Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Producent teleshoppingové stanice GBSN Ricky Hayman dostane od majitele společnosti McBainbridge ultimatum. Pokud do čtrnácti dnů nepřijde s řešením, které by zastavilo klesající prodej, dostane padáka. Cestou za tvůrcem a producentem Scottem Hawkensem, od něhož si slibuje oživení vysílání, srazí podivného holohlavého černocha v bílém rouchu, který si říká G. Odveze ho do nemocnice. Muž se další den objeví ve studiu, aby Rickymu poděkoval, a ocitne se přímo uprostřed výroby reklamy na prací koule. Je sice vykázán, ale hektická atmosféra se mu líbí a Ricky využije jeho přítomnosti, aby zapůsobil na kolegyni Kate. Dostane nápad, aby G zkusil nabízet výrobky v jeho pořadech. První vysílání skončí zdánlivou katastrofou, když tajemný muž začne zboží pomlouvat a mluví o hledání vnitřního klidu. Ricky dostane okamžitou výpověď. Jenže pak se ukáže, že po vysílání okamžitě stoupl prodej o třicet procent. (TV Nova)

(více)

Recenze (97)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu v podstatě taková průměrná romantická komedie. Vtipných momentů tady moc není (což je koneckonců u romantických komedií celkem běžná věc), ale dívat se na to dá. A kdyby se vystřihla tak půlhodina někde uprostřed filmu, tak by se člověk skoro ani nenudil. Námět je celkem slibný, ale bohužel se z něj scénáristovi nepodařilo vytěžit nic zajímavého, celé je to takové předvídatelné, nenápadité a prvoplánové. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Slabý Herekův film, který by možná lépe fungoval buď jako komedie nebo drama než jako romantická slaďárna, kde je Murphy jen guru sidekick. U Eddieho, který ač nehraje špatně, není vůbec využit jeho potenciál, protože film není vůbec vtipný. Scénáristé se zalekli nějak rozvést Murphyho charakter, takže se o něm divák nic nedozví. Propadák jak hrom a po finanční stránce hotová zkáza. Nenudil jsem se, ale znovu už se na tuhle obhajobu teleshoppingu nepodívám. Zajímalo by mě, co by na G-mana řikala televizní ikona - Horst Fuchs. 2* ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto filmu se musíte zlobit na scénáristy, kteří pohřbili originální nápad z prostředí teleshopingu v podání Murphyho a Goldbluma (originální a povedená dvojka) hluboko pod jeho ambice. Komedií bych to nenazval, spíše nepovedené drama. Stačil tragický závěr a méně vtípků. Škoda, velký potenciál jsem v tom viděl. 60% = 3/5 ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Jakkoli je ten film prvoplánový, tak nějak si na nic nehraje a docela dobře se na něj kouká. Skutečně vtipných momentl zde moc nenajdete, ale povětšinou jsem se tak nějak pousmíval, což je více, než lze od řadové komedie kolikráte čekat. Navic G má fakticky pravdu, je navíc vtipné, jak jeho poselství kroti komerci a pro hodnoty, končí opět správně po americku komerčně. Už musím jít, jdu obejmout trávník před domem... ()

Veldas 

všechny recenze uživatele

Hrozně nedoceněný film. Ono je to trochu pochopitelné vzhledem k tomu, že už je to trochu starší kousek a že tehdy v podstatě předběhl dobu. Hlavně střední pasáž filmu je skvělá a Eddie Murphy v roli "G" taktéž. Spousta důležitých myšlenek a poselství do života.. každý by se měl snažit žít mnohem víc jako "G" a vykašlat se na dnešní materialistickou společnost, která postrádá veškerý smysl. 79% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Prípravy na natáčanie začali už v roku 1993, kedy sa do hlavnej úlohy počítalo s Johnom Candym, no po jeho smrti v roku 1994 bol projekt zastavený. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama