Reklama

Reklama

Zom100: Co chceš stihnout, než tě sejme zombie

  • Japonsko ゾン100〜ゾンビになるまでにしたい100のこと (více)
Trailer 1

VOD (1)

Maká od rána do večera a šéf se po něm ještě vozí? Taková korporátní klasika. Naštěstí vypukne zombie apokalypsa a on může konečně začít pořádně žít. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (46)

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Minulý rok jsem si dala předsevzetí, že shlédnu všechny zombie asijské filmy/seriály na Netflixu. Hned jak se tento film objevil jsem se teda rozhodla ho zkouknout a dnes se konečně dostávám k recenzi. Za mě docela vydařený film (až ke konci to začalo být podivné), který nebyl jen o tom, že se snaží dostat co nejdál od zombie… byl o snech a přátelství a to ho dělalo výjimečným. Zombie byli dobře jak vytvoření, tak zahraní, herecké výkony si myslím taky obstojné. ——————————————————————————————————————————————————————————————————SPOILERY!————————— Tím žralokem to jednoznačně zkazili, co si budeme… chápu, že bez něj by asi scénáristi nedokázali účinnost obleku, ale ne, prostě to bylo něco tak příšerného… za žraloka strhávám bodík, jinak byl v pořádku podle mě. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Kdyby nakonec nebyla ta kravina s tím žralokem, tak bych dala vyšší hodnocení, takhle už toho bylo moc a já to vzdala. Tedy dokoukala jsem to – i se závěrečnými titulky –, ale vzdala jsem jakékoliv dobré mínění. Jako takhle; začátek apokalypsy je skvělý, jak to toho našeho hlavního troubu baví, jak si to až nepatřičně užívá, to je fajn. To před apokalypsou bylo trochu utrpení sledovat, ale helem věděli jsme, že to nemá dlouhé trvání, tak se to díky očekávání dalo zvládnout. Pak se to tak nějak plácalo, až z toho byl kraťoučký, ale hrozně příjemný roadtrip (kdyby byl další díl, který bude jen tohle, tak bych to brala všemi deseti!) a konec... moc žraločí. Na druhou stranu chápu, že to tak mělo být, že to vlastně je celé a celou dobu přitažené za vlasy a pokud s tím splynete, tak si to užijete, ale pokud ne, tak vás ten konec prostě nenadchne. Nakonec takový průměrný zombie film bez zbraní! ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Aziatska kinematografia ponuka rôznorodosť, ale v jednom sú si žánre podobné a to v tom, že postavy sa chovajú teatrálne a na Európske pomery aj hlúpo. Je to iná mentalita, na to som si už zvykol. Tento film chce byť veľmi vtipný, ale moc mu to nevychádza a aj z tou romantikou to nedopadlo dobre. Je tu niekoľko sviežich napadov a keby boli aj triky lepšie, tak by film mal rozhodne vyššie ambície, ale takto, to ďaleko dotiahnuť nemohol. Celkove zombie vyzerali tuctovo a aj ten najväčší ťahák v podobe zombie obrieho žraloka vyznel v tomto filme ako zlý vtip. Kde nie je snaha, tam nie je ani ciel a v tomto prípade je to opodstatnené. Trocha som čakal, že by to mohla byt Japonska odnož zombielandu, ale tak ďaleko to Japonci nedotiahli. Zombie filmy vyhľadávam, ale tento je len tuctovou záležitosťou, ktorá sa priživuje na známejších filmoch a najhoršie je na tom to, že tvorcovia nerozoznali vtip od trápnosti. Slabé 2*. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Japonec nastoupil do práce (a hned první den dostal dva dny přesčas). Následujících 365 dní se také moc nezastaví… a najednou zombie apokalypsa. Teda “zombie”… tohle jsou takové ty asijské “sprint-bie” co mají bílé duhovky a z pusy jim teče něco černého… Takže pro zombie puritány peklo. Film většinu času prakticky pojednává o seznamu (100 položek) co chce hlavní postava stihnout než se promění v zombie (on jich vymyslí sice nakonec jen 18, ale to je fuk). Díky Japonsku, je to dost specifická podívaná (př. jako zombie apokalypsu v hambinci jsem ještě neviděl… to samé žraloka s nohama :)), na druhou stranu žádné kreativní likvidace mrtvoláků nečekejte (jen jedna přišla o hlavu a ještě omylem). Samé utíkání a odstrkování. Každopádně pokud jste narazili na verzi bez titulků a japonsky neumíte, bude se hodit přeložený seznam (film pak dává větší smysl): 1) říct své tajné lásce co cítím. 2) uklidit si pokoj (?) 3) dát si dobrý steak (podle vzhledu to bylo Kobe :)). 4) vykoupat se v horkém prameni. 5) rande s letuškou. 6) projet se na motorce. 7) naplnit košík bez obavy z ceny nákupu. 8) obarvit si vlasy. 9) namalovat autoportrét. 10) odpálit ohňostroj. 11) jet na výlet karavanem. 12) udobřit se s nejlepším kamarádem. 13) stát se superhrdinou a všem pomáhat. 14) jóga na paddleboardu. 15) proletět se na padákovém kluzáku. 16) udělat si táborák 17) procestovat s přáteli (ve třech) Japonsko. A nakonec 3 bonusové: 18 - kamarád) stát se komikem co rozesmává lidi 19 - kamarádka) stát se lékařem co zachrání hodně životů. 20 - jako doplněk k #13) udělat ze superhrdinství svou novou práci. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Filmová adaptácia komiksu, s ktorou súbežne vznikol aj anime seriál. Zombie apokalypsa (masky a makeup na slušnej úrovni) na japonský spôsob. Mladý a pracovitý mladík, po tom ako vypukne zombie apokalypsa, si začne užívať slobodu a voľno, čiže veci, na ktoré vedľa práce nemal čas. Pravdepodobne on je jediný, ktorý si z danej situácii nerobí „žiadnu“ paniku a začne zostavovať lištu, ktoré ešte by chcel spraviť predtým, ako sa aj z neho stane zombík. Všetko sa však zmení po tom, ako spozná nebojácnu „amazonku“. __ Prvá polovina filmu v rámci žánru je režírované a rozohrané na bežnej úrovni, potrebný plus dodáva japonský priestor a mentalita (napr. pracovné nasadenie). Druhá polovina mierne stráca dych (a trochu nápady), napriek tomu, že obsahuje najakčnejšiu scénu so zombie žralokom, ktoré má nohy (no comment – úlet jak sviňa). Škoda, že záver nie je trochu ucelenejší a viac „dopredu“ orientovanejší. Opäť žiadna sláva v produkcii Netflixu, no medzi nedávno vypustenými veľmi slabými dielami počas letného obdobia, toto aspoň malo niekoľko pozerateľnejších scén. P.S.: Režisérsky debut Yûsuke Ishida. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Scéna z 11. minuty filmu, při které se Akira Tendo (Eiji Akaso) setkává s prvním zombie, který okousává krk své oběti a krátce na to se na něho otočí, je až nápadně podobná prvnímu střetu se zombie ve videoherním „Resident Evil“ z roku 1996. (ScarFace_V8)

Reklama

Reklama