Reklama

Reklama

Out of Darkness

Trailer 1

Ve starší době kamenné se nesourodá skupina prvních lidí spojí a hledá novou zemi. Když však pojmou podezření, že je pronásleduje zlovolná mystická bytost, je klan nucen čelit nebezpečí, které si nikdy nepředstavoval. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (69)

alchac 

všechny recenze uživatele

Dalo by se jistě popsat mnoho stránek o tom, kolika se tento snímek dopouští očividných anachronismů, alogismů, nevysvětlitelného chování postav, účelové korektální agitace, v jak nebetyčném rozporu je děj filmu s konečným rozuzlením, tj. jak zoufale je to celé debilní, nicméně zmíním pouze dle mého nejzásadnější problém tohoto snímku, který strká vše výše zmíněné do kapsy, a tím je jeho opravdu příšerně děsivá nudnost. Kdyby bývala opravdu hezké záběry skotské krajiny nehyzdila svou přítomností ta skupinka praskokotů, dal bych možná i dvě, takto jedna velmi umrněná. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Skôr než horor, taký survival thriller zaujímavo zasadený do praveku, ale tu celá jeho zaujímavosť aj končí. Out of Darkness síce dokáže občas nastoliť fajn atmosféru podporenú nočným lesom a tiesnivou hudbou, a v závere sa dopracuje aj k nejakej pointe, takže je vidieť, že to mal scenárista  koncepčne celkom premyslené. Akurát to je aj na rozmedzí pomerne krátkej 87 minútovej stopáže pomerne nuda. Andrew Cumming nedokáže z prostredia, ani doby vykúzliť čokoľvek zaujímavé, chýba tomu správna dávka napätia alebo aspoň kúsok adrenalínu, aj tempo, a celkovo nemá dosť schopností, aby celovečerný film utiahol. Scény v noci v lese podporené hudbou sa veľmi rýchlo opozerajú a fungovali by skôr v krátkometrážnom filme, ale s minimálnym rozpočtom tu neskúsený režisér nevie ponúknuť v celovečernej stopáži čokoľvek viac. Škoda, čakal som malý, zaujímavý indie horor, no Out of Darkness nie je vo výsledku ani poriadny survival, ani poriadny adventurous film, ani thriller a už vôbec nie horor. Síce neškodý, neurážajúci film, ale inak absolútny priemer vo všetkých ohľadoch. CELKOVO: 5/10 ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Takže ona západní země za mořem nebyly Kanáry, jak jsem se zprvu podle fyziognomie i jakoby semito-hamitské hatmatilky pralidí domníval, nýbrž Skotsko. Budiž, neřeším to. Nezdály se mi ani některé jejich účesy a hlavně ohozy. Ale pak jsem si vzpomněl na jakýsi text, kde se kdosi vysmíval naivním představám současníků o primitivních oděvech pravěkých lovců. Prý byly určitě mnohem sofistikovanější i hezčí, než třeba ony nedokonalé kožešinové sešívačky na obrazech Zdeňka Buriana. A souhlasím, že je to dost pravděpodobné. A oceňuju i originalitu (nebo aspoň neokoukanost) příběhu i jeho doby, příjemnou syrovost a skvělou hudbu. A mmch. o neblahém setkání Prvorozených s Druhorozenými pojednává třeba i skvělá Goldingova knížka Dědicové, doporučuju. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Obstojná filmárčina, ktorá si od začiatku buduje fajn atmosféru, zvukový podkres je fakt na úrovni, ale napriek tomu, že ostatným sa "zvrat" páčil, mne veru nesadol a očakával som ďaleko viac. Takto len tri slabšie hviezdy, pretože človek celý film čaká na odhalenie, konečne chce vidieť tú "príšeru" a ono hovno zlatá rybka. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatné, naopak potěšující a pro hororové fandy určitě uspokojující, už jen proto, že se to opravdu snaží navodit nějakou atmosféru (doporučuji sledovat v totální tmě). Mně ani nevadil ten pomalejší rozjezd, nesmírně potěšila volba zdejšího jazyka postav pro autentičnost. Nechci moc zabíhat do detailu se svým názorem, aby nehrozily spoilery. Závěr mi původně přišel trochu podivný a ne úplně to, co jsem asi zpočátku čekala/chtěla. S postupem času tu myšlenku tvůrců asi chápu a oceňuji lépe. Uvidíme, jestli do budoucna nepřidám hvězdu. S tím, jak to teď s tou hororovou úrodou vypadá, nejspíš budu muset. ()

Zajímavosti (2)

  • Podle slov režiséra Andrewa Cumminga, byl jazyk Talo pro herce extrémně náročný. Jazyk byl kombinací arabštiny a baskičtiny a vypracoval jej lingvista Daniel Andersson. (chaometic)
  • Natáčelo se v okolí Gairloch ve Skotsku a děj se odehrává před 45 000 lety. Film tak odpovídá historii, ve které se první lidé objevili v severozápadní Evropě. (chaometic)

Reklama

Reklama