foto

Pavel Řezníček

  • nar. 11.10.1966 (51 let)
    Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento brněnský herec, směřoval dříve k fotbalu než k herectví. Fotbalu se závodně za Zbrojovku Brno věnoval až do svých osmnácti let. Osudným zlomem bylo zavítání na Bratry Karamazovy, které viděl v Divadle na provázku. Najednou si uvědomil, že ho začíná více zajímat herectví než fotbal. Ve svých čtyřiadvaceti byl přijat na DAMU. Předtím v Divadle bratří Mrštíků pracoval jako kulisák. Tam jej připravovala herečka Monika Kobrová.Na DAMU byli jeho učiteli Jan Kačer a dnes už zesnulý Boris Rösner.

První divadelní roli dostal hned v Národním divadle, kde účinkoval ve Shakespearově hře Zimní pohádka. Na jevišti byl později viděn např. v Divadle Kalich (Tragédie mstitele).Sám režíroval v roce 2002 v Městském divadle v Mladé Boleslavi alžbětinskou komedii Rytíř hořící paličky. Krom divadelního herectví také vystudoval divadelní režii.

Zahrál si dvě menší role v celovečerních filmech MILENCI A VRAZI a SAMETOVÍ VRAZI. Na kontě má i snímky KEEP SMILING a KDOPAK BY SEVLKA BÁL?. Co se týče známějších televizních rolí, kromě seriálu HOP NEBO TROP hrál jednu z hlavních rolí v seriálech ON JE ŽENA! a LETIŠTĚ. Představil se i jako ředitel školy v seriálu ČT ŠKOLA NA VÝSLUNÍ. Vystoupil v několika epizodách seriálu MÍSTO V ŽIVOTĚ a krátce i v jedné epizodě seriálu EDEN. A v neposlední řadě také v primáckém seriálu VELMI KŘEHKÉ VZTAHY.

Na Primě tři roky pracoval jako produkční zpravodajství. Má mladší sestru, která vystudovala loutkoherectví. Povahově je introvert. Další ze zajímavostí je, že po maturitě absolvoval vojenský trénink.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Děti samotářů
2017 Pinocchio
2016 Anthropoid
2015 Andílek na nervy
2014 Serena
2012 DonT Stop
Vánoční hvězda (TV film)
2011 Cizinec a krásná paní (TV film)
2010 Alma (TV film)
Bludičky (TV film)
Román pro muže
2009 Dvojka
Nespavost (TV film)
2008 BrainStorm (TV film)
Kdopak by se vlka bál
Vlna (TV film)
2007 Keep Smiling
2006 Krásný čas (TV film)
Nadměrné maličkosti: Manželé roku 2006 (TV film)
2005 Oběti: Živnostník (TV film)
Sametoví vrazi
2004 Milenci a vrazi
Ruth to vidí jinak (TV film)
2003 Nezvěstný (TV film)
2002 Místo činu: Vzpomínka na Prahu (TV film)
Únos domů
2001 Trosečník (TV film)
1998 Ohrada snů (TV film)
Za zdí (TV film)
1997 Záhadná paní Savageová (TV film)
1996 Dům poslední radosti (TV film)
Periferie (TV film)
1995 Červené rybky (studentský film)
Poutníci (TV film)
1994 Jak si zasloužit princeznu

TV seriály

2017 Specialisté (TV seriál)
Popáleniny (S01E08)
Mordparta (TV seriál)
Potomek (S02E01)
Přístav (TV seriál)
Pečené kuře (S04E24)
Alfons je Pepa (S04E22)
Míčkem mezi oči (S04E20)
další epizody (18)
2016 Přístav (TV seriál)
Utopenec (S03E16)
Rybolap (S03E15)
Špičkové ženy (S03E14)
další epizody (50)
2015 Labyrint (TV seriál)
Přístav (TV seriál)
Tichá hospoda (S01E32)
Kýč z lásky (S01E31)
Had na prsou (S01E30)
další epizody (32)
2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)
Toužím (S01E10)
Tak trochu ženatý (S01E09)
Mořský vánek (S01E08)
Bez hranic (TV seriál)
Freedom (S02E06)
Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
další epizody (6)
Škoda lásky (TV seriál)
Zamilovaná (S02E07)
Polibek pro vítěze (S02E02)
2013 Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
Škoda lásky (TV seriál)
Manželka (S01E03)
2012 Obchoďák (TV seriál)
Nanečisto (E16)
Francouzská masáž (E15)
Skladba pro Vandu (E14)
další epizody (16)
Základka (TV seriál)
Ředitel (E10)
V nouzi poznáš charakter (E06)
Ochrana člověka za mimořádných událostí (E05)
Život je ples (TV seriál)
2011 Aféry (TV seriál)
O mé rodině a jiných mrtvolách (TV seriál)
Zlomok sekundy (TV seriál)
2010 Cesty domů (TV seriál)
Dokonalý svět (TV seriál)
2009 Ďáblova lest (TV seriál)
Vražedný kód (E02)
Odsouzené (TV seriál)
Přešlapy (TV seriál)
Škola pro život (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Manželský kosočtverec (S01E11)
2007 Trapasy (TV seriál)
Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2006 Letiště (TV seriál)
Škola Na Výsluní (TV seriál)
2005 Eden (TV seriál)
Kdyby všichni chlapi světa (E03)
On je žena! (TV seriál)
2004 Hop nebo trop (TV seriál)
Na vodě (S01E02)
Na lyžích (S01E01)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2001 Černí andělé (TV seriál)
Trosečník (E03)
Stříbrná paruka (TV seriál)
1994 Prima sezona (TV seriál)

Dokumentární

2007 Film o filmu: Kdopak by se vlka bál (TV film)
2004 Marie Antoinetta - z trůnu na popraviště (TV film)

TV pořady

2015 TýTý 2014 (TV pořad)
2011 Souboj seriálů... vy rozhodnete! (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace