Reklama

Reklama

Consecration

  • USA Consecration
Trailer

Obsahy(1)

Po údajné sebevraždě svého bratra kněze se Grace (Jena Malone) vydává do odlehlého skotského kláštera, kde zemřel. Nedůvěřuje výpovědi církve a odhaluje vraždu, svatokrádež a znepokojivou pravdu o sobě samé. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Natočit horror o temných silách, který postrádá jakoukoliv horrorovost a temnotu, je poněkud tristní. Příběh se sice odehrává v atraktivním prostředí přísného až fanatického ženského řeholního řádu kdesi na pustém skotském pobřeží, ale většinu času je silně nezáživný a jeho hlavní rádoby démonická představitelka vypadá jako jakákoliv tuctová holka odvedle. Slabá druhá za několik hezkých exteriérů, několik desetisekundových vražedných scén a jakž takž ponurou atmošku, když už zbývající obsah stojí za houby. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

V každém případě tohle není pro každého, není to jednoduchý film, je to film především k zamyšlení, koketující na hranici dobrá a zla, kde je diskutabilní co je to zlo. V každém případě prostředí tajemného kláštera je parádní a události odehrávající se v něm zajímavé i když ne každému to tak nějak docvakne, co proč a jak. Dočkáme se i nějakého toho Gore a sesterstvo je fajne. Nikdy nekončící boj dobra a zla tu je ovšem dost prazvláštní a asi nesedne každému. ()

Reklama

Sludger 

všechny recenze uživatele

Námet ma veľmi zaujal, dokonca príbeh o odhalení tajomného úmrtia je na horor pekne zamotaný a rozhodne sa nemôže hovoriť o priamočiarosti, no je to podané veľmi vlažne. Chýba tomu temnejšia atmosféra, odvaha ísť hlbšie do hororu (málo strašidelných momentov a krvavé scény by sa mohli viac odviazať) a celkovo to pôsobí ako tuctová rutina, ktorá ma nedostala do nepohodlia, čo od hororu čakám. Ku tomu záver prišiel s lacnou Deus ex machinou. Bojím sa, že film rýchlo zapadne prachom. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Christopher Smith kdysi patřil k zajímavým hororovým tvůrcům, který se oplatil sledovat. Jeho Triangle i Černá Smrt je pro spoustu fanoušků slušná hororová trefa do černého, jenže dnes je z něj obyčejný rutinér, jehož filmy už neoslní a Consecration je toho hezkým příkladem. Vybral si docela opět netradiční námět i prostředí. Máme tu jeptišky, skotský klášter a murder mystery. Člověk si až říká, co se tady mohlo pokazit, jenže je to slowburn, který s hororem nemá moc společného, není to příliš záživné, atraktivních elementů je zde minimum a udržet divákovou pozornost má Smith tentokrát docela problém. Příběhově sice nejde úplně o zlý počin, řemeslně je to relativně fajn a flashback z dětství je na filmu asi to nejzajímavější ( Creepy Father v akci), zaujalo i Finále, kde dojde na trochu krve a nějaký ten zvrat, takže suma sumárum o sračku úplně nejde, jen mě to zkrátka nebavilo a na postavách mi vůbec nezáleželo. Škoda, že se šetřilo atmosférou i násilím, výsledek by pak mohl být zajímavější. Takhle za mě spíš EE. 4/10. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Priemerný horor priemerného režiséra. Mladá žena vyšetruje záhadnú smrť svojho brata kňaza v odľahlom kláštore, až kým okolo nej nezačnú umierať ľudia - presnejšie väčšinou otravné mníšky, čo tiež nie je na škodu. Horory s náboženskou tématikou síce rozhodne nepatria medzi moje obľúbené, ale režisér to aspoň nepokazil a ani herci nehrajú zle. Dokonca to má aj celkom zaujímavú zápletku a dejovo sa to v záverečnej tretine konečne niekam dohrabe. Len tá intenzita strašenia je strašne fádna a o pár dní si z filmu nebudem pamätať vôbec nič. ()

Zajímavosti (1)

  • Film bol natočený v Škótsku na ostrove Skye v októbri 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama