra. (oLí)

Reklama

Reklama