Reklama

Reklama

Noci hrůzy

  • Itálie Le notti del terrore (více)

Obsahy(1)

Kosti praskají, střeva jsou trhána na kusy - vítejte v Itálii. S prastarými texty si není radno zahrávat. Rozluštění tajemství prastarých svitků, jejichž text dokáže oživit dávno mrtvé osoby, je první velkou chybou, jakou ve svém životě profesor Ayres učinil. Tou druhou pak bylo pozvání přátel, z jejichž poklidného pobytu v profesorově sídle se stává boj o holé přežití v obklíčení věčně hladových zombie. Těch jsou desítky, lační po mase a vnitřnostech, a navzdory svému stavu jsou až neuvěritelně bystré a vynalézavé. O to těžší boj hrstku přeživších čeká. (Řitka video)

(více)

Recenze (94)

cariada 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný zombi horor , po paskvilu jako Zombi.ostrov smrti či Začátek je tohle balzám na duši pro hororový labužníky. Po přečtění jakési kletby mrtvolky ožíjí a začínají z hrobů vylézat sice jsou chudáci poměrně hodně schnilý a červi z nich padají o stošest. Z počátku jsou hodně pomalý což jsou vlastně celý film, mají ty svoje "kývací pohyby" . Hned od začátku to má spád a nenudí to. SPOILER-Postupně se seznamujeme se třema páry služebnictvem a chlapcem Jimmy co na první pohled vypadá divně (úchylně). Ono zdání se později ukáže jako správné ano je (byl) divný. Zombicí si postupně jednoho podruhé podávají a pěkně si pochutnávají. Posléze zapojí i mozek což jako první odnese služebná ,kterou přišpendlí k balkonů a kosou jí uříznou hlavu (jak vynalezavý). Správný paradox je , když na tělo bez hlavy služebné přijde chlápek a podívá se z balkonu na hodující zombí povídá , že to je zvrhlé a vzápětí jim dolů hodí torzo těla služebné (kdo je potom teda zvrhlejší?) Pak se nám začně vybarvovat chlapec Jimmy co se snaží ošáhavat svojí matku tam kde nechal tesař díru a mele něco o prsu.(velice ujeté) , naštěstí ho máma zarazí. Vzápětí je po něm. Po děsuplné noci se přeživší přemístí někam do kláštera , kde je napadnou zombi mniši a máma se opět setkává se synkem Jimmy, jenže už není jako dřív, ale jí to zjevně nevadí nebot mu vyndá prso at se napije (asi ho moc dlouho kojila) Jimmymu to tak chutná , že jí prso samou láskou sežere. ps- nechápu proč se to jmenuje Noci hrůzy ,když je tam jediná noc a v celém filmu zabírá něco málo přes 20 minut jinak se vše odehrává za bílého dne. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Srdce každého oldschool hororistu musí zaplesať už pri prvej maske zombíka na začiatku. Atmosféra, ako to vedeli len taliani na začiatku 80s, stále skvelé masky, praktické gore FX, hrad, príroda okolo, navrch niečo kontroverzných scén, zapiesť s extra porciou cheese. Giordano je stále sexy, záver je čerešničkou na torte. Žiadne intelektuálne pokusy, len pure horor, dokonalý vo svojej nedokonalosti. ()

Reklama

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy taliansky ZOMBIE horor ktory urcite stoji za povsimnutie az pre fakt husty vyskyt chodiacich tilel.ALe tieto walking dead su dost ako by so to povedal "odstate" je na to asi najlepsi vyraz:).Ale po par zaberoch pri ktorych som sa uskrnal som si na tieto masky zvykol a potom som si do konca filmu vychutnaval rozne zaujimave sceny:) Dalej by som spomenul rozne skilly zombikov ako pouzivanie roznych pracovnych nastrojov a tiez baranidla.Jedine co ma dost stvalo bol ten uchylny chlapec. PS:Sice sa pri tom bat urcite nebudete ale zato su tam vcelku zaujimave gore a vela(fakt vela) zombikov ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal čekal jsem něco víc. Noci hrůzy začínají skvěle, ale postupem času začnou být "omšelý", a nevírazný. Zombie filmy z Itálie mám moc rád, ale tohle je spíše z průměrného soudku. KAždopádně co se musí pochválit jsou masky, které jsou fakt vynikající. Co se ale pochválit nedá je hudba a herci, hudba je děsná a používá klasický znaky béčkových filmů, což by nebylo od věci ale tady je to fakt hrůza neustále se opakující tóny jsou fakt k ničemu. Herci jsou tak děsně odporní a otřesný že to ani popsat nejde, ten malej čipera co vypadal tak na 30 byl děsnej a ty jeho dialogy(hlavně o kozách) byly fakt umorné a trapné. Nu co naplat výlet do dalších 80 let se moc nepovedl, není to sice nic hrozného ale taky to není nic z čeho by se padlo na zadek. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Problémom veľkej väčšiny zombie filmov je ich rozvláčnosť - príliž veľa nudných kecov a žiadna akcia. To však neplatí o Burial Ground. Od desiatej minúty sa na živých vysype hromada zombies a tí nezmiznú z plátna až do konca filmu. Neustále zábery, ako sa potácajú z jednej strany na druhú, napodiv nenudia i vďaka ich podareným maskám (zabudnite na Romerove čerstvé mŕtvoly, títo zombies sú tie pravé polorozpadnuté mátohy hnijúce v zemi už niekoľko desiatok rokov - no čisté gurmánstvo). Škoda len, že takmer celý film je nasnímaný cez jasný deň za plného svetla, a tak na atmosféru môžeme rovno zabudnúť... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Dějištěm filmu je Villa Parisi v Itálii, kterou postavil v roce 1603 monsignor Ferrante Taverna. (peaceman)
  • Film bol zakázaný v Nemecku. (Paldiny)

Reklama

Reklama