Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruská ruleta je český komediální seriál z roku 1994, ve kterém Oldřich Kaiser a Jiří Lábus vždy připravili divadelní scénku v krátkém časovém limitu na náhodně vylosovaný motiv zaslaný diváky. Pořadem provázel Marek Eben, který v době, kdy mistři připravovali scénku, bavil diváky povídáním s pozvanými herci. (Panavision)

Recenze (98)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Ruská ruleta na straně jedné potvrzuje mistrovství improvizace legendární dvojice Lábus, Kaiser a zároveň paradoxně vybočuje z tragické novácké vlastní zábavné tvorby.. Zpočátku šlo skutečně o jedinečný projekt, jehož však Nova tradičně nedokázala včas ukončit, v důsledku mu však i dík osobě Marka Ebena v roli jakéhosi moderátora není příliš co vytýkat, na rozdíl třeba od smutné estrádičky, kam Možná přijde i kouzelník.. Kaiser s Lábusem však dodnes stále platí za dost nedoceněné postavy českého humoru.. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Ruská ruleta je televizní pořad, který lidi opravdu bavil a hlavně se u televize zasmáli. Rád si ty díly a scénky pouštím znovu a znovu. Škoda, že ji nedávají v hlavním vysílacím čase ale jenom upozaděnou v nějakém vedlejším televizním kanále v dopoledních hodinách, kdy na to nikdo nekouká. Chtělo by to natáčet víc takových pořadů. ()

Reklama

infernet 

všechny recenze uživatele

Scénky měly sice dost kolísavou úroveň, ale co byste taky chtěli od improvizace, že? Už jen za to, že do toho pánové Kaiser s Lábusem šli, si zaslouží uznání a ikdyby "jen" každá třetí scénka byla opravdu vtipná, pořád je to úctyhodný výkon. Znám spusty rádoby-komiků, co mají scénář dlouhý jako bakalářskou práci a zasměju se jednou za večer. "Upozorňujeme řidiče, že ve večerních hodinách se na některých silnicích druhé třídy může tvořit tma!" ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu v podstatě revolučně postavený pořad. Navíc asi nikdo by se do toho nehodil více jak dvojice Lábus Dvořák. Ano, byly tam i slabší díly, ale celkově se jednalo o velice zdařilou zábavu. A kdo si to nemyslí, měl by si nejprve položit ruku na srdce, zda dnes neslintá u té dementní napodobeniny jménem Partička. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších pořadů televizní zábavy, spolu s Gumáky a Politickým harašením vlastně jediný zábavný pořad TV Nova, který mě kdy zaujal. Řezal jsem se smíchy už v 90. letech a ani dnes tomu není jinak. Některé scénky si Kaiser a Lábus takřka okopírovali z jejich rozhlasového seriálu Tlučhořovi (což mi pochopitelně nevadí), např. scénka Erotický telefon je v podstatě díl 119. Kontakt a První rande chlapce a dívky je zas mírně upravený díl 82. Růžena je sama doma. Obzvlášť výborná je scénka Otravná cestující a nebo Současné ekonomické problémy. "Kde je táta? V Orlické přehradě. A kde je máma? V práci, tuneluje. A kde je ségra? Na E15. A brácha? Doživotí.":-) Trochu mi vadilo, že těch scének nebylo víc, do jednoho pořadu by se vešly minimálně 4, možná i 5, nebýt těch hudebních vsuvek a nezáživných lekcí mimiky "detektiva Tomsy", kvůli nimž nemohu dát plný počet 5 *. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama