Reklama

Reklama

Zom100: Co chceš stihnout, než tě sejme zombie

  • Japonsko ゾン100〜ゾンビになるまでにしたい100のこと (více)
Trailer 1

VOD (1)

Maká od rána do večera a šéf se po něm ještě vozí? Taková korporátní klasika. Naštěstí vypukne zombie apokalypsa a on může konečně začít pořádně žít. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (46)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když jsem se tak rozhlížel co s načatým večerem, ovanul mne z obrazovky čerstvý závan zkaženého, mrtvolně bledého  masa. A jelikož já postapokalitické filmy rád a se zombíkama k tomu, tak nějak jsem vypnul svůj vnitřní ochranný systém a dostal na to chuť, i když je to točeno podle komixu a ještě je to Japonské. Už jen tato kombinace i bez účasti zombíků je vždy lehce smrtící.  Začátek filmu jsem bral jako takovou metaforu, přesně jak píše kolega darkrobyk. Zkrátka snažit se užívat si života než se z člověka stane zombík. Alke myšleno tak, že se vlastně budeme potácet jen mezi prací a domovem, který nám bude sloužit jako pelech na přespání. Následná zombie nákaza byla docela dobře udělaná, i zombíci byly docela slušní. Zde nešlo o typ plouživců, ale o zatraceně rychlé běhavce, naštěstí v ostrých obratech dost nemotorné. Některé zombie výjevy byly super, třeba ti dva v županech s nohama v lázni. Od půlky se film odehrává mimo velkoměsto a tam jsem si to docela užíval, protože tahle část Japonska mne docela zajímá. No jenže pak dojde na zde již zmíněné setkání s monstrem a celé se to rozloží jak domeček z karet. Pokud to ze začátku mělo nějaký nápad, tak ke konci to mohlo hravě konkurovat perlám od Asylum a znalci vědí, že tam umí sakra nabídnout pořádnou porci šíleností, obzvláště se žraloky ! Takže dávám nakonec jen za jednu baterii. * ()

perna182 

všechny recenze uživatele

Mohla to být celkem slušná možná lehce nadprůměrná hororová zombie komedie. A vlastně do zvratu v akváriu i byla. Odtud bohužel ale začala průměrnost klesat ke dnu jako mrtvá těla zombíků v tomto akváriu, protože nastoupil zástup nelogických rozhodnutí a činů nejen hlavních postav jen proto, abychom se postupně protahali k finální scéně proti monstru. Škoda. Raději bych uvítal efektivnější řešení, byť za cenu celkově kratší stopáže filmu, která se dala nabrat zase jinde. Ve výsledku pro mě lehké zklamání a lehký podprůměr. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Japonec nastoupil do práce (a hned první den dostal dva dny přesčas). Následujících 365 dní se také moc nezastaví… a najednou zombie apokalypsa. Teda “zombie”… tohle jsou takové ty asijské “sprint-bie” co mají bílé duhovky a z pusy jim teče něco černého… Takže pro zombie puritány peklo. Film většinu času prakticky pojednává o seznamu (100 položek) co chce hlavní postava stihnout než se promění v zombie (on jich vymyslí sice nakonec jen 18, ale to je fuk). Díky Japonsku, je to dost specifická podívaná (př. jako zombie apokalypsu v hambinci jsem ještě neviděl… to samé žraloka s nohama :)), na druhou stranu žádné kreativní likvidace mrtvoláků nečekejte (jen jedna přišla o hlavu a ještě omylem). Samé utíkání a odstrkování. Každopádně pokud jste narazili na verzi bez titulků a japonsky neumíte, bude se hodit přeložený seznam (film pak dává větší smysl): 1) říct své tajné lásce co cítím. 2) uklidit si pokoj (?) 3) dát si dobrý steak (podle vzhledu to bylo Kobe :)). 4) vykoupat se v horkém prameni. 5) rande s letuškou. 6) projet se na motorce. 7) naplnit košík bez obavy z ceny nákupu. 8) obarvit si vlasy. 9) namalovat autoportrét. 10) odpálit ohňostroj. 11) jet na výlet karavanem. 12) udobřit se s nejlepším kamarádem. 13) stát se superhrdinou a všem pomáhat. 14) jóga na paddleboardu. 15) proletět se na padákovém kluzáku. 16) udělat si táborák 17) procestovat s přáteli (ve třech) Japonsko. A nakonec 3 bonusové: 18 - kamarád) stát se komikem co rozesmává lidi 19 - kamarádka) stát se lékařem co zachrání hodně životů. 20 - jako doplněk k #13) udělat ze superhrdinství svou novou práci. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film má dobrý a zaujímavý pohľad na zombie film, v ktorom si hlavný hrdina v podstate užíva epidémiu, pretože nemusí ísť do...práce, ale príbeh nedrží pokope ako má mať ! Je ťažké pochopiť, ako sa film s tak sľubným konceptom mohol tak neuveriteľne pokaziť. Ešte tak prvá polovica funguje a je aj zábavná. No, druhá polovica filmu je však úplne zbytočná. Scenár sa stáva plochým a nás víta zombie...žralok. Scenár začína byť praštený (v zlom zmysle). 5/10 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Filmová adaptácia komiksu, s ktorou súbežne vznikol aj anime seriál. Zombie apokalypsa (masky a makeup na slušnej úrovni) na japonský spôsob. Mladý a pracovitý mladík, po tom ako vypukne zombie apokalypsa, si začne užívať slobodu a voľno, čiže veci, na ktoré vedľa práce nemal čas. Pravdepodobne on je jediný, ktorý si z danej situácii nerobí „žiadnu“ paniku a začne zostavovať lištu, ktoré ešte by chcel spraviť predtým, ako sa aj z neho stane zombík. Všetko sa však zmení po tom, ako spozná nebojácnu „amazonku“. __ Prvá polovina filmu v rámci žánru je režírované a rozohrané na bežnej úrovni, potrebný plus dodáva japonský priestor a mentalita (napr. pracovné nasadenie). Druhá polovina mierne stráca dych (a trochu nápady), napriek tomu, že obsahuje najakčnejšiu scénu so zombie žralokom, ktoré má nohy (no comment – úlet jak sviňa). Škoda, že záver nie je trochu ucelenejší a viac „dopredu“ orientovanejší. Opäť žiadna sláva v produkcii Netflixu, no medzi nedávno vypustenými veľmi slabými dielami počas letného obdobia, toto aspoň malo niekoľko pozerateľnejších scén. P.S.: Režisérsky debut Yûsuke Ishida. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Scéna z 11. minuty filmu, při které se Akira Tendo (Eiji Akaso) setkává s prvním zombie, který okousává krk své oběti a krátce na to se na něho otočí, je až nápadně podobná prvnímu střetu se zombie ve videoherním „Resident Evil“ z roku 1996. (ScarFace_V8)

Reklama

Reklama