Reklama

Reklama

Jak krtek ke kalhotkám přišel

  • Československo Krtek a kalhotky (více)

Obsahy(1)

Krtek si chce udělat kalhotky, a tak poprosí ostatní zvířátka, aby mu pomohla. Ruku k dílu přiloží mravenci, čáp, ba dokonce i rak. Když je hotovo, začne se krtek obdivovat ve svém zrcadle a je se sebou spokojen. (skinny9)

Recenze (195)

Falanx 

všechny recenze uživatele

95%. Pan Zdeněk Miler. Mistr dětských snů, zde animátor písně práce a distributor miloučkých vztahů obecně. I krteček pracovní závazek na ...-desátá léta dobře zvládal. *** Holt, nejen týmová práce, a hezké vzpomínky mne po tolika letech dostaly až sem. Není to vůbec špatné...si jen tak odkouknout...do dětství...Děkuji Mistře. Na Vaši památku. ()

Milivoj 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky za to, že moc žvaní ;-). Ale jinak jsou nejen tento původní, ale i ostatní "Krtečkové" samozřejmě pohlazení na duši. Zvlášť ve srovnání se záplavou Pokémonů a podobných debiloidů. Na těchto večerníčcích jsem vyrostl a DVD s nimi stohuju na poliččce v bláhové naději, že i na mé dosud nenarozené dítě budou působit stejně. Uvidíme, kam mě za pár let pošle. I s Krtečkem. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tohle je úplně jiný Krteček, než ten, kterého si pod tímto označením představuji já. Je úplně jinak kreslený, má ocásek a je namluvený. Tento snímek je typický pro českný animovaný film té doby. Po technické stránce je jistě na vysoké úrovni, příběh je milý, dabing kvalitní. Avšak zlatá éra Krtka pro mě začíná až dílem Krtek a autíčko. Avšak jedná se o povinný předstupeň, kterým prošla spousta kreslených postaviček, která časem zkultovněla. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, že jako dítě jsem to měl rád, ale teď se mi zdá, že krtkova snaha nechat si a stále při sobě nosit všechno, co najde na zemi, dvakrát výchovně nepůsobí. Ostatní zvířata jsou oproti němu na výši – nelpí na majetku a jsou ochotna pomoci i hrabivému krtkovi, kterému jinak nestojí za návštěvu. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Přestože tato roztomilá ukázka manufakturní výroby může svým názvem evokovat laickému diváku název náhodného německého filmu pro dospělé s negrem v hlavní roli jde naopak o oscarový film našich nejmladších generací. Jako osoba s velikými znalostmi v oboru literatury si sice lehce rýpnu, že kniha je o mnoho lepší, nejde však o nějaký výrazný přešlap jako třeba v případě podobných klasik jako Obraz Doriana Graye či různých adaptací Bídníků, kde mnohdy film nedosahuje kvalit psaného textu, zde to ale nehrozí a stejně jako kniha, tak i její animovaná adaptace patří do Spielbergova nebe :D ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • V epizodě vystupuje celá řada zvířátek. Krtek, myš, babočka kopřivová, rak, hlemýžď, rákosník tamariškový, broučci, housenka, dle zbarevní také babočka kopřivová, včelka, skokan zelený, komár, který je sice stylizovaný, ale má svůj charakteristický bzukot, čáp, ježek, křižák obecný, mravenci, sameček roháče, čmeláci a cvček. V žádné další epizodě se tolik zvířátek neobjeví. (troufalka)
  • Kreslená postavička vznikla úplnou náhodou. Zdeněk Miler chcel, aby to bolo zvieratko, ktoré ešte nikdy v rozprávke nehralo. Premýšľal, nič mu nenapadalo, až napokon na prechádzke zakopol o krtinec, čím sa všetko vyriešilo. (Raccoon.city)
  • Prvý Krtko mal malé oči a obočie a dokonca aj chvost. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama