Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jak blízko smrti se musíme ocitnout, abychom se naučili žít? Příběh rodiny, jejíž členové se navzájem berou jako samozřejmost, ale nemohou se víc mýlit. Vážná nemoc nejmladšího z nich se paradoxně stane příležitostí pro všechny. Příležitostí, jak být dobrou matkou, otcem, dítětem. Jak si najít holku a jak o ni nepřijít. Jak zkrotit ego a nemyslet jen na sebe... Filip je ambiciózním studentem neurochirurgie, který má vše před sebou. Ovšem místo toho, aby získal prestižní post na klinice, stane se jejím pacientem. V pětadvaceti letech je mu zjištěna rakovina. Nemoc mu umožní najít lásku, stejně jako vážit si vlastní rodiny, jejíž členové si každý zvlášť i společně projdou velkou životní zkouškou. Seriál, který se témat, o nichž se víc mlčí, než mluví, chopil s humorem a empatií. Seriál, který není sedativem, ale lékem. Možná ne na rakovinu, ale na život rozhodně. Na konci každé epizody sdílejí skuteční onkologičtí pacienti pocity, které je provázely jednotlivými fázemi onemocnění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neokoukaný Filip Březina je moc fajn. Pokud je mezi kamarády nebo s kolegy z neurochirurgie, diváka těší přirozenost dialogů i chování postav. Jakmile ovšem do příběhu započne promlouvat mladíkova rodina, začínají vstávat chlupy na zádech. Předpokládám, že je to proto, aby (hloupý) divák rozpoznal, jak viditelnou proměnou zejména jeho rodiče (asi) projdou. Protože nejprve je jeho otec Pavel Řezníček výhradně zahleděný do cyklistického Tour de France a do velikostí a tvarů dlaždic, jeho matka Tereza Brodská pak do dávno potopené umělecké kariéry. A evidentně i do své letité neschopnosti „něco změnit“. Chápu, že jejich linie „kam se poděl náš vztah“ má představovat jisté odlehčení těžkému tématu, ale jejich kroky prostě nefungují, jejich postavy jednoduše nejsou z masa a kostí a jejich inteligence nenasvědčuje tomu, že společně vybudovali prosperující firmu. A pozor, chyba není v hercích, ale ve scénáři. Takhle se prostě nikdo nechová. Pojďme ale k tomu hlavnímu: zpráva o rakovině s (navíc mladým) člověkem jednoduše zatřese. Sebestředný (ale snesitelně) děvkař a floutek. Od dětství rozený vítěz. Úspěšný na praxích i na ragbyovém hřišti. A pak večer s opačným pohlavím. Teď je ale všechno jinak. Na pokoj ho dají s Jiřím Bartoškou. A ten má vnučku. Náš hrdina nad ní zpočátku ohrnuje nos, ale pak začne první vrkání. Asi netřeba popisovat, co přijde. V nejhorším období života ho potkalo to nejlepší. Když jsou tihle dva spolu, je to radost. Protože Alžběta Malá. Pečlivě si vybírá role, odmítá nekonečné pásové seriály a je vážně výborná. Nahota mi nevadila, ale občas byla snaha o cool a fresh dost na sílu. A kupříkladu taková idylka u moře prokládaná jejími ňadry, to už bylo fakt komické. Přešlapů je víc, ale celkově lehká spokojenost. Tři až čtyři hvězdy. PS: Závěrečné výpovědi těch, kteří se z rakoviny vyléčili, silné. Na oba palce nahoru je hlavně téma ztráty vlasů a téma sexu. ()

sahi 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době další dobrý seriál z české provenience. Je vidět, že nejlepší seriály "píše sám život". Neb nejlepší seriály z posledních let byly ty, jenž vycházely z "obyčejných" lidských zkušeností/životů (Okresní přebor, 1. Oddělení, Čtvrtá hvězda, Devadesátky apod) a žádné šílené kriminálky a prima slátaniny. Až na přehnaný závěr, ala přátelé/USA, opravdu povedený seriál ()

Reklama

Ham.and.eggs 

všechny recenze uživatele

Extrémně důležitej projekt. Zhoubný nádor je příčinou každého čtvrtého úmrtí, ale pořád se navzájem tváříme, jako že takový věci neexistujou, netýkaj se nás, nebo jsou jen součástí nějaký historky o někom jiném. Hovno, přátelé. Tereza Brodská exceluje, F. Březina s A. Malou umě plní zadání. V podstatě jedna ku jedný vůči originálu Smysl pro tumor, ale hodně povedený... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Novinka ČT, která hned od začátku upoutala mou pozornost, zaujala mě hlavně svým sociálním přesahem a vsadila i na poutavé obsazení, co dokázalo trpkou synopsi vybalancovat i do úrovně milého humoru. Za větší highlight, než řádné zviditelnění všech strastí spojených s rakovinou, považuju hlavně konečné prosazení Alžběty Malé, co mě už tak zaujala v kraťoučkém seroši Pět let. Jen ať na základě té obrovské sledovanosti nenapadne nikoho navazovat. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak tady se povedlo úplně všechno. Jelo to jako dobře promazaný stroj, kde všechny součástky dokonale zapadly tam kam měly, tedy do sebe. Herecké výkony byly až odzbrojující a přitom tak civilně a přirozeně zahrané, ta chemie mezi herci doslova čišela z obrazovky. Uvěřitelné příběhy, které jsem sežrala i s navijákem, skvělá režie, kamera, hudba, no prostě VŠECHNO...A co si cením nejvíc je, že je to bez patosu a citové ždímačky. Ještě se vrátím k hercům kteří byli všichni vynikající ovšem musím vyzdvihnout Jiřího Bartošku, Filipa Březinu, Terezu Brodskou ( ta se teda v některých scénách opravdu nebála :-)), Pavla Řezníčka i Alžbětu Malou. Opravdu smekám...Za mě nadšených s kapkou slz 100% ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Pro záběry z nemocničního prostředí si štáb vybral Fakultní nemocnici Hradec Králové, natáčení za běžného provozu tam zabralo 23 dní. Filmaři měli k dispozici sály neurochirurgické kliniky, prostory gastroenterologického oddělení, pracoviště hematologické a radiologické kliniky i prostory urgentní medicíny i laboratoře. (Česká televize)
  • Pavel Řezníček (Mirek), který v seriálu hraje otce hlavního hrdiny a majitele rodinné firmy na dlaždice a obklady, absolvoval před natáčením několik konzultací ve specializovaných prodejnách dlaždic. (Česká televize)
  • „Tenhle seriál se vymyká všemu, co bylo na tohle téma u nás doposud natočené. Na rakovinu by neměl být člověk sám. Ať už se týká přímo nás nebo někoho v našem okolí. Léty udržované tabu kolem onkologických onemocnění bychom chtěli tímto příběhem alespoň trochu podpořit,“ uvedl kreativní producent Matěj Stehlík. (SONY_)

Reklama

Reklama