Reklama

Reklama

Kozure Ôkami: Meifumando

  • Japonsko Kozure Ókami: Meifumandó (více)

Obsahy(1)

Pátý díl série o potulném roninovi Ogami Ittó a jeho synku Daygoróvi. Zájem o samurajovy služby má tentokrát vážený klan Kuroda, který ovšem nenajme jen tak někoho a proto Ogamiho testuje v pěti zkouškách. Prvních zkoušek se dočká i malý Daygoró, který se náhodou stane komplicem chytré kapsářky. (cubajz)

Recenze (21)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Úprimne, ten istý koncept tomu začína trošku škodiť. Aj napriek tomu, že nedokážem filmu uprieť jeho kvality ( a že ich má), recipročný spôsob rozprávania je v tomto prípade na škodu. Itto a Daigoro stále putujú feudálnym Japonskom. Stále berú zákazky a stále sekajú nepriateľov zľava zprava. Len tomu chýba tá ľahkosť prvých troch dielov. V zásade ale pozerateľná záležitosť, ktorá je zábavnejšia práve v scénach, kde sa nebojuje a nerieši nejaké to zavraždenie vysokopostaveného panovníka- teda keď je tam Daigoro a zlodejka. Finále pekne krvavé a s premyslenou choreografiou. Poteší množstvo nápadov. Ale dejová línia je priamočiara, viac menej bez prekvapení. A to zamrzí. Rovnako, ako že sa úvod tohto dielu nevenuje Ittovým zraneniam z konca štvrtej časti, hoci hlavný zlosyn tu kupodivu nemá oko. Takže kauzalita funguje. Som zvedavý na finále. Toto je ale pre mňa zatiaľ najslabšia časť. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Film začíná poměrně zajímavě, jelikož si Itto Ogamiho najme pět mužů, kteří nejprve zkoušejí jeho schopnosti, a až ve smrtelné křeči mu sdělují své tajemství. Litry krve, samurajská čest, skvělá hudbaO tomto filmu se dá říci v podstatě to samé jako o ostatních dílech série. Kdo to má tento žánr rád, bude se rochnit blahem, ten kdo ne, bude nechápavě kroutit hlavou. Já radostně přikyvuji a usmívám se od ucha k uchu. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já vlastně netuším co mě na téhle sérii tak fascinuje=Herecké výkony jsou naprosto nulové, návaznost mezi jednotlivýma scénama( a občas i mezi záběry)je značně kostrbatá, scénář je jak výcuc z laciného komiksu, souboje jsou fajn ale po třetím dílu už je to tak něják vlastně pořád to samé dokolečka...Přesto-nebo právě proto- mají všechny díly tak osobitou a kouzelnou poetiku, že mi to nedovolí jít pod 4 hvězdy........Je to béčko jak řemen ale je to COOL a mám to rád. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento díl je asi dopsud nejméně akční. Ogami Ittó v něm prvděpodobně i rozseká nejméně lidí, i když v závěru se mu daří slabší bilanci poměrně dohánět. Jestli si to dobře vybavuji, tak po dobu 60 minut zabije Osamělý vlk pohé 4 lidi. Každopádně o co méně se zde seká o to více je zde příběhu. A tak je zde poprvé kladne větší důraz i na mládě Daigoró. Ten zde snad poprvé promluví a stojí to za to, hned prokáže, že je dítětem a následníkem svého otce. Díky těmto událostem se tak může divák s postavami lépe obeznámit. No a pak přijde hlavní úkol a hráze zabraňující průtoku krve jsou deinitivně strženy a je to zfilmovaný manga komiks se vším všudy. Akční scény jsou zde pojaty trošku jinak než bylo zvykem. Souboje nejsou nasnímány přímočaře, ale z různých nezvyklých úhlů a také jsou dynamičtěji sestříhány. Výsledkem je, že je vidět sice méně, ale zde je to rozhodně více, protože to působí lépe a méně toporně. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jen o malinko slabší než předchozí díly, a to hlavně proto, že se mi zde hodně líbila první polovina a druhá už mě tolik nebavila. Scéna s "mládětem", které se nechá mlátit, je skutečně velmi silná a intenzívní. Má na diváka přesně ten správný dopad, jaký by měla mít. Na to se jen tak nezapomíná. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama