Reklama

Reklama

FIFA: Pod povrchem

(seriál)
  • USA FIFA Uncovered
Trailer
Dokumentární / Krimi / Sportovní
USA, 2022, 3 h 44 min (Minutáž: 52–59 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Co všechno obnáší organizace mistrovství světa ve fotbale? Dokument o federaci FIFA, který odkrývá její pohnutou minulost plnou tahanic o moc a velké politiky. (Netflix)

Recenze uživatele William_ k tomuto seriálu (4)

FIFA: Pod povrchem (2022) 

Dokument vám přímo neříká co bylo špatné a co ne, především díky tomu, že v něm vystupuje široké spektrum osobností spojených s organizací FIFA nebo nikoliv. Vždy si můžete udělat názor Vy. Nikdo Vám zde násilně nebude říkat co je správné a co ne, což jsem u Netflixu dlouho nezažil. Zprvu jsem se bál, jestli nejsou 4 díly až moc, ale u tohoto tématu by klidně mohlo být dílů 5. Malé mínus shledávám v tom, že se nezmínila budoucnost FIFA a návrhy expertů na její zlepšení. Jinak se jedná o skvěle zpracovaný dokument, ze kterého Vám bude zle, protože tak odporné a nesympatické postavy co rozhodujou o světovém fotbale už dlouho nikde neuvidíte. ()

The Rise of Sepp Blatter (2022) (E01) 

První díl dává důkaz o tom, že ve FIFA se kradlo ještě před osmdesátkama. Zpracováno skvěle. ()

The Chickens Come Home to Roost (2022) (E03) 

ABSOLUTNÍ STROP DOKUMENTARISTIKY. Pohled na dané téma z mnoha stran, aby s i divák udělal názor sám a je naprosto šílené co se v této organizaci dělo/děje. Absolutorium autorům za jeden z nejlepších dokumentů, co jsem na Netflixu měl možnost vidět. Poslední díl bude bomba! ()

Too Close to the Sun (2022) (E04) 

Nejsilnější moment dílu je na konci, kdy se současný prezident FIFA dvoří s Putinem a dodává, jak se z Ruska stává díky MS v roce 2018 otevřená a přátelská země. TOP MOMENT za mě! A vlastně strašně smutné uvědomění, kdo vede tuto organizaci nyní. ()

Reklama

Reklama