foto

Jeff Danna

  • nar. 1964
    Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narozen roku 1964 v Burlingtonu, Ontario jako bratr o něco slavnějšímu staršímu Mychaelu Dannovi, se kterým se dočkali úspěchu společnými alby s keltskou tématikou.

Sám Jeff se od mládí věnoval hře na piáno a později i na kytaru, na kterou začal od svých 15 let profesionálně hrát. Okolo roku 1989 začal skládat i filmovou hudbu, avšak svůj největší úspěch zažíval až poté, co se odstěhoval do Los Angeles.

Mezi jeho nejznámější výtvory patří hudba k filmům jako IMAGINÁRIUM DR. PARNASSE, SILENT HILL, KRAJINA PŘÍLIVU nebo POKREVNÍ BRATŘI 2.

Václav "FARGO" Maliňák

Skladatelská filmografie

2016 Billy Lynn's Long Halftime Walk
Čapí dobrodružství
2015 Anesthesia
Hodný dinosaurus
2014 Prohnilá země
Tyran (TV seriál)
2013 Colony, The
2012 Agent na útěku
Continuum (TV seriál)
Návrat do Silent Hill 3D
2011 Camelot (TV seriál)
Reckoning (S01E10)
The Battle of Bardon Pass (S01E09)
Igraine (S01E08)
The Long Night (S01E07)
Three Journeys (S01E06)
další epizody
2010 Poslední boj Ransoma Pridea
Repeaters
2009 Formosa Betrayed
Imaginárium Dr. Parnasse
Leaves of Grass
Pláč sovy
Pokrevní bratři 2
2008 Dům na špatné adrese
Ten puberťák je pes!
2007 Okamžik zlomu
Tajemství prstenu
2006 Silent Hill
2005 Krajina přílivu
Návrat pana Ripleyho
2004 Miss Spider a její kamarádi ze Sluneční louky (TV seriál)
Resident Evil: Apokalypsa
2003 Akce Jelcin
Cesta k ledu (TV film)
Evangelium podle Jana
Mafia Doctor (TV film)
Miss Spider - Film (TV film)
Útěk ze čtvrtého rozměru (TV film)
Závody motokár
2002 Easter
Matthew Shepard Story, The (TV film)
2001 Criss Cross
"O"
Reversal
Zelený drak
2000 Baby (TV film)
New Blood
1999 Pokrevní bratři
1998 At Sachem Farm
Má země (TV film)
1993 Kung Fu: Legenda pokračuje (TV seriál)
1992 Kung Fu: Legenda pokračuje (TV film)
1991 Velké sousto
Vražedné pobřeží (TV seriál)
1989 Cold Comfort
1988 Still Life

Dokumentární

2015 Kurt Cobain: Montage of Heck
2009 30 for 30 (TV seriál)
2007 Chicago 10
2004 Corporate Malfeasance
Game Babes
2002 Ten kluk bude točit
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace