Reklama

Reklama

Železní bratři

  • USA The Iron Claw (více)
Trailer 10

Bratři, synové, šampioni. Kevin, Kerry, David a Mike Von Erichové zápasili nejen se soupeři v ringu, ale i s rodinným prokletím. Emotivní příběh natočený podle skutečné události odhaluje jejich sourozeneckou lásku a oddanost rodině, ale i tvrdý dril despotického otce a trenéra v jedné osobě. V rolích bratrů, kteří se v osmdesátých letech svými výkony zapsali do historie profesionálního wrestlingu, září Zac Efron, Jeremy Allen WhiteHarris Dickinson. (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 10

Recenze (93)

Arcadan 

všechny recenze uživatele

Finally, The Virgin Suicides for boys! Nejdojemnější film minulého roku je pro mě bez debaty tento o wrestlingu. Kdyby mi to někdo řekl ještě před měsícem, neuvěřím. „I used to be a brother and now I’m not a brother anymore.“ Doteď je mi do breku, když si na tu scénu vzpomenu. Masterpiece. No notes. ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Není to sportovní film. Je to velmi okrajově film o pro wrestlingu (což není sport).  Je to film volně inspirovaný skutečnými událostmi, které jsou upraveny a přeházeny (výrazně!) tak, aby z nich bylo co nejpůsobivější depresivní rodinné drama. Scénář a režie jsou téměř bezchybné a herecké výkony taky (s výjimkou toho chlapíka co hraje Rica Flaira). Znovu opakuji: Neřiďte se při rozhodování o návštěvě tohoto filmu tím, jaký máte vztah k pro wrestlingu! ()

Reklama

Rejže 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když se stane, že celý kinosál je na konci tiše jako myška a ještě dalších 10 minut jsou všichni zaraženi v hloubavé náladě, říkám si, že takový snímek umí udělat dojem. Jo mouchy bych tam asi také našla, ale budu brát Bratry spíše jako celek, zahalený v tónech zlaté hodinky a to bylo celkem příjemné. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

"We'll be your brothers, Dad." Rodina plná talentu je vedená despotickým otcom smerom k úspechu. Aká je ale cena za úspech? Film by sa dal rozdeliť na dve polovice. V tej prvej sa zoznamujeme s rodinou, zázemím, ale aj športovým prostredím. Tieto základy sú síce potrebné, ale občas som mal pocit, že ide všetko až príliš po masle. V druhej polovici sa to ale zlomilo a úspech si začal vyberať svoju daň. Emocionálne je to silný film a boli pasáže, keď som si hovoril, že už fakt stačilo. A to oproti realite má film o jedného syna menej.  Silná rodinná dráma, ktoré je pre fanúšikov Wrestlingu povinnosť.  Kino Lumiere 80% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Decentní prohlídka bojů, kdy film se zdá být příjemně naschvál stejně hraný jako zápasy v ringu. V tom nejlepším slova smyslu. Citlivé drama, které má spád, dobré herecké koordinace. Efron teda vypadá jak Farquaad na roidech, nicméně zrovna zde ukazuje, že herectví ve vážné formě jde. I když s debilním účesem. Z jistých situací šlo vyždímat víc, aby zafungovala síla psychologických vazeb a tajů. Finále strhující s jasnou a dobrou myšlenkou. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Na tvorbě filmu se výrazně podíleli skuteční wrestleři. Herce na zápasnické sekvence připravoval Chavo Guerrero Jr. (sám člen výrazné wrestlingové rodiny Guerrerových), který si také střihl roli The Sheika, Kevinova (Zac Efron) prvního soupeře ve filmu. Na plátně se mihne také hvězda organizace AEW Maxwell Jacob Friedman, který je jedním z výkonných producentů snímku. (DavePave)
  • Patriarcha rodiny Van Erich, Fritz (Holt McCallany), zemřel na rakovinu v roce 1997 ve svém domě v okrese Denton ve věku 68 let. Pět ze svých šesti synů přežil. Jeho prvorozený syn Jack Jr. se v roce 1959 ve věku 6 let utopil v louži před svým domem u Niagarských vodopádů poté, co byl omylem zasažen elektrickým proudem. V roce 1984 David Von Erich zemřel na enteritidu v tokijském hotelu ve věku 25 let. Mike, Chris a Kerry spáchali sebevraždu; Mike si v roce 1987 ve věku 23 let vzal předávkování Placidylem u jezera Lewisville, Chris si v roce 1991 ve věku 21 let sám střelil do hlavy z pistole ráže 9 mm a Kerry si v roce 1993 ve věku 33 let sám střelil do hrudníku na rodinné zahradě. Kevin Von Erich byl posledním přeživším synem. Tyto smrti jsou hlavním základem pro rozšířený mýtus o rodinné kletbě. Termín „Von Erich kletba“ se také používá hovorově k odkazu na řetězec událostí. Ale kletba se rozšířila i mimo samotnou rodinu, protože mnoho blízkých přátel zápasnického sportu, kteří byli vycvičeni Fritzem Von Erichem, také zahynulo podobným podezřelým způsobem. Gino Hernandez a Bruiser Brody, dva zápasníci nejblíže Van Erichům, zemřeli v letech 1986 a 1988. Hernandez byl původně považován za vraha, ale později bylo prokázáno, že šlo o sebevraždu, a Brody byl bodnut nožem v šatně po zápase bez jakýchkoliv svědků. (Kailo)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Reklama

Reklama