Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Wes Block vyšetřuje zákeřné vraždy mladých žen. Sám žije podivínsky a v noci vyhledává prostitutky, které neodmítají perverzi. Netuší, že je součástí vrahova dokonalého plánu a důkazy, nalezené na místech činu, čím dál víc směřují proti němu. Smyčka se pomalu, ale jistě utahuje, aby si vybrala svou další oběť... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Několik desítek minut jsem se pokoušel zjistit, jestli je Clint rozvedený detektiv, zoofil a nebo sexuální deviant a než jsem se rozkoukal, přišla závěrečná scéna s rukou patřící do Addamsovic rodiny a byl konec.. Tightrope je námětem blízké Pacinovu Cruising, ovšem o jeho naléhavosti a atmosféře zneklidňující jak dech vetřelčí královny na zátylku, si může bez pořádné režie jenom nechat zdát. Zná někdo více klišovitou lekací scénu, než vybafnutí za zavírajícími se dveřmi ledničky? Mít ji v kuchyni postavenou otvíráním ke zdi, budou bubáci a psychopatičtí vrahové navždy bezradní.. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Skvelý old-school triler, špinavý, temný a napínavý. Clint opäť v úlohe drsného fízla so zmyslom pre suchý humor- postava, ktorú mu žerem aj s navijakom (hoci Dirty Harry je len jeden). Škoda, že Richard Tuggle sa napriek skvele odvedenej práci viac "nepomaznal" so scenárom aj s réžiou a tým pádom aj s divákom. Väčšia hravosť a ambivalencia pri otázke "kto je vrah?" by snímke prospela ešte viac. Každopádne Tightrope sa v Clintovej filmografii určite nestratí... ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli policajt, od kterého odešla žena, stará se o dvě dcery a ve zbytku času buď vyšetřuje vraždy, nebo leje a chodí po bordelech. Výborný jsou tu dialogy, u kterých jsem se několikrát smál nahlas. "Líbila ses mi ve fitku. Celou dobu jsem přemýšlel, jak by bylo bezvadný ti z těla slízávat pot." a taky "Jo, líbíš se mi. Někam tě někdy vezmu. Třeba na kuželky." Super atmosféra osmdesátkových New Orleans. Trochu odfláknutý záporák. Ale jako celek mě to bavilo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ale tak nebyla to vůbec špatná detektivka. Mrtvých děvčat tu bylo docela dost- vrah se opravdu činil, jen škoda, že drtivá většina vražd se odehrála mimo záběr kamer – přitom když už došlo na násilí, dokázala si s tím dvojice Richard Tuggle, Clint Eastwood celkem poradit a vytvořili i zajímavou atmosféru. Kurňa hlavní hrdina měl tedy zvláštní choutky ve všech těch strip barech a privátech, ale tak proti gustu…Jen mě nasralo, že opíchal tolik ženských a nakonec si vybral pomalu tu nejméně atraktivní z celého filmu. Malá Alison Eastwood zdědila talent po fotříkovi, jen ho v dospělosti nedokázala moc prodat – tak zas potěšila v dospělosti chlapy fotkami v časopisu Playboy. No nic, průměrná podívaná to byla, pár světlých okamžiků by se tu našlo, mrtvých taky dost, trocha té perverznosti – no já byl spokojený. 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Okolo Clinta se stahuje smyčka, ale to si jeho postava svou blbostí dělá vesměs sama a nahrává vrahovi aby ho dostal tam kam chce. Jinak nezáživná nudná kriminálka jakých jsou tucty a když vyjde najevo kdo je vrah a jaký je jeho motiv tak si říkáte, že to přeci sakra mělo Clinta napadnout dřív než dvacet minut před koncem. Finále je takové typicky osmdesátkové, ale celkový dojem nezlepší. Eastwood má spousty lepších filmů než je tenhle.30% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Stahující se smyčka se poprvé promítala pro veřejnost 16. srpna 1984 v rámci filmového festivalu v Montrealu, což velmi potěšilo představitelku hlavní ženské role Genevieve Bujold, která v tomto městě vyrůstala. (ClintEastwood)
  • Richard Tuggle, který film režíroval a zároveň napsal scénář, vedl při jeho psaní mnoho rozhovorů s policejními důstojníky. Chtěl vytvořit hluboký příběh plný emocí a na vlastní kůži nahlédnout do životů mužů a žen, kteří hájí zákon a každý den jsou v kontaktu se smrtí a zoufalstvím. (ClintEastwood)
  • Snímek byl propagován sloganem "Policista na hraně". (ClintEastwood)

Reklama

Reklama