Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co nemoc bere a co dává? Filipovi zbývá poslední, třicetiprocentní šance – jeho vlastní kmenové buňky. Hance se otevírá možnost jet studovat módní návrhářství do ciziny. David bez svolení vystaví v Esteřině galerii Jarčin akt. Jarka má pocit, že celé město se na ni dívá skrz prsty. (Česká televize)

Recenze (29)

suchol 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, dopadlo to tak jak jsme si přáli. Přitom žádná červeá knihovna, ale přesto heppyend, jak se patří. Velké poděkování autorům, scénáristům, hercům a všem kolem tohoto zcela výjimečného televizního seriálu. Tak těžké téma a tak krásně a lidsky podané. Moc a moc děkuji, nejen já, ale i moje manželka. Máme v naší rodině také několik "tumorových" příhod, bohužel převážně se špatným koncem. Ten seriál byl pro náš jakobáječný balzám na naše rány a vzpomínky na blízké, kteřé museli předčasně odejít. Ještě jednou děkujemee za to, jak úspěšně léčil naše rány ... ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je spousta nádherných milostných scén ve filmech či seriálech, které se staly kultovními. Tahle v závěru seriálu, kdy Filip “běží” po nemocniční chodbě za Hankou se v mém vnímání řadí k těm nejlepším co kdy byly natočené…ta kamera, střih, použitá hudba a v řadě neposlední ti hlavní dva - Filip Březina a Alžběta Malá! Nečekal jsem takový úžasný a myslím, že nejenom pro mě, dokonalý závěr. Jenom nevíte někdo náhodou jak dopadli Havrani? ()

Reklama

benden 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filip Březina to zahrál tak dobře, že jsem si myslel - tak teď je to poslední jeho hodinka. Hanku jsem už viděl v Londýně a Mirka, jak vyprovodí s křikem Jarku. Překvapili všichni, tedy zahráli to všichni perfektně. A jsem rád, že to dopadlo takto, protože to dá naději všem, kteří touto hnusnou nemocí musejí procházet. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Románek mezi Brodskou a fotografem byl mimo od začátku, nijak neprotínal do života hlavního hrdiny, teď tu navíc máme vsuvku s nahou fotografií. Zbytečnou vsuvku, nicméně aspoň je hrdinčina natvrdlost patrná. Nijak jsem v průběhu série neoceňoval Filipovu sestru v podání Natálie Řehořové, takže napravuju. Určitě si pozornost zaslouží. Stejně jako viditelný přerod Pavla Řezníčka coby otce, který dávno neřeší jen dlaždice a cyklistiku. Každopádně jsem nějaké výrazné (či lépe zajímavé) odlehčení v linii Filipových rodičů neviděl, ale tvůrci ji uzavřeli (docela) se ctí. Klíčová je tu nicméně ústřední dvojice, kdy on má poněkud mizerné prognózy (nejeden díl umně osciloval mezi sebevědomím a pocitem bezmoci) a ona možnost studovat módní návrhářství v zahraničí. A místy to vypadá, že si vyměnili role s rodiči, protože se v pár momentech chovají poměrně hloupě. Naštěstí je hrají Filip Březina a Alžběta Malá, kteří jsou skvělí (ona ještě krapet lepší). Závěrečné belhání po nemocniční chodbě ale raději nechám bez komentáře. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tereza Kopáčová odvedla vynikající práci už v Metanolu, ale tento seriál vystřelila vysoko nad českou seriálovou produkci jednadvacátého století. Nechci chválit dojemný happyend proto, že to byl happyend, chci vyzdvihnout tu emoční nálož, kterou my, diváci, potřebujeme, i když se k tomu neradi přiznáváme. A myslím, že režisérka závěr ukočírovala přesně v té míře, aby nepůsobil lacině. Střihač stříhal jak o život, herci se ve výkonech předháněli a píseň Toma Walkera Leave a Light On mi zní ještě v uších. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama