Reklama

Reklama

Ropná plošina

(seriál)
  • Velká Británie The Rig
Trailer

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Když záhadná mlha odřízne ropnou plošinu Kinloch Bravo od veškerého spojení se skotskou pevninou, musí osádka bojovat za návrat domů a zároveň zvládat ekologické tlaky, rostoucí paranoiu a zvyšující se napětí. Když se však ukáže, že hrozba, které čelí, přesahuje jejich nejdivočejší představy, musí se rozhádaní členové týmu spojit, aby přežili. (Prime Video)

(více)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (6)

Epizoda 1 (2023) (S01E01) 

Od prvních minut bylo jasné, že jde o nízkorozpočtové seriálové béčko. Že je to snad z dvou třetin dělané ve studiu, takže autentičnost je nulová...dejme tomu, ale tato epizoda má otřesnou dramaturgii a postavy působí i přes účast dvou GoT veteránů, jako parta amatérských divadelníků. Je evidentní, že David Macpherson o práci na plošině nic neví. A stejně tak ani o tom, jak funguje komunikace, ale i vztahy v takových kolektivech. Pokud někdo čekal variaci na The Mist, bude asi dost zklamaný. Atraktivní prostředí se prodat nepovedlo, tísnivá atmosféra se nekoná...nenajdete tady nic ve slušné kvalitě. Ukončit sledování mi nedovolí jen zvědavost... co tak zajímavého David Macpherson vymyslel, že dostal možnost to realizovat. Je to první epizoda, asi ještě jednu zkusím, ale zatím to vypadá na můj přehmat roku... . ()

Epizoda 2 (2023) (S01E02) 

Trochu mi to připomíná jiný seriál...nejspíš kvůli tomu "popelu". Jenže Katla byla vizuálně atraktivní díky Islandské krajině, takže i přes občasná zaškobrtnutí ve scénáři, se divák nenudil. Tady je to ale na hraně, resp. škobrtá se tady jak o život. Přesto zkusím co bude dál. ()

Epizoda 3 (2023) (S01E03) 

Nezkušenost scénáristy, je zde přetavena do pitomého scénáře, který postavy nutí k chování vskutku nejapnému. ()

Epizoda 4 (2023) (S01E04) 

Hitparáda nesmyslného chování postav pokračuje. Je to škoda, protože místy je to zajímavé. ()

Epizoda 5 (2023) (S01E05) 

Jako kdyby scénář napsal zfetovaný student fakulty biochemie ...to vyšší hodnocení musí být chyba....tato epizoda je stejně špatná, jako ty předchozí. Poslouchat ty blbé dialogy a sledovat jak hloupě se postavy chovají...ani nevím, proč v tom pokračuju. . Netušil jsem jak velký jsem optimista. ()

Epizoda 6 (2023) (S01E06) 

Už byla zrušena pokračování k mnohem lepším seriálům, než je tento. Takže dost pochybuji, že David Macpherson dostane příležitost k další řadě. A rozhodně mě to mrzet nebude. Idea vcelku dobrá, místy to působí jako Annihilation mixnuté...třeba čínskou lahůdkou Restart the Earth, nebo jiným libovolným béčkem s ekologickým podtextem. Aneb matička Země vám to spočítá, vy paraziti. I v Aktech X byla kdysi epizoda, která mohla autora inspirovat. Škoda, že se toho námětu nechopil schopný scénárista. ()

Reklama

Reklama