Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Wes Block vyšetřuje zákeřné vraždy mladých žen. Sám žije podivínsky a v noci vyhledává prostitutky, které neodmítají perverzi. Netuší, že je součástí vrahova dokonalého plánu a důkazy, nalezené na místech činu, čím dál víc směřují proti němu. Smyčka se pomalu, ale jistě utahuje, aby si vybrala svou další oběť... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

sud 

všechny recenze uživatele

Kvalitní thriller s vynikajícím Clintem Eastwoodem. Zde hraje opět policistu, který hledá sériového vraha mladých žen. Ovšem Wes Block je úplně jiný než Harry Callahan. Mužnost, tvrdost a férovost mají společnou, oproti samotářskému a svým způsobem usedlému Harrymu je Wes nalomený muž, co vyhledává prostitutky, které provozují neobvyklé sexuální praktiky a na druhou stranu milující otec dvou dcer (jednu z nich si zahrála jeho skutečná dcera Alison). Jinak je film temný, napínavý a bez jakéhokoli hluchého místa. Závěr je sice dosti "osmdesátkový", ale neměl jsem s tím problém. 75%. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Clint v zajetí sexuálních perverzí (např. soulož v bahně). No, abych pravdu řekl, nevypadalo to příliš slibně. Konečný výsledek překvapil. Ovšem se scénářem se toho mohlo udělat víc. Hlášky jsou slabé a hlavně to vedení děje - jsou zde pochybnosti, že oním škrtičem je Clint, ale tahle příšerná režie nám od začátku vše vysvětlí. Režírovat to Clint nepochybuji, že některé scény by natáčel více nejasněji. Třeba by to vypadalo na schizofrenii. Takže bychom netušili zda honí on jeho nebo jde o totožného člověka. Pak by to ovšem vypadalo jako v Kaufmanově scénáři (vrah, policajt a oběť je ten stejný člověk)... Ale jeden klasický prvek tu je - odlehčení závěru dosti brutálním fórkem s rukou :-) Osmdesátá léta byla pro Eastwooda slabá. Můžeme jen děkovat bohu, že se pak vrátil se svým comebackem. Přijít o něj by byla obrovská škoda. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Skvelý old-school triler, špinavý, temný a napínavý. Clint opäť v úlohe drsného fízla so zmyslom pre suchý humor- postava, ktorú mu žerem aj s navijakom (hoci Dirty Harry je len jeden). Škoda, že Richard Tuggle sa napriek skvele odvedenej práci viac "nepomaznal" so scenárom aj s réžiou a tým pádom aj s divákom. Väčšia hravosť a ambivalencia pri otázke "kto je vrah?" by snímke prospela ešte viac. Každopádne Tightrope sa v Clintovej filmografii určite nestratí... ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo zklamání, ač jsem od filmu nic nečekal. Ze začátku to vypadalo slibně, protože vrah byl zjevně totální magor, navíc hrál ve filmu hlavní roli Clint Eastwood, nicméně po nějaké době, kdy se dělo pořád dokola totéž (vražda, vyšetřování, š**ání se svědkyněmi) mi bylo jasné, že pocit rozvleklosti zřejmě nebyl jen náznakový, ale že už to lepší nebude. Děj postrádal jakékoliv větší zvraty, což bych mu i odpustil, pokud by měl alespoň jakýs takýs tah na branku. A přesně to postrádal tenhle film ze všeho nejvíc. Tah na branku. Obrovsky nevyužitý potenciál, vcelku zbytečný film a ani závěrečná honička mu moc nepomohla, ačkoliv šlo o pěknou změnu. Nicméně pro mě cca 45%... ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Uvnitř nás všech je temnota. Někdo ji zvládá, někdo ji předvede. My ostatní se snažíme kráčet po laně mezi těma dvěma!” Detektiv Clint Eastwood je na stopě sadomasochistickému vrahovi, jenž jde po prostitutkách. Samotného hrdinu přitom opustila manželka a sám má tak trochu stejný objekt zájmu: sice je tak nanejvýš pouty připoutává k posteli, ale jinak prostitutky rovněž vyhledává. Určitě zajímavý prvek. Výsledek zobrazuje jakýsi přirozený naturalismus a těží z poměrně solidní atmosféry i několika odlehčených momentů, ostatně pomáhá už samotný příběh z pera Richarda Tugglea (napsal i scénář k Útěku z Alcatrazu). Režijně je to ovšem v několika pasážích docela odbyté, což s ohledem na výše popsané (drsný polda, dvojí život, noční podniky, sériový vrah) mrzí dvojnásob. 65% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • První film produkovaný Clintem Eastwoodem, ve kterém zazní hudba Eastwoodova pozdějšího dlouholetého spolupracovníka a přítele Lennieho Niehause. (ClintEastwood)
  • Natáčení filmu začalo na podzim roku 1983 v Louisianě a v New Orleans. (ClintEastwood)
  • Dceru Wese Blocka Amandu hraje skutečná Eastwoodova dcera Alison. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama