Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy dříve neviděl jediný muž tolik z budoucnosti celého lidstva. Z vaší budoucnosti. Michel de Nostradamus předpověděl důležité okamžiky, které budou hrát klíčovou roli ve světové historii. Jako lékař bojoval se zákeřnými nemocemi, které sužovaly nejen obyčejný lid, ale i francouzkou monarchii. Jako člověk čelil vizím, které ho často pronásledovaly a ukazovaly přelomové události, jimž budou vystaveny generace v nadcházejících stoletích. Nyní máme možnost nahlédnout do života tohoto vyjímečného muže a seznámit se s jeho fascinující činností. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Nostradamus" má okrem svojej chybnej ústrednej premisy aj iné slabiny. Na rozdiel od mnohých dobových drám, táto nie je nijako zvlášť vizuálne atraktívna, s fádnymi, zablatenými farbami. Akcia je pomalá a niekedy je ťažké ju sledovať. Herec Tchéky Karyo je tu úplne príšerný bez presvedčivej snahy sprostredkovať nám nijaké zmysluplné emócie. 5/10 ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Vynikající film. Do této chvíle jsem neznala jméno herce Tchéky KARYO. Výborně svou roli zvládl. Film byl jako velmi těžké téma dobře zpracován, jen se to mohlo obejít bez těch erotických scén. No... ale chápu to jako umělecké dílo a jelikož to bylo filmováno v r.1994 tak si asi režisér myslel, že tam nějaká ta choulostivá scéna musí být, jinak by na to nikdo do kina nešel. Mě to tam dost rušilo, protože jsem byla zvědavá na život lékaře v 16.stol., který bojoval nejen se zákeřnými nemocemi této doby, ale především s tmářstvím katolické církve a přiblblýma lidma. Myslím, že všichni, kteří na tomto díle pracovali, se nemají za co stydět. ()

Reklama

Stegr 

všechny recenze uživatele

60% - První půlku filmu jsem trochu odzíval, protože takhle vláčný snímek už jsem dlouho nesledoval. Nezachránilo to ani silné charisma hlavního představitele. Zato druhá polovina už se celkem slušně rozjela a zachránila tak i celkové hodnocení. Zajímavé to ve výsledku rozhodně bylo, ale trochu víc šťávy by tomu rozhodně bodlo... ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Nevim, do jaké míry jsou údaje uvedené ve filmu pravdivé, ale tak či onak, hodnotím spíše po filmové stránce. A ta se moc nevyvedla. Místy docela chaotický scénář, opravdu mnoho samoúčelných scén a ještě ke všemu mi tam fakt nesedla ta vedlejší romantická dějová linie. Herecké výkony jsou vesměs průměrné, místy až podprůměrné a hudba ničím nepřekvapí. Na druhou stranu, při Nostradamových vizích mi občas naskakovala husí kůže (přeměna pole ve válečnou vřavu atd.). Co dodat? Snad už jen pár slov ke stopáži, která mi přišla na tenhle béčkový kousek až přespříliš. Kdyby střihač použil vícekrát nůžky, dopadlo by to jistě o mnoho lépe. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nostradamus nemá, až na místy toporný vysvětlující scénář, žádné větší mouchy. Tou jedinou, avšak zásadní je, že film je jednoduše průměrný. Nic netěží ze zajímavého námětu, ze silného obsazení a už vůbec ne z prostředí ve kterém so odehrává. Příběh je tak nějak předvídatelný, kvalitní herci odvádějí to své a kamera je sterilní, jakoby se jednalo o televizní film. Sice se nejedná o špatnou záležitost, ale nevidím důvod, proč tento film sledovat více než jednou. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Po roztržke Michela (Tchéky Karyo) s Helenou (Maia Morgenstern) pri zarábaní parfému ide Helena udať Michela. Pred dverami sa prežehná, avšak sprava doľava. (kacer4)

Reklama

Reklama