Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento vysokooktanový akční thriller vypráví o statečnosti a houževnatosti hlavního hrdiny Vikrama Rathora (Shah Rukh Khan), který se pokouší očistit své jméno poté, co je křivě obviněn a potrestán. Vikram je typický chlápek, který se ocitá ve spleti nepříznivých událostí a bude na něm napravit zlo, které se mu stalo. (Jardismo)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (46)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Indická kinematografie je extrémně specifická a je snad jediná, která kombinuje šíleně přepálenou, efektní akci s lacinou romantikou jak z telenovel a ještě přidává barevná, muzikálová čísla. To vše zabalené pokud možno v takřka 3 hodinové podobě. Takový je přesně Jawan a i přes vše co mi na indických filmech vadí, tentokrát mi to docela sedlo. Akce je přepálená, efektní, extrémně zpomalená a častokrát velkolepá. Muzikálová čísla rušivá ale v celkovém vyznění ne tak likvidační, jako tomu bývá jindy. Všehovšudy je Jawan přesně tím, co divák očekává od indického akčního filmu a pokud jste jeho příznivci, je to na plný počet. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Indický meníčko o několika chodech pro početné publikum. Pro každého něco. Netušil jsem o co půjde... začíná famózní choreograficky vytříbenou akcí, přejde do krimi thrilleru, začne na diváka pomrkávat politickou agitkou, že se nebere tak úplně vážně, a dorazí to romantikou a pestrobatevnými hudebními videoklipy. Jo, to je Indie překvapivých chutí. Bollywoodský vymazlený akční nářez s absurdní stopáží natahovanou snad až zbytečně mnohavrstevnatým příběhem s romantickou linkou. Ty akční scény jsou fakt efektní! 85% (viděl jsem 1x) ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Jawan má tak nějak všechno co by mít měl. Je trošku naivní, občas se tu zpívá a tančí, akce je kulervoucí, dialogy mnohdy na hranici snesitelnosti, má to skoro 3 hodiny a Shahrukh Khan je i ve svých skoro šedesáti borec i když jakože nemá vlasy. Jenže tentokrát to dohromady neladí ani zdaleka tak dobře jak sem čekal. Dějově je to chvílemi až moc překombinované, akce není mnoho a zpomalených záběrů zase až moc.  Kdyby měl Jawan dvě hodiny, nebyl by to sice pravý Bollywood, ale byl by to rozhodně lepší film. Takhle sem se několikrát i lehce nudil a na to u Indů nejsem úplně zvyklý. Mementem pro Hollywood budiž fakt, že i slabší Bollywoodský film je v mnoha ohledech zábavnější než některé blockbustery a hlavně vznikl za pětinový rozpočet, přičemž vypadá velmi dobře (mnohem dráž)...60% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príbeh fajn, scenár detto, posolstvo výborné, ale to akčné spracovanie plné hyperboly, to je niečo, čo fakt nedokážem tak ľahko prekúsnuť. To sa fakt nedá príbeh s týmto dejom natočiť aj normálnym dramatickým štýlom s nejako thriller esenciou? Mne osobne tieto prehnané akčné scény a neustále tlačenie na pílu dosť znepríjemnilo celkový dojem. A pritom bol tento príbeh celkom vydarený, aj tá kompozícia dvoch časových rovín a dvoch "hrdinov", hoci to ich sebavedomé mačovské správanie sa mi tiež príliš nepozdávalo... Čo už, svoje výhrady som napísal, a je to škoda, lebo v inom prevedení by sa mi to určite páčilo viac (no možno zas iným menej). Takto za 3* ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Totální haluz u které vůbec netuším komu byla určena. Předchozí moje dva střety s Indickými akčňáky dopadly relativně dobře, ale tohle je asi jak jsem dle ohlasů pochopil ten čistokrevný Bolywood a to není nic pro mě. Přes hromadu patosu levicových nesmyslů a tanečků občas vysvitne i nějaká ta akce, ale ta je pro mě totálně nekoukatelná. Víc už to rozebírat nehodlám. V tomto případě bude asi nejlepší uplatnit zásadu třikrát a dost.15% ()

Zajímavosti (6)

  • Film je v hindčine, ale niekoľko scén bolo súčasne prerobených pre tamilskú verziu filmu, najmä Khanovo vystúpenie v piesni „Zinda Banda“ („Vandha Edam“ v tamilčine), pasáže, kde hrá Sethupathi, a scény s Yogim Babu. (Arsenal83)
  • Jedna z kľúčových postáv filmu, Dr. Eeram, ktorú stvárnila Sanya Malhotra, je inšpirovaná skutočnými udalosťami a jednotlivcami. Predlohou je skutočný doktor Kafeel Khan, ktorý sa stal všeobecne známym pre svoju účasť na úmrtiach v nemocnici v Gorakhpur v roku 2017. Bol zatknutý a v súvislosti s incidentom čelil právnym problémom, ktoré upriamili pozornosť na systémové problémy v systéme zdravotníctva. (Arsenal83)
  • Pôvodný názov filmu bol "Sanki" a tak bol aj ohlásený. Sanki v hindčine znamená maniak. Film bol potom premenovaný na Jawan, čo v preklade znamená vojak. (Arsenal83)

Reklama

Reklama