Reklama

Reklama

V karavanu po Maďarsku


Epizoda 1 (E01)

(epizoda)
Česko, 2023, 27 min

Scénář:

Kateřina Lhotská

Hrají:

Vica Kerekes (průvodce)

Obsahy(1)

Své putování začíná Vica Kerekes na dosah slovenských hranic, v Ostřihomi. Kromě návštěvy slavné baziliky neodolá ani vyhlášeným marcipánovým růžičkám v místním rodinném cukrářství. Město Tata prozkoumá i z hladiny přilehlého jezera a v Pannonhalmském arciopatství se dotkne samotných kořenů národní identity Maďarů. Tato památka je zapsaná na seznam světového dědictví UNESCO a její součástí je i jedna z největších knihoven v zemi. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na cestování po Maďarsku jsem se těšil. I Vica vypadala jako zajímavá volba. Jenže to se ukázalo jako kámen úrazu. Komentář dostala za úkol drtit rychlostí kulometu, že je občas horší rozumět to drmolení se sykavkami, kdy je jasně slyšet, že čeština není jejím rodným jazykem. A občas to vypadalo, že ji scénář zkouší kolik ř za sebou dokáže říci bez chyby. Slovenština by byla v jejím podání mnohem přirozenější a příjemnější na poslech. ()

Annaroz odpad!

všechny recenze uživatele

První díl dokumentu byl naprosto příšerný. Možná ani ne tak, co se cestopisu týče, ale totálně to pohnojila Vica Kerekes. Jednak její slovenský přízvuk je strašný, nevím proč jí prostě nenechali mluvit slovensky? Navíc drmolila tak, že jí občas ani nebylo rozumět a u toho trysku slov se zadýchavala. Takže suma sumárum to, jak byla špatná, totálně odvádělo pozornost od jistě zajímavých míst Maďarska. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pohodové putování s Vicou, kde jinde, než po Maďarsku. Nalákala mě, kočka, na výlet. Klášterní knihovna byla TOP. Ostřihom, Višegrad, cukrárnička, příjemné! Budapešť mám v malíku, lítám po ní několikrát ročně, takže se ráda nechám inspirovat dalšími místy. Dobrý nápad ukázat, že Maďarsko nejsou jen Balaton a termální bazény v Hajdúszoboszló. ()

adelina8 

všechny recenze uživatele

Záběry krásné, konečně člověk pozná Maďarsko jinak než z běžných zájezdů. Bohužel to ale působí jako nudný školní dokument, kdy obsah je sice zajímavý, ale je nezajímavě podán. Vica mi tam nesedí. Postsynchrony nejsou dobrá volba, vypráví to jako v nějaké pohádce a bohužel mluví česky, což mě osobně dost ruší, raději měli zůstat u slovenštiny. Aleš působil spontánně, uvěřitelně, diváka zaujal. Škoda. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama