Reklama

Reklama

V karavanu po Maďarsku


Epizoda 2 (E02)

(epizoda)
Česko, 2023, 26 min

Scénář:

Kateřina Lhotská

Hrají:

Vica Kerekes (průvodce)

Obsahy(1)

Vica se vydává do hornaté krajiny Somló, na jejíchž svazích se rozpínají vinice rodící proslulá vína s minerálními tóny v chuti. A stejně jako víno, patří k Maďarsku i termální lázně. A jezero s léčivou vodou Hévíz se řadí k těm vůbec nejnavštěvovanějším. Na nezájem turistů si zejména v létě nemůže stěžovat ani Balaton. Vica poznává jeho severní část, která nabízí nádherné výhledy, útulné uličky malých měst i bezpočet příležitostí ke koupání. Opominout nelze ani gastronomii a rybí polévku přímo ikonickou – halászlé. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Maďarsko mě vždy připadalo jako plochá nevýrazná země pro cestovatele. Na Balatonu jsem byl 2x v mládí, ale tak krásně jak to ukázala Vica Kerekes v tomhle dokumentu jsem nezažil. Chutná mě maďarská kuchyně, výborné klobásky, Tokajské víno. Rád se vrátím díky tomuto pořadu do málem zapomenuté země, poslední dobou jezdím v zimě pouze do termálních lázní. Těším se na další epizody, nebudu hodnotit každou zvlášť, ale jako celek. Tyhle cestopisné pořady mám velice rád. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V termálních lázních Hevíz jsem byl a vřele doporučuju. Něvěděl jsem, že se tam v jezeře vymění voda každých 72 hodin, ale v sirné vodě stejně nepřežije jediná bakterie. Na Balaton jsme jezdili se učit serfovat. I když v Čechách prší, přijede sem a je zde slunečno a teplo. https://www.ceskatelevize.cz/porady/14682495917-v-karavanu-po-madarsku/221544160180002/ ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá místa v okolí Balatonu, která si stojí za to napsat do itineráře na dovolenou. Průvodkyně Vica by byla fajn, jen kdyby bývala mluvila k divákům raději slovenštinou než vynucenou češtinou a celé to zběsile rychlé tempo komentářů na pozadí zpomalilo a bylo tak zřetelnější a příjemnější na poslech. Ještě, že alespoň ukáží mapku s navštívenými místo neboť jinak bych název, jméno, častokrát z toho zadrmolení ani nerozluštil. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama