Reklama

Reklama

Režisér a scénárista Frank Darabont, známý především filmovým zpracováním románů Stephena Kinga Vykoupení z věznice Shawshank a Zelená míle divákům nyní představí další zpracování povídky Mistra hororů. Výtvarník David Drayton (Thomas Jane) se společně se svým synem Billym (Nathan Gamble) a nepříjemným sousedem Nortonem (Andre Braugher) ráno po neobvykle silné bouři vydávají do nedalekého městečka nakoupit zásoby. Krátce po jejich příjezdu supermarket obklopí hustá a tajuplná mlha, která, jak se zdá, v sobě ukrývá cosi vražedného a děsivého… Ještě větší zlo se ale ukrývá v duších obyčejných lidí, kteří jsou postaveni tváří v tvář zoufalé situaci. Hrůza se pozvolna ale jistě prodírá na povrch... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 901)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kto by už po Shawshanku a Zelenej Míli spochybnil Darabontovho auru tvorcu, ktorý vie čo robí? Lenže tentokrát mu ďalší prepis hororu nevyšiel. Hromada náboženského fanatizmu na úkor logiky, absencia napätia a postavy, s ktorými sa príliš nedá súciť a už vôbec nie ich chápať. A to sú pritom zahraté kvalitnými hercami, nevadia ani nie úplne najpresvedčivejšie monštrá, ktoré len umocňujú dojem béčkovosti či drsnejšie scény. Lenže samotný záver, ktorý mal byť triumfom, budí skôr dojem zbytočnosti a zanecháva pachuť. A celkovo sa nemôžem zbaviť pocitu, že z údajne kvalitnej predlohy sa dalo vytiahnuť oveľa viac. ()

Viktooorka odpad!

všechny recenze uživatele

Už chápu, proč se lidi kamenovali. Marcia Gay Harden hrála svou roli výborně, nejradši bych ji přetáhla svou biblí, místo kamenů využila několik konzerv a závěrem bych si o její hlavu otevřela pivo! Kinga číst nikdy nebudu, děkuji pane Darabonte. A závěr pobavil :) Jsem asi také z jiné dimenze, či odkud ty zvířátka byli :) ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem další béčko jak už to tak bývá, když se někdo snaží natočit Stephenovu knihu. Dostal jsem ale užasný film, nad kterým ještě teď musím přemýšlet. Ani "digitální" chapadlo mi nemůže zkazit prožitek z tohoto filmu. Všude okolo lidi zabíjí něco z jiné dimenze, ale lidé se přitom dokáží povraždit sami na popud "božího služebníka". Za řeč rozhodně stojí i úžasný nehollywoodský konec, který člověka na jednu stranu mrzel, na druhou viděl konečně něco jiného. A hlavně, za doprovodnou hudbu k poslední čtvrthodince. 100% můj TOP 10 ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Frank Darabont má cit a k navození pořádné atmosféry používá osvědčených postupů, mlha a atmosféra je tedy pořádně hustá. Digitální potvory jsou obstojně zpracovány a neruší, i když některé bych si představoval jinak, ale na druhou stranu sem nečetl knižní předlohu, což musím napravit a tedy nemůžu nadávat na fantazii autorů. Konec jsem moc nepobral, ale byl jiný a originální, opět nemůžu porovnat s knihou. Jako hororový fanoušek jsem však spokojen 8/10* ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nesrovnával bych Darabontův film s laciným bu-bu-bu hororem, nebo, nedej bože, poměřoval ho optikou 50´s monster-béček. Myslím, že ´The Mist´ funguje stejně dobře jako drsný horor, i jako jakési psychologické drama, kde se v úzkém okruhu lidí střetává racionální jednání vs. fanatismus. Každopádně ani ta poněkud směšná chapadla v úvodu mi nezkazila celkový hodně dobrý dojem z filmu. Děsivé, chvílemi slušně napínavé a s velmi údernou pointou na konci. A Thomas Jane konečně uvěřitelně zahrál (Punisher budiž odpuštěn).___Zajímalo by mě, co asi na postavu náboženské fanatičky paní Carmody říkali představitelé (pokud to viděli) stále více sílícího kreacionistického hnutí ve Spoj.státech, kde se jejich pavědecká nauka dostává už do školních osnov a jejíž věrozvěsti používají navlas stejnou rétoriku, jako tato vyšinutá dáma. Pokud jim tímto Darabont chtěl symbolicky vlepit jednu velkou facku, tak neváhám s maximálním hodnocením :o) Láká mě porovnat to s Kingovou novelou. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (31)

  • Film bol natočený za 37 dní. (MCPython)

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Sněhurka a Darabont

Sněhurka a Darabont

27.06.2014

Na návrat Franka Darabonta k celovečerním filmům čekáme dlouhých 7 let. Režisér Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míle nebo Mlhy se v posledních letech usídlil v televizi, kde vzkřísil zombie… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama