Reklama

Reklama

The Haunting - Dům na kopci

(série)
  • USA The Haunting of Hill House (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Roztříštěná rodina bojuje se strašlivými vzpomínkami na svůj bývalý domov a děsivé události, které je z něj nakonec vyhnaly. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Poprvé se mi stalo, že nepíšu komentáře k jednotlivým dílům. A to podle mě znamená jediné: že je to strašně dobře seskládaný. Že rozdělení na dvě časově linky (které mají svoje časové podlinky) tady není jenom proto, že je to populární. Nejsou to jenom "obyčejný" flashbacky. Současný a minulý děj jsou spolu strašně propojený a je zábavný sledovat, jak se ovlivňují. Protože nikdo z nich teď nemá život úplně ok, teda, těch co stále žijí, a musíme se dozvědět, co se v domě stalo. Navíc je vždy díl zaměřený víc na jednu postavu a přestože na konci jednoho jsem si řekla, že "tam něco chybí", další díl mi to dopnil v rámci soustředění na jinou postavu, a doplnil informace. Takže možná mohou první tři díly působit trochu zmateně, pokud během sledování žehlíte nebo vám to hraje v telce a vy na pc zároveň řešíte GTA. Když se pochopí princip vyprávění (proto se tam některé scény opakují, když rozvíjejí další scénu třeba klidně o dva díly později, s čímž geniálně pracuje především devátý díl), tak podle mě není možný ztratit se v časové ose. A taky je na místě moc velká pochvala Flanaganovi, že to dal dohromady bez toho, aby někde byla díra děje a logiky. A aby do sebe všechno zapadlo. A já jsem strašně ráda, že první polovina je hlavně o postavách. Protože o postavy se v hororu nikdo nemůže bát, když o nich nic neví. Když mu jsou ukradený. To zde fakt nehrozí. Klenot! Doporučuji! A ten hlavní hudební motiv? Wau. Srdíčko. Ale fakt to není seriál pro citlivky. Potom se vám na konci může stát to samý co mě. Nebo...ono je to vlastně dobře. Druhý srdíčko. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Tomuhle já říkám konečně čistokrevný seriálový hororový počin. Flanagan se občas vytáhnout umí, i když jeho styl není zrovna můj cup of tea, protože má tendenci své horory převádět do rodinných dramat a často vybírá až krajně nesympatické protagonisty. V The Haunting ale funguje všechno na jedničku. Scénář, tempo, herecké výkony, dramatická linie, časové prolínání ale co hlavně, hororová stránka a mrazivé scény. Tenhle seriál je sice trochu komplikovaný a chce si to pořádně ujasnit v postavách, ale pokud nebudete sledovat epizody s velkým odstupem, zaručuju, že dostanete atmosferický, hutný zážitek, který budete mít ještě dlouho v paměti. Snad bude druhá série kvalitativně stejná. Těším se. ()

Reklama

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

To bolo niečo ! Už dlho som nebol tak vtiahnutý do nejakého seriáli tak aku u tohto. Práca so strachom úžasná ( párkrát má skoro šľak trafil... raz má aj trafil pri scéne sestier v aute), rovnako tak atmosféra je tu neskutočná a zároveň je to emočne silne s krásnym hoc trochu prefilozofovaným záverom. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Horor je v Hill House až na druhé koleji, on jde totiž hlavně po emocích a dobrém příběhu s postavami, o které se budete zajímat. Podle mě ani desetidílný seriál nejde natočit tak, aby měl tak propracovaný příběh a strašilo se v něm o mnoho víc. Fantastické herecké výkony vrcholí v pátem díle, který utkví v hlavě na dlouho. No a k tomu hororu - když už je, tak taky hodně dobrej. Lekačky, hutná atmosféra a duchové, kteří sice za dne sice jen nenápadně někde stojí, ale když si jich všimnete, je to síla. Trochu škoda jen toho finále, které přeci jen dojede spíše na neutrál a zbyde pár věcí, které by mě zajímaly trochu více do hloubky. A třeba děvčátko Abigail určitě mohlo být vidět častěji. Každopádně pět hvězd, které mi na druhé zhlédnutí vychází, zaslouženě. Při prvním zhlédnutí spíše na čtyři, protože jsem se v přeskakování ve dvou časových liních ztrácel. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady si někdo šeredně popletl horor s dokumentem o psychologii, psychiatrii a rodinným poradenstvím, páč...o nic jiného tu opravdu nejde. Sledovati scény s dospělými dětmi byly nefalšovaným utrpením a pokud by zde nebyly obsaženy části z dětství v Hill House, je to na odpad. Boha jeho! Tak užvaněný scénář, jsem nezažil od Smallville. Ale ten z tohoto klání vychází mnohem lépe. Vždyť se tam nic neděje. Viděli jsme všichni tu samou sérii? Nejvíc mě štve to, že já mám moc rád dialogové seriály či filmy, ale musí to býti o něčem a ne aby vás 5 postav v záběru nudilo k smrti a sralo vás již od 1.dílu. A to,že se nakonec ´´všichni´´ do něj dobrovolně(!) vrátí, to je něco tak debilního, že to dále odmítám komentovati. Totálně promrhaný potenciál, který by ve formě 2h filmu, byl o 100% lepší a hl. koukatelnější. Takže má jediná pochvala směřuje k úvodní znělce, která je tím pádem na tomto průseru, to nejlepší. To je ovšem sakra málo. Uf. Nevím, zda se vůbec těšiti na 2.s., kterážto má býti dle snad ještě lepší předlohy Utažení Šroubu od H.Jamese, než je kniha od Jacksonové. Ale zkusím to. Naděje umírá poslední. P.s. jistěže se můžeme bavit o tom, že i předloha je psychologický horor, což částečně je, ale zde se horor vypustil (až na pár scén, které v konečném balastu a vatě,zcela zaniknou) a zbylo jen psychologický. A to je špatně. Vlastně je to taková instruktážní série pro budoucí studenty psychologie a klinické psychiatrie, kam bych poslal scénáristy (a hl. rež. který u mě definitivně prokázal Dr.Spánkem, že o hororu ví naprosté hovno) tohoto pseudoblábolu. No nic, jdu si pustiti orig. z 63, kde autoři zcela pochopili, CO adaptují. Zdejší naprosto nepochopitelné vys. hodnocení (které je o 13% menší, což mě nepřekvapuje) mě v tomto snad po1. zklamalo. Ale, aspoň jsem to zkusil a celé. Zkušenost to byla zajímavá, leč nikdy více. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

23.12.2020

Hororová série The Haunting - Dům na kopci v roce 2018 sklidila velmi nadšené reakce a stala se jedním z velkých seriálových hitů streamovací služby Netflix. Na tento úspěch letos její tvůrce Mike… (více)

Reklama

Reklama