Podsvětí ve fraku

Komedie

USA, 1933, 96 min

Frank Capra

• Houdini

Oscar 4 nominace: Nejlepší film, Režie, Herečka HR - May Robson, Scénář - A(2.4.2004)

Typický Frank Capra... Komedie o humánní podstatě lidských bytostí, o dobru uvnitř každého člověka, o tomhle pozitivním rozměru, který se skrývá uvnitř každého lidského individua napříč všemi stavy a vrstvami společnosti - je tu slyšet ozvěna sociálně těžkých 30. let (a to nejen v Americe, podobně laděné filmy se v té době točily i u nás...). Rozverný pohled na realitu, kdy i mafiánský boss Frajer podlehne závanu lidskosti a rozhodne se (primárně ale motivován pouze egoistickými pohnutkami své pověrčivosti) udělat dobrý skutek a pomoci smutné figurce na okraji společnosti přezdívané Jabková Annie, což se mu posléze trochu vymkne z ruky... Do toho ,,charitativního" projektu se totiž zapojí místní policie, novináři a postavy místního podsvětí...a je zaděláno na velmi vtipnou a zábavnou komedii...(17.1.2008)

Na svou dobu poměrně slušná komedie, dnes se však ztratí v průměru. Začátek se neuvěřitelně táhne a když už to vypadá na zajímavou taškařici, tak se všechny vtipné motivy přeruší. Zasmál jsem se asi dvakrát, takže celkově to dá tak na 65%.(13.5.2007)

Bejt pověrčivej prej přináší smůlu.(12.5.2007)

Předně - uživatel Radek99 je blbec. A teď to důležité - obrovská chyba - LFAD obsahuje pro mě nepřekousnutelnou zápletku postavenou na povrchnosti, lži a neupřímnosti, což zcela odporuje pozdějším, lepším a důležitějším filmům mého oblíbeného filmového Boha Franka Capry. Zápletka se na počátku tváří hodně "caprovsky" a zpracování je tradičně úsměvné a roztomilé, bohužel příběh se ubírá zcela jiným směrem, než by si rozumný divák představoval.(17.1.2008)

Lehce úsměvná komedie, na které už sice čas zapracoval, přesto se na ní docela hezky kouká..))(6.2.2008)

Uff, 70% procent se mi pro tohle zdá dost málo, ale co nadělám..spíš si myslím, že některé přeslazené komedie doby následující(tedy skoro celé dvacáté století), by si měly vzít minimálně dobrý příklad ztohohle kousku. Je to vtipné, milé a v konečném důsledku opravdu dojemné. Přesto žádný kýč, žádná otřepaná schémata, prostě jabková Annie v akci!(15.7.2007)

"Máte rád pohádky?" aneb svižně lehounká a bezelstně líbezná - prostě cukrátková! - caprovština!(14.5.2007)

Výtečná komedie. Kde by dnes byla jabková Annie, kdyby byla její jabka chemicky stříkaná a zabila by každý Dejvův kšeft...(12.5.2007)