Reklama

Reklama

Stalo se jedné noci

  • USA It Happened One Night (více)
Trailer 1
USA, 1934, 105 min (Alternativní 101 min)

VOD (1)

Svéhlavá milionářská dcera a cynický reportér stavějí a bourají zdi Jericha... Romantická komedie Stalo se jedné noci patří dnes už do zlatého fondu světové kinematografie. Jednoduchý příběh zhýčkané milionářské dcery (Claudette Colbertová), která se na svém útěku od rodiny setkává s prostým reportérem (Clark Gable), překypoval vtipnými dialogy i přesnými sociálními postřehy, ale především nabídl v době vrcholící hospodářské krize divácky vděčné téma lásky, která zdolá navenek nepřekonatelné překážky třídních rozdílů. Jeho předlohou byla povídka "Noční autobus" Samuela Hopkinse Adamse, uveřejněná v srpnu 1933 ve známém časopisu Cosmopolitan. Film získal v historii poprvé všech pět hlavních Oscarů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (160)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Výborná romantická komedie s příjemnou dávkou dobrodružství. Navzdory svému stáří má snímek stále co nabídnout, neboť příběh je tak nějak nadčasový a stále aktuální. Dovedu si jej představit i v moderním hávu. Humor je tu vkusný, decentní a nevtíravý, potěší hudba, ale také Clark Gable v hlavní roli a prostředí s atmosférou, jež dokonale podtrhuje výsledný dojem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Má ho ráda, nemá ji rád, nemá ho ráda, má ji rád, nemají se rádi, ale stejně to krásně skončí. A hlavně je přitom sranda, neboť Clark Gable si svého světáckého pisálka opravdu vychutnal. Nejsem sice žádným znalcem v oboru zrodu romantické komedie, ale tohle je určitě jedna z prvních a pokud ne, tak jedna z prvních povedených a ještě k tomu mluvících. Mám sice jisté výhradu ke vzhledu Claudette Colbert, ale kdysi patrně ideál krásy vypadal poněkud pomuchlaněji než dnes. Přesto díky za tu filmařskou radost a špetku naivně radostného optimismus. ()

Reklama

Billie777 

všechny recenze uživatele

Sakra, to je tak úžasně nadčasový film, až je to neuvěřitelné. Krásné a moc zábavné a tak pěkně hravě romantické. Vedle současných romantických komedií Stalo se jedné noci hrdě obstojí na výbornou. Clark Gable byl nejen velký fešák ale také velký sympaťák. Jen jedna drobnost, kterou tvůrců nikdy neodpustím - jak to, že hlavní hrdinové si na konci nedaly před kamerou ani jednu pusu? ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Předloha všech těch romantických komedií na které spousta lidí v současné domě nadává, protože jedou přesně podle téhle šablony. Potkali se, nesnášela ho, poznala ho, milovala ho, jenže přijde break-up fáze a v závěru happyend. Pro mě nic extra, prostě jen průměrná romantika a kvůli tomu, že byla možná první jí nic k hodnocení nepřidám. Herci mi tady nijak nevadili, jen mi tam přišlo vtipu jako šafránu... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, u které budete mít pocit, že jste ji, nebo minimálně j podobnou museli vidět. Jenže když si člověk uvědomí, že vznikla v roce 1934 a stále po osmdesáti letech je to film vtipný, zábavný a emotivní, je to přece jen něco, díky čemuž se Caprův snímek liší od ostatních, mladších kusů. Gable a Colbert jsou úchvatní. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (24)

  • Natáčení probíhalo v americké Kalifornii v lokalitách Pasadena, Hollywood, Thousand Oaks a Los Angeles. (Terva)
  • Scény pod širým nebem se točili v cirkusovém stanu. (M.B)
  • Film byl v roce 2008 zařazen Americkou filmovou institucí v kategorii romantická komedie na 3. příčku. (TheDude)

Reklama

Reklama