Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký byl váš život, než se náhle všechno zastavilo? Filip je od dětství rozený vítěz. Navštěvuje poslední ročník medicíny a užívá si života, ať už jde o sport, nebo dívky. Po studiích by rád nastoupil do hradecké nemocnice. Jenže toto přání se mu splní dřív a jinak, než plánoval. (Česká televize)

Recenze (67)

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místy docela vtipný díl a také docela uvěřitelný, I když humorná nadsázka vede k přehrávání, což je u komedie asi odpustitelné. Co mi ale vadí, a jsem rád, že tady v tom nejsem sám, je ona přemíra souložení, bez níž se už dnes televizní tvorba nedokáže obejít. Na DAMU to bude asi jeden z povinných předmětů pro studenty, protože to je to, co před kamerou pak musí dělat nejčastěji. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu: zatím těžkopádné, rozvláčné, špatně zrežírované, špatně zahrané, nezábavné. Nejhorší  z herců je Tereza Brodská, která zřejmě za poslední léta zapomněla hrát (a ztloustla - pokud není vycpaná). Ostatní na tom nejsou o moc lépe, snad kromě Bartošky a Řezníčka. Dám tomu ještě šanci, ale nevím, nevím. ()

Reklama

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě velice solidní pilotní díl. Na české poměry dobře natočený a nastříhaný, režie je velice jistá, herci hrají dobře, šlape to a má to energii. Některé postavy jsou trochu nepříjemné, v tom se zdejšími komentáři souhlasím, ale doplním: viděli jste někdy v životě něco? Víte co znamená osobní vývoj? Charakterový oblouk? Za pár dílů budete mít Filipa rádi :) A naprosto nechápu kritiku, že je seriál depresivní… jestli jste čekali, že pořad o rakovině bude samé sluníčko a duha, to je asi na vás… ()

Takaru odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuhle nechutnou sračku, máte tu drzost vysílat v neděli večer, gratuluji... Nikdy bych nevěřil, že mě nahota ve filmu může vůbec kdy takhle nasrat, jo povedlo se to třeba Saulovu synovi. Není to ale jen nahota, ale spíš způsob, jak krásně nám postavy, zvláště zdravotnický personál, vykreslujete. Hlavně hodně peněz, ještě víc šukat. Jakoby nestačilo to nechutné divadlo, které nám část lékařské obce předvedla před Vánoci, teď ještě tenhle hnus. ODPAD!!!!!! a NASERTE SI "UMĚLCI"....PS: Neodpustím si ještě pár vět. S nahotou ve světě filmu,  nemám opravdu žádný problém. Je mnoho skvostných filmových děl, která obsahují třeba i explicitní sexuální scény a ty jsou úchvatné, mají jasný smysl a místo v daném díle. Zde je to ale jen ubohá kalkulace a snaha a co největší divácký zářez, v co nejkratším čase. Opravdu mě toto urazilo, zkazilo nedělní večer a s ním i dojem z celého projektu, který byl a stále je široce propagován.  A to jsem chlap a shodou okolností jsem byl i fešný medik, který si těchto radovánek užil dosyta. Přesto takto záměrně zjednodušený způsob vyobrazení hlavního hrdiny, budoucího lékaře, byť je to mladý kluk s vždy plně nabitou "zbraní", je ubohost a urážka diváka ČT. How Jo, a ještě tohle: Děvčata z nahých scén, tohle není ani nuda pláž, ani "film pro dospělé", kde byste mi nikterak nevadily, tohle je ČT. Tak snad vám to stálo za to, a doufám, že za pár let nebudete mluvit o sexismu a o tom, jak si připadáte zneužité. I obnažené scény Evy Green ve Snílcích měly větší smysl a význam, nežli váš štěk, pardon, vlastně "šuk". ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je na tom znát, že to není původní český námět, ale opět jde o přepracování zahraničního originálu (jako fakt to muselo být ragby, a ne fotbal nebo hokej, kurnik šopa?). Podat vážné téma s pokusem o vtip oceňuji, ale přece jen mi přijde, že častěji byl tento díl spíše cynický, pacientům se až vysmívající - což ostře kontrastovalo s výpověďmi těch, kteří se z rakoviny vyléčili, v závěru dílu. Neustálé šukačky už mi ale také lezly na nervy. Když nevíš, co s dějem, hoď tam nahotiny. Maminka se živí vedením kavárny a prodejem svých obrazů? Fakt téma jak z českého prostředí. Možná pražského na Pařížské. No nic, Opatrný průměr a uvidím, kam se to dál vyvine. Pokud budu mít sílu koukat dál. Tak nějak mi přirostlo k srdci Vonnegutovo pravidlo o alespoň jedné kladné postavě, a tu zde nikde nevidím. Jo, a dát Nebřenského na roli primáře, to je fakt úlet. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Na konci pizody probíhá křest Filipova (Filip Březina) synovce v Katedrále svatého Ducha. Roli křtitele si zde zahrál skutečný kněz, arciděkan zmíněného chrámu František Hladký. (Thanoris)

Reklama

Reklama