Reklama

Reklama

Zom 100: Zombie ni naru made ni šitai 100 no koto

(seriál)
  • Japonsko Zom 100: Zombie ni Naru made ni Shitai 100 no Koto (více)
Trailer 2
Japonsko, 2023, 4 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Haro Asó (komiks), Kótaró Takata (komiks)

Scénář:

Hiroši Seko

Kamera:

Naho Hasegawa

Hrají:

Šúičiró Umeda, Tomori Kusunoki, Makoto Furukawa, Minami Takahaši, Kenta Mijake, Čafúrin, Šin'ja Takahaši, Kósuke Okamoto, Taisuke Nakano, Mizuki Wakamori (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Žít v období zombie apokalypsy je lepší než být zaměstnaný! Po letech otrocké práce život Akiry ztrácí význam – žije v bytě zaplněném odpadky, jeho plat je mizerný a nedokáže se ani odhodlat pozvat na rande svoji kolegyni. Ale když zombie apokalypsa pustoší jeho město, dostane ten správný impulz k tomu, aby znovu žil sám pro sebe. Teď si dá Akira za úkol splnit všech 100 položek na svém seznamu přání než... no, než zemře. (mikki089)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (7)

Hees 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina Akira len tak prežíva, ale chcel by žiť, v práci zarezáva tak, že vlastne nemá ani voľný čas pre seba. Preto mu príde vhod apokalypsa, ktorá ho ako keby vykúpi z denných povinností a on si môže začať znova užívať život. Ono by to samé o sebe stačilo, ale na to, aby si Akira dosť užíval život si vytvorí zápisník, kde píše veci, ktoré chce pred smrťou urobiť, aby si ten život dostatočne užil taký nejaký The Bucket List, aj keď treba povedať, že toto anime nemá s filmom The Bucket List spoločné nič, okrem toho nejakého zápisníku. Celé to znie veľmi šialene a naozaj to šialené anime aj je a vlastne na tom si to celé zakladá, že hrdinovia okrem Shizuky, nemajú až také logické myslenie a väčšinou majú rapídne znížený pud sebazáchovy. Z dôvodu, že sa Zom 10 neberie vôbec vážne tu máme veľké množstvo absurdných situácii, z ktorých Akira a jeho pomocníci vyviaznu bláznivými spôsobmi. Čo sa týka hlavných kladných hrdinov tak tí tvoria vynikajúcu skupinu. Produkcia Zom 10 nebola úplne bez problémov a na posledné tri diely sa čakalo enormne dlho, ale toto ma nejak extra neovplyvnilo, lebo som sa rozhodol počkať a pozrieť celú sériu naraz, lebo som zachytil aj informácie, že posledné tri diely nikdy nevzniknú a som rád, že nakoniec vznikli. Farebný koncept anime Zom 10 je vynikajúci a dopĺňa naratív toho, že sa toto dielo proste neberie vôbec vážne, ale občas preberá vážne témy a to hlavne tému vyhorenia v náročnej spoločnosti spôsobenú veľkým tlakom a prepracovanosťou. Samozrejme vďaka Shizuke tu máme aspoň akú takú dávku racionality a "záporáci" sú náhodou tiež celkom k svetu. Za mňa rozhodne zábavná jednohubka, ktorá sa dá zhltnúť naraz bez problémov a zároveň veľmi dobre sa tu mení prostredie, ktoré je stále iné a tým aj pridáva nové postavy, nové zážitky a tak to celé pôsobí stále veľmi čerstvo a príjemne. ()

SirAduard 

všechny recenze uživatele

První epizoda byla vtipná, emotivní, s příjemně originálním námětem v pestrobarevném animačním kabátku. Tato kvalita se však každým dílem zhoršovala, až mě nakonec absolutně nezajímalo, co se stane postavám. Ústřední postavy se od prvních dílů pořádně dál nerozvíjejí, stejně tak premisa, která se z neokoukané zombie-psychologické komedie proměnila v průměrný boj o přežití v zombie apokalypse bez žádné další přidané hodnoty. K zážitku nepřispívají ani nově představené postavy, které jsou nedostatečně prokreslené, nezajímavé a někdy až přehnaně trapné. Doufám, že další série se vrátí ke své původní kvalitě, jinak zůstanu u dobrých vzpomínek z prvotních epizod, než abych trpěl u pokračování seriálu. ()

Reklama

Myslivir 

všechny recenze uživatele

Udělat ze zombie apokalypsy komedii, kde oživlé mrtvoly a zkáza civilizace hrají druhé housle, nebyl vůbec špatný nápad. Hordy zombií dokonce fungují nejlépe v situacích, kdy se upouští od střetnutí s nimi jako s přírodní silou (což bývá v rámci žánru mnohem častější případ) a ke konfliktům dochází jen formou střetnutí individualizovaných (letušky, žralok). Děj má pozoruhodnou epizodickou a zdánlivě nahodilou strukturu zpětně odhalovanou jako předem "připravenou" skrze bucket list hlavního hrdiny. Seriál tak, stejně jako jeho postavy, postupuje kupředu bez náznaků nějakého většího plánování a směřování k jasnému cíli - nejdůležitější myšlenku totiž stejně předal hned v první epizodě, která díky své technické vytříbenosti a krátkometrážnímu formátu funguje podobně skvěle jako začátek Vzhůru do oblak. V něm však Pixar neměl tak nabušený soundtrack a úvodní znělka nebyla takový banger. ()

Modular 

všechny recenze uživatele

Zom 100 jsem začal číst jako mangu už poměrně dávno. Narazil jsem na ni čirou náhodou, když na mě vyskočilo další náhodné doporučení na mangu na Instagramu, ale čirou náhodou jsem si ji rovnou našel a začal ji číst, protože jsem se dost nudil. A překvapivě mě to bavilo! Šílené situace, do kterých se Akira a jeho přátelé dostávají jsou zábavné číst a ani grafická část mangy nebyla vůbec špatná. Navíc se Zom 100 snaží šířit myšlenku, že žijeme jenom jednou, a proto bychom i to měli pořádně užít. Občas to zní sice dost krkolomně, vzhledem k spádu příběhu a, no, náhodným věcem, co se dějí kolem, ale rozhodně to nepřijde přes čáru či prostě otravné. Ale co anime? Anime Zom 100 se skrze tvorbu potýkalo s mnohými problémy, tím nejvýraznějším je nedostatek animátorů, takže solidně nestíhali. Když už přišlo na lámání chleba a došlo k otázce, zda pokračovat s nedodělanými epizodami, nebo pozastavit vysílání, tak si řekli, že je lepší dodat produkt v té nejlepší kvalitě, než neúplný. A to... je skvělý! Kdo by čekal, že tohle udělají, když většina studií radši své animátory sedře z kůže? Ano, sice jsme pár měsíců museli čekat na poslední 3 díly, ale dostali jsme je v úžasné kvalitě. To je to, čím seriál hodně tahá, krom ztřeštěného příběhu - svou nádhernou animaci. Kdo by čekal, že se animátoři tak moc vydovádí u lehce nadprůměrné mangy? Sledovat Zom 100 je jako sledovat nádherný film v kině, což úplně od tohoto nečekáte. Je sice pravda, že příběh občas pokulhává, protože je občas moc rychlý a občas zase moc pomalý, někdy se autorovi nedaří úplně prosadit svou myšlenku, ale i přes to se jedná o skvělé anime, na které stojí za to se podívat. 8/10. ()

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Z prvního dílu jsem měla pocit, že půjde o dost solidního kandidáta na anime roku, je to ovšem jenom ta první epizoda, která mě vážně bavila, zbytek je vlastně dobrý nenáročný příběh, co má ale s kvalitou úvodního dílu jen málo společného. Nechci si stěžovat na odklady, pořád je lepší si na nové díly počkat tři měsíce, než u normálně vysílaných anime zjišťovat, jaké byly podmínky vzniku. Bohužel animačně i kvalitou příběhu byl první díl prostě výrazně nejlepší, pak se to postupně už jen zhoršovalo, snad jen konec se narychlo ještě vylepšil. No... je to fajn anime, ale že by v něm byly kdovíjak hluboké myšlenky a nabízelo výjimečné postavy nebo tak něco, to zase úplně ne. 7/10 ()

Reklama

Reklama