foto

Katherine Parkinson

  • nar. 9.3.1978 (39 let)
    Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Katherine Parkinson je britská herečka, známá především jako Jen Barber ze seriálu PARTIČKA IT. Studovala na Tiffin Girls' School v Kingstonu nad Temží, učila se také na St Hilda's College v Oxfordu. Katherine Parkinson dále studovala na London Academy of Music and Dramatic Art, kde se poprvé setkala s jejím budoucím kolegou v „AJŤÁKÁCH“ Chrisem O'Dowdem. Oba dva si dále spolu zahráli ve filmu JAK SE ZBAVIT PŘÁTEL A ZŮSTAT ÚPLNĚ SÁM a seriálu DOKTOR MARTIN.

Katherine Parkinson předčasně ukončila studia, jelikož dostala nabídku ve hře „The Age of Consent“, kde se její herecká kariéra začala rozšiřovat. V roce 2007 se objevila v překladu hry Antona Pavloviče Čechova: „Racek“. Kromě úspěšného seriálu „Partička IT“ si dále zahrála například v seriálech KOMPARZ, DOKTOR MARTIN a několika filmech. Hrála již vedle mnoha známých herců.

Katherine Parkinson spolupracovala na televizní show Katy Brandové, která běžela na britském kanálu ITV2. Dále se objevila v reklamě na čokoládové kuličky Maltesers. Vyzkoušela si také pracovat v britském rádiu BBC Radio 4, kde účinkovala v několika pořadech.

Míra "meera.mi" Michl

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society
2016 Klepání na Daveovu bránu (TV film)
2013 Ajťáci: Přichází internet (TV film)
2010 Vařený
2009 Kolej Sv. Trajána 2: Legenda o zlatu rodu Frittonů
Piráti na vlnách
2008 Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám
Lekce neslušného chování
2007 Christmas at the Riviera (TV film)
Love Triangle (TV film)
2006 Hard to Swallow
2005 Ředitelka (TV film)

TV seriály

2016 Humans (TV seriál)
Episode 08 (S02E08)
Episode 07 (S02E07)
Episode 06 (S02E06)
další epizody (8)
2015 Humans (TV seriál)
Episode #1.8 (S01E08)
Episode #1.7 (S01E07)
Episode #1.6 (S01E06)
další epizody (8)
The Kennedys (TV seriál)
2014 Ctihodná žena (TV seriál)
In the Club (TV seriál)
V čísle 9 (TV seriál)
Sardines (S01E01)
2012 Sherlock (TV seriál)
Reichenbašský pád (S02E03)
2011 The Bleak Old Shop of Stuff (TV seriál)
2010 The Great Outdoors (TV seriál)
Whites (TV seriál)
Ajťáci (TV seriál)
Reynholmová vs. Reynholm (S04E06)
Zlobiví hoši (S04E05)
Italština pro začátečníky (S04E04)
další epizody (6)
2009 Old Guys, The (TV seriál)
2008 Ajťáci (TV seriál)
Ulítli na kalendáři (S03E06)
Friendface (S03E05)
Projev (S03E04)
další epizody (6)
2007 Ajťáci (TV seriál)
Muži bez žen (S02E06)
Kouř a zrcadla (S02E05)
Večírek (S02E04)
další epizody (6)
2006 Ajťáci (TV seriál)
Přijíždí teta Irma (S01E06)
Strašení Billa Crouse (S01E05)
Červené dveře (S01E04)
další epizody (6)
Fear, Stress and Anger (TV seriál)
2005 Komparz (TV seriál)
Ross Kemp & Vinnie Jones (S01E02)
2004 Doktor Martin (TV seriál)
1997 Jonathan Creek (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)

Dokumentární

2009 The Half

TV pořady

2007 Would I Lie to You? (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace