Reklama

Reklama

Johnny Depp: Divoké dítě

(TV film)
  • Francie Dans les yeux de Johnny Depp (více)
Francie, 2022, 53 min

Režie:

Regis Brochier

Hrají:

Johnny Depp (a.z.)

Obsahy(1)

Křehkost Střihorukého Edwarda, drzost Jacka Sparrowa, nespoutanost punkového muzikanta... Jednou prý k Johnnymu Deppovi přistoupil muž, který na něj předtím dlouho upřeně zíral, a pronesl: „Vy jste vy!“. Johnny věcně odvětil: „Ano, já jsem já.“ Ale věděl a ví on sám, kým doopravdy je? Punkovým kytaristou, který se náhodou stal světově proslulým idolem? Nebo snad prvoplánovým zlounem, který ubližuje ženám? A nemá nakonec nejblíže křehkosti jedné ze svých ikonických postav Střihorukého Edwarda? Jisté je, že Johnny Depp zná bídu i bohatství, lásku i nenávist, oslavování i pomyslné kamenování. Zaujal nejvýznamnější filmové osobnosti jako Marlona Branda či Tima Burtona, padl si do noty s Hunterem S. Thompsonem, Terry Gilliamem a dalšími. Říká se, že umí očima vyjádřit cokoli. Na festivalu v Karlových Varech, kam dorazil ve chvíli, kdy nad ním zbytek světa lámal hůl, si dokázal okamžitě podmanit davy. Ve světě filmu je jeho stopa naprosto jasná a nesmazatelná. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Depp je mimoradny herec. Dokument konci pesimisticky, ale nezda se mi kdyz byl herec loni hlavnim hostem na MFF Karlovy Vary, ze by jeho popularita klesala. Libil se me jeho bonmot "Penize nikoho nezmeni, jen odhali charakter. Stejne je to s uspechem". Pekny je dosazeny bod svobody od Marlona Branda vyzkouseny i Johny Deppem, kdy po padesatce zacne byt cloveku vsechno jedno ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Dokument o plachém muži, vyrůstajícím v těžkých poměrech, obtížně se prosazujícím a narázejícím na komerční neúspěchy svých filmů. Přesto neuhnul a citoval svého guru Marlona Branda, který říkal, že v padesáti už je mu všechno jedno.(70%) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přesídlil do Los Angeles, ale byl jen nezaměstnaný muzikant, takže hrozilo, že jej záhy vyhodí z bytu. Debut v Elm Street, následně nemalé vystříhání ze Stoneovy Čety a uchytnutí u Foxů v krimiseriálu pro mládež Jump Street 21. Nechtěl být nicméně svázaný s jednou rolí, vítal volnost, možnost si vybírat. Brzy se ukázal klíčovým podobný pohled na svět i humor s Timem Burtonem, Od té doby představoval nejrůznější snílky, antihrdiny, lidi na okraji společnosti. Nechtěl být ničím produktem, nepředstavoval nicméně žádnou velkou komerční jistotu, víceméně prorazil s „podivnými“ snímky. Filmové obrození přišlo s Piráty z Karibiku, následně se hrnuly role, které mu přinesly nejrůznější herecké nominace. Právě nultá léta 21. století představovala jeho kariérní vrchol, který korunovala miliardová Alenka v říši divů. Pak ovšem následovalo období, kdy se plácal v průměru. Občas to byl kasovní průšvih (Rumový deník, Osamělý jezdec, Transcendence), jindy „spoléhal“ na osvědčené značky. A samotnou kauzu s Amber Heard nechejme raději úplně stranou. Hvězda uvadla, ale Deppovi to zřejmě až tak nevadí. Ty jeho ikonické role už nám nikdo nikdy nevezme. A na ten herecký comeback si nakonec rádi počkáme… ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Dveřník. Pirát. Cizinec. Charismatu plný ranec. Žádoucí má image přední strany, pohled hříšných čokoládových očí, cool temně ohnivý tep. Zadumaný, neprobádaný, desperát bytí. Tajuplný nožíř, za branami světel šerých. Žádaný nebeský pekelník. Žádný cukrátkový romantik. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama