Reklama

Reklama

"O"

  • Česko Othello (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Moderní shakespearovský příběh o vášni, žárlivosti, zradě a basketbalu.
Odin je jediný černý student na jižanské škole a nejlepší hráč basketbalového týmu, který si vysloužil přezdívku Oiz. Chodí s nejhezčí dívkou na škole Desi, a má partu dobrých přátel, alespoň si to myslí. Neví, že jeho nejlepší přítel Hugo na něj dlouho žárlí a potají připravuje plán své pomsty. Jeho součástí jsou i Roger, který šíleně miluje Desi, Michael, kterého Hugo svými intrikami vyžene z týmu, a Emily, Hugova dívka a Desina nejlepší kamarádka. Hugo se nezastaví opravdu před ničím, aby naplnil svůj hrůzný plán, na konci kterého bude vražda. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Jedni považují tuhle "teen" variaci slavného Shakespearova Othella za prznění klenotu největšího dramatika všech dob, druzí za velmi názornou ukázku geniální nadčasovosti Shakespearových her. Já se bez dlouhého rozmýšlení přikláním na stranu té druhé části publika. Mrazivý příběh lidské závisti a chorobné žárlivosti je i v moderním kabátě velice působivý. Joshi Hartnettovi jsem věřil každé slovo a skvělý výkon podali i Mekhi Phifer a Julia Stiles. Tenhle update renesanční klasiky v mých očích rozhodně nebyl šlápnutím vedle. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Shakespearův Othello převedený do současné střední školy. Americké. Úspěšný mladý Afroameričan je skvělý basketbalista. Jeho spolužák, syn ředitele, je ťunťa v pozadí. Žárlivost, touha po slávě a vraždy tak mají otevřené dveře. DVD: V bonusech sice není na obale oznámená fotogalerie, ale jinak jsou zde trailery, vystřižené scény bez možnosti výběru, jež mají 9 minut, rozhovory s herci a titulky výrobce DVD. Kromě nich vše v angličtině, 4:3 a bez české podpory. DS: JL: Film 2/4, Bonusy 2/4, Zvuk 3/4, Obraz 3/4 ()

Reklama

suertuda 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad, že i dokonalý příběh se v rukou špatného režiséra stává pohromou. Pakliže chceme zmodernizovat stovky let starou knihu, musíme podle toho film upravit, na což Nelson bohužel zapomněl a což se odráží i ve spoustě diaolgů. Drama se tak stává nemastné neslané, a to dokonce i přes relativně kvalitní herecké obsazení. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomnělo Velmi nebezpečné známosti. Taky předělávka klasickýho románu zasazená do moderní doby, s moderní hudbou, taky intriky a celý v takovým stejným stylu. Vlastně ne ve stejným stylu, v horším. A ta basketbalová věc mě nebere. Obsahuje několik fakt dobrejch scén. Někdy je to ale zase dost nejapný. Jako že to není japný. Chování postav - nad tím mi někdy zůstával mozek vertikálně stát ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Další z řady remaků slavného Shakespearova díla, tentokráte zasazen do prostředí střední školy. To pouze dokazuje, jak nadčasový příběh to je. Uvedení filmu kolidovalo s masakrem na škole v Columbine, tak muselo být posunuto. Miramax stále ještě točí klasické filmy. Herecké výkony jsou špičkové, v čele se zkušeným Martinem Sheenem. Za zmínku stojí také výtěčná hudba, která osciluje od hip-hopu až po operu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama