Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Lima 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá atmosféra, zimní krajina vážně dělá divy a přeje kameře. I pocit izolovanosti uprostřed hlubokých lesů byl působivý. ALE dějově to bylo poněkud zmatené, flashbacky s přítomným dějem nedržely pohromadě a ten slizký obušek se zubama, respektive mimozemský vetřelec byl spíš k smíchu. Přesto mohu říci, že jsem ty dvě hodina přežil celkem bez úhony, i proto, že jsem netknutý knižní předlohou. V opačném případě bych asi mluvil jinak (asi hodně jinak). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá velice slibně a docela to i zaujme a udrží pozornost, ale zhruba od poloviny filmu se to rapidně zhorší a už se na to nedá moc koukat. Sice tam hraje Morgen freeman, ale ten se tam většinou jen tak mihne takže to taky moc neoživý. Thomas Jane hrál celkem slušně, ale to buhužel nestačí. kdyby se to odvíjelo stejně jako v první půli tak bych tomu dal 4*, protože to bylo napínavý a dokázalo to zapůsobit i hororove na diváka, ale za tu druhou půli musim slevit, je to docela škoda vytřískat se z toho dalo mnohem víc ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, tak nevím, jak dalece tvůrci Kinga nepochopili, ale už takhle od prvního pohledu se mi zdálo, že zřejmě nepochopili. Přinejmenším, že se jim nepovedlo udělat z knihy film. Měl jsem z toho dojem, že jako kniha to musí být velmi zajímavé, ale jako film příšerné. Hlavně se to tříštilo na takových detailech jako je třeba příběh. Jako divák jsem nevěděl, jestli to je o nadpřirozených schopnostech partičky dobrosrdečných kluků, nebo o jejich sociálních problémech, nebo o problémech připravenosti na národní úrovni, tajné invazi mimozemšťanů nebo dokonce přímo okázalé invazi mimozemšťanů, kteří jsou kdovíproč zlí. Snad kromě zajímavého hereckého obsazení a několika, atmosférou nápaditých, pasáží nenabízí nic, co by stálo za řeč. Jen povzdychnutí na konci filmu: "Ach, a mohlo to bejt tak zajímavý." ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Začátek nevypadal vůbec zle, ale to co se postupně rozjíždělo z celého filmu mě neustále nepřestávalo udivovat. Bohužel ale musím říct, že v negativním slova smyslu. Čekal sem cokoliv. Dokonce sem čekal procitnutí hlavních hrdinů na konci filmu ze snu. Tohle přání se mi nevyplnilo. Slušná byla scéna na záchodě. Dvě hvězdičky na takhle přiblblý film jsou opravdu hodně. Obě jsou za originalitu snímku. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Před filmem jsem četl knihu. Prvních 60 minut je opravdu dobrých. Hodně věrně se příběh drží knihy, hlavní čtveřice jsou poměrně sympaťáci a hlavně to má atmosféru. Ovšem poté se to zvrhne ve slátaninu, která nemá s knihou moc společného a závěr tomu nasadí korunu. I tak si myslím, že se to možná bude více líbit ( nebo méně nelíbit ) těm, co četli knihu, protože spousta motivů, důvodů a informací není ve filmu vysvětlena ( kvůli délce filmu, to je ale problém většiny adaptací Kingových knih - jak chcete 600 stran převést do dvou hodin ), jen naznačena. Téměř celá druhá polovina filmu vypadla. Scény z mládí se vůbec nepovedly, Duddits taky ne ( vše je ještě umocněno dabingem ). A rozhovory Jonesy/Pan Šedý jsou vyloženě trapné. Na skladiště paměti si stěžovat nemůžu, protože nevím, jak jinak by se to dalo natočit. Herci jsou až na Henryho ( Thomas Jane ) v pohodě ( obzvláště Bobr a Pete ). Závěr: Lepší dvě hvězdičky a pokud chce někdo točit delší Kingovu knihu, měl by to točit se vším všudy - když bude kvalitní film, divák v kině ty tři hodiny vydrží. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. 5. 2003 na ShoWest (Národní asociace divadelních majitelů založené v roce 1965). (Varan)
  • Film se natáčel ve městech Kanadské provincie Britská Kolumbie: Steveston, Vancouver, Burnaby, Prince George a Richmond. A ve státě Massachusetts ve městě Boston. (Varan)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 70. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama