Reklama

Reklama

Cunk on Earth

(seriál)
Trailer
Velká Británie, 2022, 2 h 24 min (Minutáž: 28–29 min)

VOD (1)

Epizody(5)

Vtipný fiktivní dokument o historii naší civilizace, ve kterém vám Philomena Cunk ukáže, jestli lidstvo za dlouhá staletí udělalo nějaký pokrok. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

What was the Soviet Onion? Konská dávka suchého britského humoru so sympatickou protagonistkou a na prvý pohľad blbými a naivnými otázkami, ktoré však na druhý pohľad tak blbé a naivné rozhodne nie sú. Je zaujímavé sledovať aj reakcie odborníkov na Philomenine otázky - niektorí zostanú zaskočení, iní sa pousmejú, iní bez mihnutia oka naviažu a vrátia jej to rovnako vtipne. Jeden z tých lepších a naozaj vtipných dokumentov od Shitflixu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ač je Karlík Potočník manipulativní neomarxistická mrdka a prvotřídní pandement v žoldu BBC (British Bolshevik Cunts), pokud se na chvíli oprostí od zpívání písně svého zaměstnavatele a šíření patomorální kokotporátní agendy probuzněnců, dokáže být místy až třeskutě vtipný. Pikča na Zemi se vzhledem k tématu přeqapivě vyhýbá největšímu současnému ternu inkluzní a diversitní demagogie, tedy zkreslování historie z pohledu agresivní garnitury mocichtivých levičáckých sviní, a zkresluje ji pouze z pohledu prvotřídně vymaštěně kunkdy, která s odzbrojující, nonšalantní blahoslaveností přivádí do rozfucků různé megavážně se beroucí anglosaské vědce i pseudovědce a s až roztomilou tupostí chrlí přehršle rozkokošně dementních teorií. Pár trapkám se sice nevyhnula, nicméně jako celek se jedná o vkusně chichotavý průřez alterretardivním dějepisem, plný hravých, místy až montypajtních dvoj a trojsyslů. ()

Reklama

domirovec 

všechny recenze uživatele

Dokumentární satirický kousek, který rozhodně nebude pro každého, ale sakra, mně se to líbilo. Nějakou dobu jsem se k Filoméně a jejímu, řekněme, osobitému stylu prezentování historie naší civilizace nemohl dostat, ale hned jak jsem tak teď učinil, binge-watchnul jsem to a cítím se ihned mnohem chytřejší. Děkuji. 4/5 ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

Samotná myšlenka je zajímavá a vtipná. A když Diana nějakou tu vtipně hloupou otázku\poznámku prohodí jen tak do větru k divákovi, tak to i pobaví. Ale když se na něco, co člověka napadne leda v partě po šesti pivech kde pak vznikne hloupě vtipná debata, zeptá nějakého odborníka, působí to prostě hrozně pitomě a ani ne tak vtipně, jak bylo asi zamýšleno. (ta hranice mezi vtipným a dětinsky debilním je tu moc tenká) Je to prostě už jen primitivní trolling. Kdyby to zůstalo jen u toho jejího mluvení do kamery a fórů spojených s historickými poznatky, tak asi dobrý. Ale nebylo třeba do té rádoby satiry tahat i vědce a dělat z nich blbce.To ticho, které po mnoha trollících otázkách nastane, je prostě trapné. Místy by i člověk čekal, že se zvednou a půdou do řiti nebo tam pošlou ji. Tohle je spíš humor na stránky internetových fór. A to mám jinak britský humor moc ráda, ale tady to bylo přestřelené. Navíc, ta snaha o vtip prakticky v každé větě působí za chvíli hrozně na sílu a unavuje. Po dvou dílech jsem už zkrátka byla otrávená, protož mi bylo jasné, že se zbytek ponese ve stejně plytkém duchu. Chybí tu nějaké přiměřené dávkování humoru, snaží se ho to chrlit v každé větě a to moc nefunguje. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Brutálny britský mockumentary na témy historické, náboženské, spoločenské a tak trochu politické. Hlavná protagonistka Diane Morgan je skvelá, tak trochu pripomínajúca Katherine Parkinson z The IT Crowd. A to prejavom, aj výzorom. Niečo tak absurdné, miestami trápne, no vtipné a trefné, vedia snáď len Briti. Na 5 hviezd to však nebolo, no možno pre občasné nepochopenie vtipu kvôli jazykovým a kultúrnym rozdielom, prípadne rýchlej dikcii tém. Tejto sérii predchádza ešte iná - Cunk on Britain, no aj ďalšie "cunky", ktoré si nenechám ujsť. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama