Reklama

Reklama

Mluv se mnou

  • Austrálie Talk to Me (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina přátel narazí na záhadnou mumifikovanou ruku, o níž zjistí, že je může dočasně spojit se světem duchů, pokud ji uchopí a řeknou: „Mluv se mnou!“. Nebezpečná hračka se stává hlavní atrakcí na večírcích a vzbuzuje stále větší zájem na sociálních sítích. Během jedné ze seancí se však světy spojí na příliš dlouhou dobu, probudí se a rozpoutají děsivé nadpřirozené síly. (Vertigo International)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (285)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Za mňa solídna vec. A zároveň chcem poďakovať za drbnutú mládež dnešnej doby, lebo bez ich primitívneho zmýšľania by bolo asi tak o 60% menej hororov, keďže aj toto jej jeden z mnoha, ktorý je námetovo vyskladaný práve na inteligencii násťročnej generácie tejto doby. Škoda, že nemal záver väčšiu gradáciu, no za mňa aj tak dobre .. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jakmile to do ní vstoupí, nesmíme překročit 90 vteřin. Je to jasné?“ - „Co by se stalo, kdybychom to přetáhli?“ - „Chtěli by zůstat. A kdybys umřela, zatímco jsou v tobě, no…zmocní se tě navždy.“ Jenže co byste chtěli po pubertálních, znuděných idiotech, že…Tvůrci se předvedli poměrně originálním a sebevědomým režijním debutem. Natočili duchařinu, která má hutnou atmosféru i mnohé chvilky napětí. Neměl jsem potřebu se u scén smát nad jejich nedomyšleností či špatným řemeslným zpracováním. Sice malinko porušili pravidla „vyvolávání“ (zcela konkrétní duch), ale nebylo to nic, co by mě až tak rušilo. Bavil jsem se po většinu projekce, a to až do konce, který v mých očích film vytahuje ještě víc nahoru. Tak kde je problém? V postavách. Ano, teenagerům už nestačí drogy či chlast, a chtějí tedy zábavu, která nabídne víc adrenalinu. Problém jsem měl ovšem s tím, že v té skupince nezodpovědných, tupých a sobeckých spratků nebyla jediná postava, s kterou bych dokázal víc sympatizovat. Proto končím s hodnocením na slabších 4*. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Bola tu appka, ktorá ukazovala, kedy zomrieš, boli tu dosky, ktoré ta priviedli k duchom a keď si tancoval na nejakých hroboch, mal si sa uistiť, či to nie sú ťažký hráči. Teraz prišla ruka, ktorá ťa s duchmi spojí tak, že nato nezabudneš. Je super, že ide zas formou party a čo sa môže stáť na party okrem toho, že sa opiješ do nemoty? Tých možnosti je veľa a aj keď sa trocha ponorím do minulosti, v mojom prípade ich až tak nebolo, doba je , ale iná. Najviac ma srala Mia, ktorá bola ťažko pribrzdená a len kvôli nej trpeli aj ostatný. Masky boli ukážkové a triky sa tiež vydarili. A aj keď to bola cielená ducharina, ktorá sa nehrala na originalitu aj tak v konečnom dôsledku bola príťažlivejšía a zaujímavejšia, ako to, čím poslednej dobe kŕmia tvorcovia koncových spotrebiteľov.  Krvavosti je tu pomenej, ale svižným dej je lepšie, ako film ktorý viac kecá ako koná. Masky boli fakt hnusné a herci hrali to, čo sa od nich očakávalo, tak za mňa celkom v pohode.  Slabé 4*, ale naozaj slabé. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Skvělá duchařina v novém pojetí, s fajn nápadem spojení se s “druhou stranou” a civilními teenage postavami, kterých vztahové drama je stejně silné a důležité, jako mysteriózní rozměr. Neokoukané tváře, čím dál tím pochmurnější nálada a husté uzavření příběhu. Australská prvotina kvalitativních parametrů nejlepších kousků producenta Jasona Bluma. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Musím ocenit svěží závan do žánru o posednutých lidech nebo věcech. Snímek od australských youtuberů totiž přináší zajímavou premisu, která dokáže nabídnout dost nápadů, aby to diváka udrželo v pozoru i napětí. Líbilo se mi také, že je příběh zasazen mezi středoškoláky, kteří bez telefonu nedají ani ránu a tak si všechny svoje hrátky s duchy natáčejí. Postavy jsou sympatické, dobře napsané i zahrané a neměl jsem pocit, že by mě někdo vyloženě iritoval. Chválím masky, které jsou prvotřídní prací a mě osobně potěšila i občasná brutalita, která sází spíš na nepříjemnost, než na znechucení. Lekaček moc není, ale jsou provedeny velice dobře. Naopak je škoda, že se celý film nijak nestupňuje a stále si drží svou míru intenzity. Finále jsem čekal rozhodně větší, přesto však oceňuji směr, jakým se tvůrci vydali. Suma sumárum se jedná o příjemné překvapení od klokanů, které nesází na laciné lekačky, ale snaží se vystavit dobrý příběh založený na postavách a zajímavých nápadech. Klasický divák, který miluje duchařiny typu: V ZAJETÍ DÉMONŮ nebo SESTRA, by mohl být zklamán. Poctivý fanoušek hororu by však měl být spokojen. Já osobně jsem, jen mě mrzí, že nejsem nadšen. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Film sa stal komerčne veľmi úspešný, keď si na seba zarobil 15-násobok svojich nákladov a z toho dôvodu bola naplánované nakrúcanie "dvojky". (Arsenal83)
  • Existuje režisérská verze (Director's cut), která je o 20 minut delší. (Kailo)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama