Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv (G.C.Scott) odhaluje vzorec, který byl navržen nacisty za II.světové války. Vzorec nabízí možnost na výrobu benzínu ze syntetických produktů, čímž by se eliminovala nezbytnost ropy, a tedy i ropných společností. Velká ropná společnost se o tom dozví a snaží se zničit vzorec a s ním každého, kdo o něm ví. (Docflash)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný rozjazd s G.C. Scottom, ktorý napriek pokročilejšiemu veku dokáže byť stále schopným ťahúňom tohoto old-school trileru. Od istého času však skĺzne do nudnejších slovných vyšetrovaní, množstve mien a trilerovská atmosféra rýchlo vyprcháva. Mám rád tieto old-school kúsky s pánmi hercami ako Scott či Brando (ten je takmer na nepoznanie), ale postupne z filmu vyplynie iba premrhaný potenciál. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

I když jsem neplánoval pouštět se zvláště po konci uložto do projíždění osmdesátek, nakonec jsem z nudy neodolal a stáhl si první z krimi/thrilerů roku 1980. A nebylo to špatné. Zaťatý polda v podání zestárlého leč solidního Scotta vyšetřuje smrt kamaráda ze sboru. Stopa ho vede do Berlína k německému válečnému programu syntetického paliva Genesis, propracovává se po kouscích k pravdě, přičemž lidi kolem programu umírají jeden za druhým. Je to opravdu velice oldschool detektivka bez jediné akce a většího napětí, ale přesto jsem se nenudil. Solidní herci včetně namaskovaného slizkého Branda, slušný příběh. Jediné co naštve je očekávaný leč silně antiklimatický konec SPOILER běžný polda nemá šanci dostat ropné kartely a také to, že díky obsazení je jasné kdo za tím vším stojí. Jinak slušné 3*. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, vyhněte se českému dabingu, dělanému pro Primu 1996 režisérem Drbohlavem. Jan Teplý v ústřední postavě Barney Cainea (George C. Scotta) je sice skvělý a ani proti ostatním výkonům nelze moc namítat, obsazení je ale tristní a lidi co se na něm podíleli by měli mít nadosmrti zakázanou činnost. Bedřich Šetena mluví ve filmu všechny chlapy nad šedesát let a pokud náhodou někdo promluví jinak, je to o dvacet let mladší Tonda Navrátil, který naopak namluvil všechny chlapy mladší čtyřiceti. Takže se vám stane, že jdete do hotelu, na recepci vás Šetena pošle do pokoje, kde zazvoní telefon, ve kterém vám další Šetena domluví schůzku a když na ní přijdete, opět mluvíte s Šetenou. Pak se setkáte s dvěma dalšími muži, oba jsou Šetena- Doprdele, to to nikdo neslyší, to to fakt nikomu nevadí?__Za druhé, napojení na události ze sklonku války moc nefunguje, vyšetřuje se v L.A., pak v Berlíně, ve Svatém Mořici a nakonec zase v United States. Je to dost překombinované, i když jako detektivka docela funkční. Dojem trochu kazí častá scenáristická klišé (zrada v sukni, střely skrz okno hned když svědek domluví, trapná akce na hranici mezi berlínskými sektory, předpovídatelný konec). Brando je sice uveden na prvním místě, ve filmu je ale málo. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama