Reklama

Reklama

Vánoční záhada

  • USA A Christmas Mystery
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Před sto lety našel malý chlapec několik Santových kouzelných zvonků, které jeho rodnému městečku Pleasant Bay v americkém státě Oregon přinesly dlouhé období prosperity. Nyní, jen několik dní před Vánocemi, zvonky zmizely a skupina dětí musí tento záhadný případ vyřešit. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Být mi deset, asi bych si to užil. Takhle vidím takový ten VOD film natočený poplatně dnešní době, tj. velmi opatrně, trochu naivně a hlavně ne moc draze. Celé jako by to bylo napsané na míru malé Violet McGraw, která se dobře uvedla v The Haunting - The Haunting of Hill House (série) (2018), v Black Widow (2021) neměla moc co hrát, ale v lednu v M3GAN (2023) bude možné se přesvědčit, zda je to nadějná herečka nebo jenom další dětská jednohubka. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Ano, tohle je pro děti, ale dost dobře řemeslně udělané a herecky dobře obsazené. Také to ukazuje (Bože pokolikáte už?!), že policajti zavřou prvního podezřelého a pak je jim všechno fuk. Jasně, že zázraky jsou jen v představách, ale na kouzla amuletů se věřilo tisíciletí a dnešní vrcholoví sportovci by mohli vyprávět. Takže 50% protože to patří k tomu lepšímu, co se pro Vánoce natočilo. ()

Reklama

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film zabíjí svou debilitou něco tak blbého jsem už dlouho neviděl. Že jsou rodinné filmy blbé a naivní chápu, ale co je moc to je moc. Před 100 lety jakýsi chlápek co prodával dřevo krachoval přál si vánoční zázrak jelikož neměl na dárky  pak viděl Santu a našel jeho rolničky pak si zase něco přál a splnilo se mu to naráz tam začala téct voda a měl zakázky. Na počest toho ty rolničky vystavil v muzeu kde si k tomu chodily náhodní lidé něco přát. Posuneme se do současnosti a ty rolničky zmizí z toho obviní chlápka co tam pracoval a ve volném čase dělal i ve škole. Jeho mladší syn tomu nevěří a snaží se ho dostat z vězení jeho starší syn si myslí, že to udělal a pak změní názor pomáhají jim dcera policajta a její sestra co jede po tom starším synovi. Celé je to stupidní jelikož chodí na policejní stanici hrabou se v policejním notebooku (heslo trefí hned na poprvé jaká náhoda) nikomu to nepřijde divné asi se nikdo ani neumí podívat do historie notebooku ačkoliv jsou tam kamery. Jeden policajt to vyloženě vidí , že se tam ta holka hrabe  a jediné co udělá je to, že ji odhlásí. Tak, že oni zjistí, že to udělá ten policajt, který chtěl být povýšen na šerifa a svést tu krádež na toho zatčeného. 3/4 filmu k němu nevedou žádné stopy pak si vzpomenou, že jejich otec nenosí bílé boty a ty naopak nosí ten policajt (jaká náhoda, že z celé policejní stanice to nosí jen jeden člověk ) a máme konec. To, že 11 letá holka vyslýchá normálně lidi a nikomu to není divné a odpovídají  jí je už třešnička na dortu mimochodem  ta holka si hraje na profesionálku ačkoliv je tak debilní, že ji napadne, že ten policajt má ty rolničky v autě před policejní stanicí.  5 procent za tu starší sestru. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele

Upřímně to nebyla až taková katastrofa, jakou jsem čekal. Přeci jen se jedná o film směřovaný k dětskému publiku, takže jde velká většina mých standardních výhrad trošku stranou, každopádně jich tu musím pár vytknout. Děj je extrémně předvídavý (s tím se asi dalo počítat) a dialogy strašně jednoduché (no, s tímhle vlastně taky). Mladý Cecchi se musí naučit rozdíly mezi dobrým hraním a přehráváním, jinak fajn. Na druhou stranu, z McGraw může jednou vyrůst hvězda a já sakra doufám, že vyroste. HBO vyprodukovalo další blbovinu, tentokrát ale dětskou blbovinu. Beru to s velkou rezervou. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Dá se natočit vánoční film bez líbačky pod jmelím nebo jiného podobného klišé? Dá. A vcelku dobrý film. A Christmas Mystery je spíš rodinný film, který si užijí hlavně děti, ale myslím, že i dospělák se pobaví, když neočekává nějaká akademický zážitek. Celé je to vánočně nevánoční, o jedněch ztracených rolničkách a o hledání nejen tohoto pokladu, ale i klidu v dětských dušičkách. ()

Zajímavosti (2)

  • Žena šerifa Pierce (Eddie Cibrian) na rodinných fotografiích je ve skutečnosti Christina Moore, manželka scenáristy tohoto filmu Johna Duceyho. (PaTeXx)
  • Natáčení probíhalo v kalifornském městě Petaluma (USA), kde se ve stejnou dobu natáčely i další dva vánoční filmy od HBO. Jedná se o snímky Vánoce na place (2022) a Vánoční harmonie (2022). (PaTeXx)

Reklama

Reklama